Winter

publicerad den 2010-11-27 kl 20:18:52 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll!

Jag har haft den mysigaste dagen på länge! Jag, mamma & Anton var ute och lekte i snön på förmiddagen. T o m Smulan var med! Hon frös dock så hon var inte ute så länge, men hon såg ut att tycka att det var roligt att hoppa runt i snön, haha. Då var vi bara på tomten, men sen gick vi ut i skogen och åkte pulka i nedförsbackarna. När vi kom in så åt vi lunch och började sedan att pyssla! Jag hann med att göra 2 julkort och en krans. Jag älskar pyssel! 

Imorgon blir det adventsgudstjänst som jag ska sjunga på och sedan fika hos gudmor! 

PUSS&KRAM

Let me go home this year

publicerad den 2010-11-26 kl 21:53:29 i kategorin Dagens låt l Kommentera (1)



Home For Christmas - Maria Mena

Min nya favoritjulsång! Den är helt underbar! Finns även på Spotify för er som har. Lägg till den i eran jul-playlist!

PUSS!

Mysdag

publicerad den 2010-11-24 kl 21:14:20 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hejsan!

Jag ställde faktiskt klockan så att jag skulle komma upp i tid idag! Jag är mycket stolt. Klockan 9.15 satt jag och åt frukost. Snön yrde utanför fönstret och det blåste så mycket så att det kom ner snö i skorstenen, haha! Efter det gjorde jag en egen ansiktsmask på en äggula, en halv banan och en msk olivolja. Känns lite kladdigt, haha, men det är väldigt återfuktande! Jag tvättade en maskin och när jag hämtade posten så märkte jag till min stora förtjusning att Den Stora Julboken hade kommit! Mamma har prenumererat på den i hur många år som helst och man brukar alltid få den veckan innan första advent. Så jag satt hela eftermiddagen med tända ljus, några koppar kaffe och boken. Underbart! Nu på kvällen så har jag fått upp min stjärna i mitt fönster. Det blir så fint!

Imorgon tänkte jag åka till min kära mormor. Vi ska börja planera inför våran Italien-resa i vår! Vi har tänkt att åka till Rom först och vara där några dagar och sedan åka vidare. Vart vet vi dock inte än. Spännande! Och på fredag har jag yoga som vanligt och sedan ska jag till Anna och ha filmdag. Kan man ha en bättre fredag än så? Nej. På lördag ska jag på julmarknad, på söndag ska jag & resten av körtjejerna sjunga på adventsgudstjänsten och sedan ska jag & familjen hem till gudmor på adventsfika. Så man kan väl säga att min helg kommer bli superbra!

PUSS

-

publicerad den 2010-11-21 kl 16:59:23 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)

Inget slår detta.

Linnea Henriksson – Hope There's Someone

Min helg

publicerad den 2010-11-21 kl 15:22:08 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hej!

Igår fyllde min älskade vän Nea 18 år! Hon var bortrest på både min, Mirres & Doddos födelsedagar så hon hade ingen aning om att vi tänkte komma och överraska henne med tårta. Vi slog dock på stort så alla våra familjer kom också och åt middag. Vi kan väl säga att hon minst sagt blev förvånad, haha. Hennes pappa Fredrik hade slagit in en liten telefon i ett superstort paket! Så hon öppnade paket efter paket som låg i varandra. Fruktansvärt roligt när hon kom fram till en strykjärnskartong! Men det var en otroligt rolig kväll! Jag, Mirre & Doddo hade ju dock varit hemma hos Doddo hela dagen och bakat. Roligt! :D

Idag sov jag länge och följde sedan med mamma, pappa & Anton till en julmarknad här i närheten och jag köpte ett decemberljus och 2 nya ljuskoppar som passar ihop med dem jag redan har. Julmys! Vi köpte också med oss glögg och mamma har bakat en saffranskaka som vi ska äta nu!

Tjoflöjt!

Trött fredag

publicerad den 2010-11-19 kl 19:31:43 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej alla söta!

Efter en lite halvjobbig dag är jag hemma igen. Den började med yoga på morgonen, och passet var förjävligt rent utsagt. Försök själva att sitta med armarna ovanför huvudet i typiskt yogaposition i 1 timme! Inte kul. Och efter det en meditation som jag inte gillar. Så nej, ingen bra yogadag idag. Efter det åkte jag till min kära mormor och våldgästade henne med hopp om frukost, vilket jag såklart fick. Vid tolv mötte jag mamma vid hennes jobb för att åka in till SÖS för läkarbesök. Vi var färdiga där runt två och sen åkte vi och hämtade Anton. Men istället för att åka hem då så åkte vi till Anna, där jag spenderade min dag igår, och fikade så att grabbarna skulle få leka lite. Men jag somnade ärligt i soffan! Jag var helt slut. Nu har vi precis ätit middag och jag tror att jag kommer byta om till pyjamas, sätta upp håret i den obligatoriska "slarvknuten" och bädda ner mig i sängen med en chipsskål och titta på New Moon. Jag är fruktansvärt trött! Så godnatt på er.

