Crazy week

publicerad den 2011-09-28 kl 17:20:57 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej,

Sicken vecka det här blir. I måndags hade Sandie & Pixie gjort tårta till mig och Fredric! Både jag & Fredric blev alldeles rörda! Så otroligt gulligt av dem! Det som började som fika utvecklades sedan till öldrickning, som alltid på det här stället! Igår var det friluftsdag med roliga samarbetsövningar och på kvällen var det insparksfest. Vi började högst upp i Hake (huset jag bor i heter det) med förförfest, vidare till Äppelvillan för dansande till livemusik och förfest, och sedan till själva festen nere på Ljungskilegården. Roligaste kvällen på länge! Dock drack jag alldeles för mycket så kvällen slutade med att både jag & Anton spydde innan vi däckade i min säng. Haha, sorgliga människor vi är! Anton verkade dock må ganska bra imorse, vilket inte jag gjorde. Jag låg och spydde hela morgonen. Inte kul! Men trots det tog jag mig iväg på lektionen. Stolt! Det har blivit bättre under dagen och nu mår jag nästan bra igen. Men ingen rast, ingen ro för ikväll är det dags för något som kallas Bohuskväll som tydligen är något bankettliknande. Vi får i alla fall gratis mat och underhållning och det säger man ju inte nej till. Så dit ska jag om 40 min! Jag ser inte fram emot helgen för bästa Anton ska till Belgien tror jag det var för att spela Ultimate Frisbee, och han åker redan imorgon och kommer inte hem förrän tidigast måndag eftermiddag! Inte okej!

Nej nu ska jag försöka tagga till lite här innan jag somnar på tangentbordet.

Kramar!

Bra helg!

publicerad den 2011-09-26 kl 08:12:39 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon.

Måndag igen. Jag kom hem runt tio igårkväll och gick direkt upp till Sandie för att tjöta om helgen. Victor hade tydligen varit ute på egna äventyr, som vanligt, haha. Men det känns väldigt bra att vara tillbaka i alla fall. Helgen var såklart jätterolig. Det var otroligt mycket människor som kom och firade mig! Och jag fick världens bästa presenter. Det var dock extremt jobbigt att släpa upp alla grejer från stationen igår. Då tog ändå Philip en påse med en av mattorna. Snäll kille det där! 

Jag får berätta mer om helgen ikväll för nu är jag så hungrig så det känns som att jag ska spy. Inte okej. Därför går jag nu mot frukosten!

PUSS!

It's my birthday!

publicerad den 2011-09-22 kl 23:07:41 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Jag har haft en superbra dag! Aldrig förr har så många sjungit för mig! Telefonen har ringt stup i kvarten och vännerna här har varit underbara, som vanligt! Vi var nere på en av pizzeriorna och Lenjohn bjöd mig på pizza! Jag har världens goaste vänner! Och Nea hade skickat ett otroligt fint kort plus ett halsband och örhänge som hon hade gjort själv! Superfint! Men även om jag har haft en superbra födelsedag så är det svårt att fokusera på annat än att jag ska åka till Sthlm imorgon! Och jag fick höra av mamma att min bror ska vara hemma i helgen också! Det gjorde mig gladare än något annat på hela dagen! Nu märkte jag att jag har skrivit utropstecken efter näst intill varje mening i hela detta inlägg. Inte okej.

Imorgon är det bokmässan i Göteborg som gäller. Jag ska åka med Robban dit, skönt att vi åker bil! Speciellt i och med att jag har resväska med mig. Sedan har jag några timmar innan bussen går som jag ska spendera med Anton. Han ska få visa mig lite av Göteborg! Sen väntar en 7 timmar lång bussresa. Jippi! Haha..

Nu ska jag gå och lägga mig, och jag kommer nog inte blogga något på hela helgen. Jag vill spendera tid med familjen och vännerna, inte sitta vid datorn! Men jag är tillbaka igen på måndag!

Ha en superbra helg! Det ska jag!

PUSS!

Vad är det för dag idag?

publicerad den 2011-09-22 kl 07:40:51 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godmorgon!

