Solsken kommer efter regn

publicerad den 2011-05-31 kl 20:34:14 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)

Godkväll alla underbara.

Som ni säkert har förstått har jag kommit hem från Alanya. Jag har ingen lust att ens skriva ner det som hände där, och nu är det bara att försöka glömma. Det kommer alltid finnas med mig, och mardrömmarna kommer nog fortsätta ett tag de också. Men jag flydde. Jag kom undan. Det är det som spelar roll. Och jag är förevigt tacksam för stödet jag har fått sedan dess. Men jag måste försöka lägga det bakom mig.

Ni ska såklart få se bilder från resan, men det blir om några dagar. Jag vill inte påminnas om resan alls just nu. Därför får ni istället en bild på mig när jag var och åt lunch hos Heléne idag!



Turkiet!

publicerad den 2011-05-22 kl 09:46:07 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon kära läsare!

Idag smäller det! Jag åker till Alanya, Turkiet! Jag försöker att inte tänka så mycket på flygresan.. För er som inte vet det är jag flygrädd. Senaste gången jag flög var hemsk. Det var åskoväder, planet tappade höjd, en kvinna svimmade och spydde i gången. Helt hemskt. När vi landade stod det ambulanssjukvårdare precis utanför. USCH! Så jag hoppas verkligen att flygningarna som väntar blir bättre. Kopiöst mycket bättre. Annars kommer inte jag kunna äta! Och det vore ju verkligen en katastrof, haha..


Hit åker jag!

Så hej då på er alla, så hörs vi om en vecka!

PUSS&KRAM!

Sprut-rädd no more!

publicerad den 2011-05-18 kl 08:58:54 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!

Mötet igår på SÖS gick bra. Det är fixat med stelkrampspruta nu också! Jag var med i någon studie när jag var liten, och fick då flera sprutor mot stelkramp och difteri. Så när jag gick i femman och man skulle ta en till så sa sköterskan att jag inte behövde det. Fyra år senare kom ett brev om att jag inte hade fullgott skydd och var tvungen att ta en till ändå. MEN, som många av er vet så var jag extremt sprut-rädd när jag var yngre. Därför vägrade jag att ta den. Japps, jag VÄGRADE. Moget, haha. Men nu är det så att min spruträdsla är long gone efter min utredning, så nu ska det bli av! Jag har också tagit alla sprutor mot livmoderhalscancer, sista var i påskas. Det känns skönt att ha det avklarat! Den gjorde ont som fasen..

Idag ska jag följa med mamma och hennes kollega till Ikea! De ska köpa grejer till sitt kontor, och jag följer med bara för att gå runt och titta. Jag älskar Ikea och kan gå runt där hur länge som helst. Grejen är ju nu att jag faktiskt ska flytta till hösten, så det finns lite grejer jag kan titta på. I och för sig så är ju rummen möblerade, men ändå! Haha. Jag kommer ha så mycket möbler i det där lilla rummet så att jag inte kommer kunna gå runt. 

Resten av veckan är redan planerad, och på söndag åker jag! Äntligen!

PUSSAR!

Tisdag utan kör

publicerad den 2011-05-17 kl 08:29:35 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!

Jag hinner skriva lite snabbt innan jag ska iväg och möta mamma för att åka in till SÖS. Det är mitt sista möte där på Ungdomsenheten. Jag brukar ha svårt för avsked och så, men jag kan glatt meddela att det känns väldigt bra att avsluta där! Haha, inte så konstigt kanske? Vem tycker att det är roligt att vara på möten på sjukhus? Inte jag i alla fall! 

Igår körde jag lite med pappa! Förra veckan körde jag med mamma, i hennes bil. INTE BRA! Hennes är automatväxlad, så när jag satte mig i pappas bil igår så glömde jag hela tiden att koppla. Men annars gick det bra! Jag backade t o m! Och körde nästan ändå hem från Albyparkeringen. Det ni! Haha.. 

Nu ska jag gå till bussen!

PUSS

I survived!

publicerad den 2011-05-15 kl 17:39:16 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Jag lever!

Översättning av rubriken för er som inte kan engelska, hehe. Nej men allvarligt, det känns SÅ skönt att det är över. Jag var så väldigt nervös imorse så jag kunde inte få ner någon frukost alls. Jag var nog mest nervös inför gudstjänsten i och med att jag visste att det skulle bli jobbigt känslomässigt. Och det blev det. Precis innan vi ska börja sjunga min sololåt så kommer Maria fram, tar microfonen och säger till hela kyrkan att det är min sista gudstjänst och att jag ska flytta härifrån. Jag kommer aldrig förlåta henne för det! Jag började såklart grina inför hela församlingen. Pinsamt. Innan mässan fick jag en avskedspresent av Josefin också. Ett jättecoolt martiniglas som ser ut som en flamingo, fyllt med godis och en dubbelring med ett kors på. Supergulligt! Kortet hon skrev (som jag som tur var inte läste förrän efteråt) var helt otroligt. Även någon som inte är lika känslig som jag skulle bryta ihop för det. Hon skrev (plus massor av hjärtan); "Din sång kommer leva i mitt hjärta. Carro, saknar dig redan. Du är den underbaraste person jag har träffat. Kommer aldrig att glömma dig." Lilla gumman! Hon är inte särskilt gammal! Jag tror att hon går i åttan. Nu får jag dåligt samvete för att jag inte har pratat med henne mer. För det brukade jag inte göra! Hemska mig..

Dopet gick också bra, även om både jag & Birgitta (som är gudmor åt Erik) fick kramp i armarna efter några minuter. Det var tänkt att vi skulle hålla i småkillarna under hela dopet. Det funkade dock in, haha. Ingen av oss orkade! Men sången gick bra, Fredrik spelade fantastiskt och jag tror inte att jag någonsin har fått så många komplimanger som jag har fått idag. Egoboost! Jag ska se om jag kan lägga upp några bilder sen.