Kram!

Önskelista

publicerad den 2010-11-17 kl 17:52:11 i kategorin Önskelista l Kommentera (1)



Okej, ni har redan gissat att jag gillar vampyrböcker, haha. The Sims-nörd är jag också.

-

publicerad den 2010-11-16 kl 22:19:22 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag vet en sak som jag i alla fall inte ska bli. Körledare. Jag så fruktansvärt dålig på att spela piano så att det blir riktigt pinsamt. Usch.

I övrigt så har dagen varit pissig. Panikattackerna avlöste varandra. Och nu känner jag att jag bara vill lägga mig ner i ett mörkt rum och aldrig mer komma ut. Allt går förjävligt just nu.

Love

publicerad den 2010-11-15 kl 12:24:42 i kategorin Shopping l Kommentera (0)

Hej!

Jag måste bara visa kängorna som jag fick av mamma igår när vi var i Farsta Centrum och handlade! Jag är kääääär!



Visst är de underbara? Kostade 699 kr på Stadium. Det är skinn nedtill och mocka upptill. Jag har inte impregnerat dem än så jag får vänta med att använda dem. Men de är ju helt perfekta i vinter! Vad tycker ni?

PUSS

-

publicerad den 2010-11-14 kl 23:53:28 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag vet inte vart jag ska börja. Det känns bara som att det händer så mycket saker runt omkring mig och jag hinner inte riktigt med. Jag har inte längre någon som jag kan prata med om allt och få hjälp av. Min terapeut hjälpte mig att ordna upp allt. Nu känns allt bara kaos. Allt bara snurrar omkring! Jag är nära på att börja gråta hela tiden. Klumpen i halsen försvinner aldrig. Och jag känner mig stressad. Förstår ni att jag känner mig stressad fast jag inte har någon "sysselsättning"? Jag varken jobbar eller går i skolan, men jag känner mig fortfarande stressad. Det är ju helt sjukt. Och samtalet jag fick idag gjorde situationen 1000 gånger värre. Att ha sin egna ångest att oroa sig för är en sak, men att behöva ta itu med någon annans också blir för mycket för mig. Jag började nästa grina själv. 

Okej, det här hjälper ingen. Jag ska gå och lägga mig, ta det lugnt imorgon och försöka komma på någon strategi. Såhär kan det i alla fall inte fortsätta.
Godnatt.

Mitt rum!

publicerad den 2010-11-13 kl 15:37:10 i kategorin Inredning l Kommentera (0)

Det var länge sedan ni såg mitt rum, och nu när jag precis har städat plus varit och hämtat fåtöljerna så tänkte jag att ni skulle få se hur det ser ut!


Mina fina fåtöljer!


Min sänggavel har pappa gjort! Filten som som ser har jag stickat och kudden med de silverfärgade blommorna på har jag sytt.


Den här stolen köpte jag i en liten antikvitetsaffär utanför Nykvarn i våras! Jag har målat den vit men den ska också kläs om.


Såhär ser mitt skrivbord ut just nu, men inte länge till! Jag ska få ett mindre (och äldre!) av morfars kusins dotter, d v s hon som jag har fått fåtöljerna av och även pianot som jag inte har fått hem än. Lampan har mamma ärvt av någon avlägsen släkting, askarna har jag dekorerat med hjälp av decoupage, tavlan har jag målat.


Min älskade sekretär som jag köpte av Nea för ca 1 år sedan!

Det var mitt rum! Jag kommer som sagt få ett skrivbord, och det är jag mycket glad för! Dessutom har jag planer för väggen bakom min säng. Jag har tänkt att sätta upp en gardinstång längst den väggen och ha tyg där. Både som dekoration men också för ljudisolering. Den väggen går ut mot vardagsrummet så jag hör väldigt tydligt TV:n och så. Vad tycker ni? Det är en salig blandning av gammalt och nytt!