Gissa vad det är för dag idag! Min födelsedag! Hehe.. Som om jag inte har pepprat alla med den informationen i flera veckor! Nu vet aaaalllaaa att jag fyller år! Dagens lektioner är Svenska B, Engelska B och Matte B! Wonderful day! Jag menar det faktiskt. Jag gillar dem lektionerna!

Nej nu blir det frukost så uppdaterar jag igen ikväll!

PUSS!

Huvudvärk

publicerad den 2011-09-21 kl 16:48:23 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Vilken jobbig dag det har varit idag. Jag har mått piss! Huvudvärk från helvetet plus att det satte sig på mitt balanssinne, som det ofta gör för mig. Synen blir också helt fucked. Jag såg dubbelt ett tag, och annars snurrade allt. Men jag låg i soffan i klassrummet och höll ut hela dagen. Jag hade bara blivit mer stressad av att ligga på mitt rum och känna att jag missade massor. Men jag överlevde dagen! 

Nu har jag precis kommit hem från ICA som jag gick till med Pixie. Jag har köpstopp så jag följde bara med för sällskapet och promenaden. Skönt att komma ut lite. Kvällens planer är först Bonde Söker Fru och sedan film med bästa Anton!

Imorgon fyller jag 19 år! Meningslösa åldern!

PUSS!

Sjuuuk

publicerad den 2011-09-20 kl 08:40:34 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)

Godmorgon people!

Det är ingen bra dag idag. Jag är sjuk! Det känns som att jag har feber (jag har ingen termometer med mig så jag kan inte kolla), jag har huvudvärk och nyser konstant. Dessutom har min näsa börjat svullna upp! Alldeles röd är den.. Mysigt va? Inte. Men därför sitter jag nu i min lilla lya och tar det lugnt. Jag var uppe vid frukosten för att se hur det kändes. Dessutom behövde jag ju ändå äta något. Men det kändes verkligen inte bättre av att vara där så jag gick tillbaka ganska snabbt. Vi som ska börja med ett nytt tema idag! Tur att jag har Sandie i min grupp som kan uppdatera mig sen.

Förresten så ska klassen på bokmässan i Göteborg på fredag! Bra tajming för min del i och med att jag ändå skulle till Göteborg för att ta bussen därifrån. Vi behöver inte betala mer än 50 kr också, Anton ringde igår till någon ansvarig människa på mässan och beklagade sig över att det var så dyrt och vi fattiga studenter inte hade råd, haha. Vilket var helt sant! Det skulle ha kostat 200 kr! Och vi som måste betala resa och mat när vi väl är där också! Det blir mycket pengar.

Nu när jag ändå skriver ett inlägg tänkte jag passa på att lägga in tre bilder från mitt rum. Varning för mobilbilder och stökiga skrivbord.







LOVE!

Mat plus hosta plus skratt

publicerad den 2011-09-19 kl 18:46:17 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Vilken otroligt seg dag det har varit idag! Jag har haft huvudvärk och varit otroligt trött. Jag tror att jag börjar bli sjuk. Inte bra! Men jag höll ut hela dagen i alla fall, även fast vi slutade närmare fem. Dagens händelse var vid lunchen när Anton hade stoppat hela munnen full med mat och sedan började hosta och skratta så det flög ris över hela bordet! Jag skrattade så att jag nästan föll av stolen! Hans min var priceless! Men han var snäll och hjälpte mig med matten sen även fast jag skrattade åt honom. Snäll kille det där!

Det börjar närma sig min första hemresa! Jag längtar så galet mycket! Samtidigt så har det kommit upp grejer som gör att jag inte riktigt ser fram emot fredag lika mycket som förut, men jag kommer överleva. Förresten så fyller jag ju år på torsdag! Det glömmer jag liksom bort för det är inte lika roligt som det faktum att jag ska träffa min familj i helgen. 

Nu borde jag verkligen sätta igång och plugga. Jag vill hinna med lite innan det är dags för Idol klockan åtta! 

PUSS!

Dagens låt

publicerad den 2011-09-18 kl 12:40:18 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)


When I Held You - Moa Lignell

Den här tjejen är helt otrolig! Det är hennes idol-audition, hon har skrivit låten själv. Så fruktansvärt bra!

1100

publicerad den 2011-09-18 kl 10:25:45 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!

Detta är mitt 1100e inlägg! Herregud så många! 