Veckan som kommer ska jag ägna mig åt att förbereda mig inför resan. Om precis en vecka sitter jag på planet till Antalya! Sedan är det två timmars transfer till Alanya. Vi kommer att vara framme seeent!

Pussar & kramar!

Scrappa

publicerad den 2011-05-14 kl 12:17:54 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)

Hej!

Bra helg än så länge? Min är styrd av TVn! Igår var det semifinal i HockeyVM (Sverige vaaaaann!!!), idag är det Eurovision Song Contest (jag hoppas att Sverige kommer sist så att den där pojken kan komma ner på jorden igen) och imorgon kväll är det VM-final, Sverige - Finland. Det kommer bli episkt! HEJA SVERIGE! 

Dock hade jag förträngt lite saker som jag måste göra idag. Köpa dop-present till Albin t ex, och scrappa ihop två kort. Eller tre förresten. Det kommer att ta lite tid. Sist jag gjorde kort till Albin & Erik var när de föddes, och de korten såg ut såhär:





Nu ska jag göra mig iordning för att åka till centrum och köpa present. Wish me luck!

PUSSAR!

Förberedelser

publicerad den 2011-05-13 kl 10:54:49 i kategorin Youtube l Kommentera (0)

Heej!

Hur är det med er?! Med mig är det bra! Jag börjar redan bli lite nervös inför söndagen. Mycket sjungande i kyrkan. Först sista gudstjänsten på terminen eller vad man ska kalla det, och sedan dopet. Jag var hemma hos Nea igår och repade med Fredrik inför dopet. Det kommer nog att gå bra. Jag har mer ångest för gudstjänsten tror jag. Det blir min sista på länge i och med att jag flyttar till hösten. Det var fruktansvärt jobbigt i tisdags på sista körövningen. Jennie hade köpt avskedspresenter till mig! Massor med örhängen, armband och hårklämmor. Hon började gråta när vi pratade om att det var sista övningen för mig, och då började jag såklart också gråta. Jobbigt värre. Och så ville Maria att jag skulle sjunga Forgiven en sista gång i kyrkan, så vi ska sjunga den, Above All och Så Kom Då Våren. Jag har en känsla av att jag kommer grina väldigt mycket när jag ska säga hej då till alla. Och sen är det bara att ta sig samman och förbereda sig inför dopet. Herregud, min söndag kommer att bli jobbig. 

För er som har glömt det så ska jag sjunga A Whole New World från Aladdin. Underbar låt!




Den här versionen börjar i Bb-dur, men jag ska sjunga den i C-dur, d v s ett helt tonsteg upp. Fast vi hoppar över den sista tonartshöjning. Det kommer bli superbra!

PUSS!

Inre diskussioner

publicerad den 2011-05-06 kl 09:54:35 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godmorgon!

Solen har återvänt till vårat långa land! Hallelujah! Och det känns som att värmen är på väg tillbaka också. Så otroligt skönt. Jag tar ju hand om mammas alla blommor den här veckan, och det gjorde mig minst sagt konfunderad när det blev minusgrader. Jag var tvungen att ta in alla blommor som stod på trappan, för jag tänkte att de kan knappast må bra av att stå ute i sådan kyla. Eller? Pelargoner tror jag att det var. Hur som helst så ställde jag ut de igen alldeles nyss. 

När det gäller myrorna så är det knappt några kvar! De kom in i tisdags, den dagen det var iskallt och snöade, så jag antar att de inte ville vara ute då. Vem ville det liksom? Men nu när det blev relativt varmt igen så gick de ut igen. Så kan det väl vara? Eller så dödade jag alla med myrmedlet.. Men jag vill hellre tro att de lever glada ute i naturen, haha! 

Idag måste jag handla. Jag handlade i och för sig igår också, men det var bara 2 liter mjölk, tomater och schampo till Simon. Inte så mycket att bära alltså. Jag passade på att handla på ICA på söder igår när jag ändå var där. Idag är det betydligt mer som ska handlas, och jag vet inte riktigt hur jag ska få hem allt? Jag kanske kan få Simon att komma och möta mig och hjälpa mig att bära. Igår åkte vi faktiskt samma buss hem så han bar påsen från bussen hem. Jag kan låna en sån där tantväska på hjul av mormor, haha! Eller så kan jag ta med en ryggsäck.. Det blir lättare att bära på ryggen. Okej, mycket intressant inlägg, haha. Jag ska bespara er resten av min inre diskussion och avsluta istället.

Ha en bra fredag!

Myrinvasion

publicerad den 2011-05-04 kl 16:15:25 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hej!

Kan ni fatta att det faktiskt snöade igår?! I maj! Helt galet. Det var bara att ta fram vinterskorna när jag skulle gå till kören i går. Tur att den är borta igen i alla fall..

Som rubriken indikerar så har vi myrinvasion här hemma. De har sina små myrstigar över hela köket. Till och med i diskmaskinen! Och de invaderar Smulans matskål också. ÄCKLIGT!

För er som inte vet det så är Simon & jag ensamma den här veckan. Resten av familjen är i Turkiet och solar sig. Men det går förvånansvärt bra! Vi kör matlagning och diskande varannan dag. Simon klagade igår på att det var så jobbigt att steka köttbullar, haha. Han är rolig han. Idag ska jag laga enchiladas! Det ni! Resten av veckan är planerad så det känns bra. Lunch med Heléne imorgon, middag hos mormor på fredag, tjejkväll på lördag, Doddos skiva på söndag och städning på måndag.

Nej nu ska jag gå och ta död på några myror.

PUSS