Yoga

publicerad den 2010-11-12 kl 13:09:44 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Så var det fredag igen! Som jag säger varje vecka så flyger veckorna förbi. Det var riktigt jobbigt att gå upp ur sängen vid sju imorse. Det var bäcksvart ute och man hörde regnet som smattrade mot fönstret. Men, jag tog mig upp i alla fall! Jag råkade dock ta en tidigare buss (hur kunde det hända?) så jag kom jättetidigt till yogan. Men till min stora glädje så skulle vi ha samma pass som vi hade de två första veckorna! Jag gillar det passet. Inte så mycket jobbiga övningar för armar och axlar, haha. Vi gjorde dock en ny meditation som jag verkligen gillade! 


Såhär ser yogarummet ut!

Om ni funderar på att gå och få massage eller ansiktsbehandling någonstans så rekommenderar jag verkligen Kroppskliniken! Jättemysigt ställe och det är världens bästa människor som jobbar där. Eller du kanske ska göra mig sällskap på yogan nästa termin?

Kramar!

-

publicerad den 2010-11-11 kl 13:30:47 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hejsan svejsan!

Det är riktigt grått ute idag! Ingen sol så långt ögat når. Det tråkiga är att det inte ska komma mer snö på ett tag heller. Det kommer alltså fortsätta att vara grått och trist. Men då är det ju tur att man kan vara inne och ha den mysigt! Igår hann jag både med att dammsuga mitt rum, tvätta och tumla två maskiner, stryka och hänga upp gardiner, vara ute med Smulan, hämta Anton från dagis, ta med en av hans kompisar hem (!) och hjälpa Adam med matteläxan! Det är inte dåligt det! För att vara mig åtminstone. Idag sov jag otroligt länge men jag har tänkt att städa mitt överfulla skrivbord, tvätta två maskiner till och sedan valfritt pysslande. Det är min belöning!


Min tokiga katt... <3

Snart så!

publicerad den 2010-11-10 kl 10:41:19 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!

Det är riktigt tråkigt väder i Sthlm just nu. Slask överallt! Jag tycker att det kunde ha fortsatt snöa. Förresten så är det inte så långt kvar till 1:a advent! Som jag längtar. Jag har bestämt mig för att göra en egen adventskalender till Anton i år. Jag vet inte riktigt vilken typ än, men jag jobbar på det!

Jag möblerade om i mitt rum igen igår, haha. Men det såg faktiskt riktigt konstigt ut med sängen som stod lite framför fönstret och skymde plus att gardinen inte kunde hänga ner. Jag var tvungen att flytta på sekretären, och den är ju stentung så det fick Simon hjälpa mig med. Nu har jag gjort plats för mina 2 fåtöljer som jag har fått ärva men inte fått hem än. De är ganska små så vi ska hämta dem med bilen och ta dem i bakluckan. Pianot däremot måste vi fixa flyttbil för. Men det ska bli så kul! Tänk att ha ett eget piano! Det kommer ju kosta lite att få någon som kommer och stämmer det också, men det är det ju värt.
Nu tänkte jag dammsuga i mitt otroligt dammiga rum, städa skrivbordet och stryka gardiner! Ha en bra dag!

PUSS&KRAM

Så otroligt glad!

publicerad den 2010-11-07 kl 19:16:12 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag är så fantastiskt glad!

Ni som känner mig vet att min pappa inte har haft någon kontakt alls med varken sin mamma, sin helbror eller sina 4 halvsystrar. Jag har alltid tyckt att det har varit väldigt tråkigt, speciellt i och med att hans yngsta syster bara är 2 år äldre än mig. Jag, mamma & gudmor pratade om det senast i förrgår och igår så smsade en av mittensystrarna honom! Eller hon smsade till min mamma men hon trodde att det var min pappa för att alla abonnemang står på honom. Hon skrev att han gärna fick höra av sig om han ville och så. Så pappa ringde upp henne idag! Men innan jag visste att han hade ringt så gick jag in på facebook och letade febrilt efter någon av dom. Det var ganska svårt i och med att jag inte visste vad dom bodde, vad dom hette i efternamn eller så. Men tillslut hittade jag en, den som hade hört av sig, och sedan hittade jag alla! Jag mejlade till henne och fick svar direkt och sen spred det sig supersnabbt! Inom några minuter så hörde en annan syster av sig! Det känns så ofattbart! Jag har precis hittat mina fastrar och min farbror! Och på köpet fått 4 kusiner! Jag är så glaaaaaad! :D:D:D Den äldsta systern bor inte ens i Sverige! Hon bor i USA!! Fatta va coolt! Det är ingen annan i familjen som delar min entusiasm på samma sätt, men jag tycker att det är fantastiskt. Och pappas bror ser ut precis som farfar! Fast yngre då, haha. Och på ett visst foto så är han skrämmande lik pappa. 