Gårdagen var otroligt mysig. Men jag har nog aldrig gjort så lite som igår, haha! Ganska så precist efter jag skrev gårdagens inlägg gick jag på uptäcksfärd med Anton och vi hittade värsta vattenfallet! Stencoolt, haha! Vi fortsatte till Ica för att köpa lördagsgodis som två små barn, hihi. Vid halv två gick jag upp till Victor som hade tappat sin plånbok hos Anton kvällen innan och jag hade i uppdrag att ge den till honom. Men där fastnade jag. Hela dagen. Vi började med att titta på Twilight. Sen följde jag med Pixie, Sandie & Fredric till Ica (igen) och köpte lite mat plus grejer till Victor som inte hittade sin ena sko(!) och inte kunde följa med. Så när jag kom tillbaka satte jag mig igen uppe hos Victor i hans extremt sköna fåtölj och så flyttade jag mig inte på många, många timmar! Vi tittade på New Moon, Eclipse, Australia (som är 2 timmar och 45 min!), The Secret Life of Bees plus ett avsnitt av OC. Både somnade under Australia och sov säkert i en timme innan vi vaknade igen och då var klockan efter tolv. Jag somnade igen under The Secret Life of Bees och missade slutet. När jag vaknade igen var det OC som gällde. Men efter tre någon gång gick jag ner till mig och däckade i min säng. Mysig dag helt enkelt!

Om gårdagen var mysig så blir inte den här dagen det. Jag måste verkligen städa innan skolveckan börjar igen, för jag kommer knappast göra det då. Dessutom åker jag ju hem till Tyresö i helgen och då vill jag att det ska vara städat. Inte så kul att komma tillbaka hit om det ligger kläder över hela golvet..

Därför ska jag nu äta upp min frukost, dricka upp mitt kaffe och börja plocka upp kläder. Ha en mysig söndag!

PUSSAR!

Fnitter fnitter

publicerad den 2011-09-17 kl 11:34:43 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!

Som jag misstänkte slutade det med öldrickning igår igen. Men det var väldigt kul! Precis innan jag gick så spelade vi ett ölspel med kort. Låt oss säga att ölen tog slut ganska snabbt efter det, haha. Det härliga med gårdagen var att jag bara blev väldigt glad och fnittrig istället för arg och ledsen som jag har blivit tidigare helger. Kan nog vara för att jag mår så mycket bättre nu än vad jag gjorde förra och förrförra helgen. Inget att oroa sig för längre! Bortsett från att jag saknar min familj och mina vänner där hemma så mycket att det gör ont ibland. Det blir bara värre och värre! Bara för att jag vet att om en vecka så är jag hemma i Tyresö med dem igen. Men jag ska verkligen försöka att inte tänka så mycket på det den här veckan och verkligen koncentrera mig på skolarbetet. 

På tal om att koncentrera sig på saker så måste jag också koncentrera mig på att städa mitt väldigt stökiga rum! Klädhögen har växt sig enormt stor och jag måste dammsuga.. Trevligt lördagsfördriv! Hehe..

Talk to you laaater!

PUSS

Meningslösa åldern

publicerad den 2011-09-16 kl 19:02:12 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej på er!

Det är fredag, people! Härligt! Gårdagens planer gick inte riktigt i stöpet. Det slutade med att vi satt inne på Fredrics rum och krökade istället för att titta på Robinson. Men jag drack bara en öl, och den var inte ens min egen! Det är jag väldigt glad över idag. Att jag bara drack en öl alltså. Vissa andra mådde inte så bra idag..... Haha. Vi som hade redovisning och allt! Men det gick bra även fast vissa inte var med. Skönt att det är över! 

Nu åkte precis resten av gänget iväg till Systemet igen, i och med att de drack upp sina öl igår. Det gjorde inte jag! Den som spar han har! Så jag bestämde mig för att inte följa med i och med att jag ändå bara får stå utanför och vänta. Varför kan jag inte bara hoppa över den meningslösa åldern 19 och gå direkt på 20?!

Mina planer för kvällen är att titta på Idol om en timme, och sedan vet jag att det inte är någon mening med att planera något mer för det kommer förmodligen sluta med att man sitter i något hus, på någon våning, i något kök och dricker öl. Som alla andra helger, haha!