Grejen är att jag har inget intresse alls av att få kontakt med min biologiska farmor. Jag har redan en farmor som jag har vuxit upp med och trott länge att hon var min "riktiga" farmor. Men att helt plötsligt få kontakt med 4 fastrar, 1 farbror och 4 kusiner känns otroligt mäktigt!

Ville bara skriva av mig lite! Jag skulle nog kunna gå ut och skrika för att jag är så glad!

PUSS!

Segdag

publicerad den 2010-11-06 kl 22:55:43 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll!

Hur har lördagen varit? Min har bara försvunnit. Jag vaknade ändå ovanligt tidigt men sen vet jag inte vad jag gjorde. Vid ett-tiden gick jag och Anton iväg till affären och handlade godis. Vi tog skogsvägen hem och han lärde mig mullesången, haha! Underbart! Runt tre åkte mamma, pappa och Simon iväg till min gudmors far som fyllde 75 i veckan. Jag vet, vi är en skum familj som firar folk lite hit och dit. Men jag kände mig inte så pigg på det så jag stannade hemma, och då ville Anton förstås också stanna hemma. Gulleplutten. Det fanns ju dock inte så mycket att äta hemma så det fick bli köttbullar och pasta, men det älskar både Anton och jag så det gjorde inte oss någonting. Nu sover Anton efter att ha tittat på Harry Potter, Tarzan och halva Narnia. Härlig blandning, haha. 

Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig och läsa ett tag innan jag släcker.

Godnatt

Anton the vampire

publicerad den 2010-11-05 kl 16:50:54 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)


Haha, glömde visa hur Anton såg ut igår när vi åkte till dagis! De skulle ha halloweenmys så jag sminkade honom.. Världens sötaste vampyr, eller vad tycker ni? ;)

Smiling but we're close to tears

publicerad den 2010-11-05 kl 16:45:53 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Det är fredag idag! Jag antar att ni som har höstlov inte är så jätteglada över det, haha. Snart är lovet slut. Men men, misströsta ej, ni kan träffa mig på helgerna! Haha!

Idag var det som sagt yoga på morgonen. Jag måste säga att jag verkligen älskar det. Nackdelen idag var att jag var tvungen att skynda mig hem för att hinna äta och byta om innan sjukhusbesöket. Och det förstör lite av det underbara. Det är omöjligt att behålla lugnet man känner efter om man måste skynda till en buss. Men det gick ändå! Fördelen med att sjukhusbesöket var idag var att pappa jobbade hemma så han skjutsade mig på morgonen och sedan fick jag då åka bil både till och från sjukhuset. Lyx! Jag måste också säga att jag verkligen gillar min läkare där. Han är riktigt rolig! Mamma och pappa gillar honom också, vilket också är bra. 

När pappa och jag handlade på vägen hem så mötte vi pappan till min bästa kompis under låg- och mellanstadiet. Jag har dock inte träffat honom sedan han bytte skola till högstadiet. Men jag praktiskt taget bodde där ibland så hans mamma och pappa var mina extraföräldrar. Det är synd att allt bara försvann. 

Men i alla fall, jag ska börja göra mig i ordning nu. Vi ska hem till gudmor min!
PUSS <3

Ny design

publicerad den 2010-11-04 kl 18:41:33 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Som ni ser så har jag gjort en ny design! Om ni inte ser den, uppdatera sidan så ska den visa sig. Vad tycker ni? Jag är faktiskt ovanligt nöjd! 

Jag antar att de flesta som läser har höstlov för tillfället, så vad har ni hittat på än så länge? Jag har såklart passat på att träffa vänner som i vanliga fall går i skolan! I måndags hade jag myskväll med Doddo, Mirre & Nea. Det var så härligt! Vi åt vegotacos, lyssnade på jättegammal musik från Lilla Melodifestivalen och tittade på Disneyfilmer. Oslagbart!

I tisdags kväll var jag på bio med Jonina, Frida, Fredric, Santi, Peder och Joninas lillebror Isak! Vi såg The Last Airbender, som jag faktiskt tyckte var riktigt bra! 3D-effekterna var dock inget särskilt. Kändes bara onödigt att sitta där med väldigt ohäftiga glajjor, haha. Men det var jättekul att träffa alla!

Imorgon blir det fullt upp! På morgonen ska jag på yoga, kl 13 till SÖS och på kvällen till gudmor. Fast nu är jag inte säker på att vi ska på middag där längre för mamma är sjuk. Men vi får se. Man kan väl säga att jag önskade att jag kunde hoppa över sjukhusbesöket...

Något jag kanske inte har berättat är att familjen ska upp till fjällen och fira jul! Härligt!

Puss och kram