Ha en härlig fredag!

Härliga torsdag!

publicerad den 2011-09-15 kl 17:29:41 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Heeej!

Vilken härlig dag det har varit! Solen sken hela dagen samtidigt som det börjar bli kallare. Skönt! Jag har bara haft behörighetsämnen idag. Svenska B, Engelska B och Matte B. Det var faktiskt riktigt kul! Torsdagar blir mina nya favoritdagar! Dessutom hade vi mycket längre raster än vad vi har alla andra dagar. Men fredagar blir nog ganska bra de också. Jag slutar halv ett! Men i alla fall, efter vi hade slutat åkte jag, Carro, Sandie & Fredric till Uddevalla för att gå på Systemet. Inte jag & Fredric då, vi fick stanna utanför. Men nu har jag några öl till helgen! 

Planerna för kvällen är att skypa med familjen, plugga inför redovisningen imorgon, börja läsa boken till engelskan och sedan titta på Robinson! Igår tittade jag faktiskt på Bonde söker fru med ett par klasskompisar! Jag har aldrig tittat på det förut, och jag måste säga att det var fruktansvärt pinsamt. Men kul!

Nu ska jag laga mat med Sandie!

PUSS!

Dagens låt

publicerad den 2011-09-14 kl 15:28:44 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)



Turn the Tide - AiluCrash

Onsdag

publicerad den 2011-09-14 kl 15:26:35 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Dagarna bara springer iväg! Onsdagens lektioner är redan förbi. Vi hade bara temalektioner idag. Vi har kommit på hur vi ska redovisa Montessori! Det blir fingermålning sittandes på golvet! Haha! Lite fler riktningar har vi, men det är i stort sett övningen. Det kommer bli superkul. Men det är inte förrän på fredag. Imorgon har vi en hel dag med behörighetskurser. Jag har Svenska B, Engelska B och sist Matte B. The day from hell! Tur att jag inte ska läsa Naturkunskap B också, för då hade jag slutat 16.50 igen. Men det gör jag inte! 

Igår tog jag mig i alla fall ner till affären med Medlinn, Lenjohn & Erik. Det slutade med att vi var i mitt kök och lagade mat och tittade på Idol! Mysig kväll! Jag tittade även på House. Någon annan som såg det? Annorlunda avsnitt var det! Ikväll ska jag titta på livs första Bonde Söker Fru! Haha! Galet!

Förresten, ni måste checka AiluCrash! Ni som har sett filmen Jag Saknar Dig vet vilka jag menar. Det är bandet som snubben är med i. Låten Turn the Tide som är med i filmen är så sjukt bra! Även låten som heter Jag Saknar Dig är extremt fin. Även ni som inte sett filmen, lyssna! Finns både på Spotify och Youtube. Jag kommer lägga in Turn the Tide som dagens låt snart!

Nu ska jag antingen gå ut ett tag i det fina (vart fasen kom det ifrån?!) vädret eller börja läsa boken som jag lånade igår till engelskan. Ha en bra eftermiddag och kväll!

Puss!

Montessori

publicerad den 2011-09-13 kl 17:35:14 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej!

Dagarna går fort nu. Fast idag kändes det näst intill omöjligt att gå upp på morgonen. Jag var extremt trött! Men jag tog mig upp, och det är det som räknas. Sista timmen satt jag och kämpade med att hålla ögonen öppna, men det gick i alla fall. Vi var i biblioteket och fick lånekort b la. Så nu kan jag låna hur mycket böcker som helst! Jag passade på att välja ut en engelsk skönlitterär bok att ha till Engelska B. Det blev After Julius av Elizabeth Jane Howard.

Idag blev vi uppdelade i grupper och fick en alternativ pedagogik att jobba med. Jag och min grupp fick Montessori. Det tycker jag är väldigt intressant, och jag visste inte så jättemycket om det innan. Vi fick läsa ett utdrag från en bok om det och nu ska vi ta reda på så mycket som möjligt själva för att imorgon träffas i gruppen och lägga ihop våra kloka huvuden och försöka komma på hur vi ska redovisa det. På fredag ska vi ha en 45 min lång presentation där övriga klassen ska få en upplevelse utav våran redovisning. Vi ska alltså inte bara stå rakt upp och ner och berätta om Montessori utan vi ska få klassen att pröva på det. Typ. Kul va? Vi har tänkt att vara nere på golvet och jobba, men vi vet inte riktigt vad vi ska ta upp än. 

Ikväll är det bio igen uppe i Aulan men jag ska faktiskt inte gå. Jag har helt enkelt inte råd. Dessutom är stolarna stenhårda och jag vill gå och lägga mig tidigt. Plus Idol! Det vill man ju inte missa.

Jag kom precis på att jag inte har någon mjölk. Inte bra. Frågan är om jag orkar gå ner till affären och köpa eller inte. En mycket stor fråga som inte ens jag har svar på. Det ni.

PUSS!

Finally!

publicerad den 2011-09-12 kl 22:47:23 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll!

Jag har äntligen fått internet på rummet! Det känns så befriande! Jag skypade med mamma, pappa & Anton för några timmar sedan och det funkade! Bilden var inte den bästa och ljudet hackade, men vad fasen! Dock kändes det jobbigare att vara ifrån dem när jag såg dem. Jag fick en stark hemlängtan. Men de fick sig en rundtur i mitt rum i alla fall. Jag gick runt lite med webbkameran. Fabulous!

Idag hade jag mina första engelska och mattelektioner. Det gick oväntat bra! På matten fick man en smärre panikattack när man märkte hur mycket man har glömt, men det gick ju bra till sist. Engelskan gick ännu bättre! Vi pratade bara, och det kan jag ju. Åtminstone den engelskan som krävs för att berätta vart man kommer ifrån och sånt där. Hehe. 

Jag tänkte försöka ta lite bilder och lägga upp här för er som är nyfikna på hur det ser ut. Betoning på försöka, för på något konstigt sätt så bara går tiden här utan att man gör någonting vettigt!

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig. Upp kl 7 imorgon!

Pussar!

-

publicerad den 2011-09-11 kl 16:36:06 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

God eftermiddag!


Det känns redan som att jag börjar få lite distans till allt som har hänt förra och den här veckan. Skönt! På ett sätt känns det skönt att jag fick det här överstökat så fort. Jag har blivit mer bekväm med mig själv nu. Allt ordnar sig.

Förresten så gick brandlarmet idag när jag pratade med mamma i telefonen. Alla sprang ut, vissa direkt från duschen (haha!) och ingen fattade någonting. Brandkåren kom och konstaterade att det var någon som hade duschat för varmt så larmet hade reagerat på ångan. Haha! Ganska galet, eller hur? Dagens händelse i alla fall.

Nu har jag precis suttit och mejlat en önskelista till mina föräldrar, med länkar och allt! Smart va? Jag skrev ner allt jag kunde komma på, så nu kan ingen klaga på att de inte vet vad de ska köpa, haha. Det blir över till julens önskelista också!

Jag och pappa pratade om mobilt bredband igår. Han skulle kolla upp priser, för jag vill verkligen ha internet på min laptop! Jag vill kunna skypa!

Nu ska jag gå upp till min lilla lya och ta det lugnt några timmar innan jag ska laga mat. Lugn helg!

Pussar!

Tvätta är alltid kul.

publicerad den 2011-09-10 kl 12:22:20 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!


Det som var tänkt skulle bli en tidig och nykter kväll för mig blev sen och väldigt onykter. Inte bra. Det har blivit lite för mycket öl för mig de här 2 veckorna. Grejen är att jag numera tycker att det är gott! Hur har det kommit sig? Inte bra det heller.

För tillfället sitter jag nere i en av datasalarna medans tvättmaskinerna kör på för fullt. Första gången jag tvättar här, och tvättmaskinerna är från stenåldern. Jag har också förträngt helt att det kan vara bra att ha något att hänga upp tvätten med. Hehe. Jag har inga klädnypor och inga galjar. Men det löser väl sig. Det får bli fina ränder på alla mina kläder efter tvättlinorna.

Förutom att tvätta i 4 timmar idag så tänkte jag gå ut på en långpromenad. Igår gick jag några km längs vattnet, men idag vill jag gå längre. Ta med mig ipoden och bara gå. Det blir som en liten bubbla här och det är på både gott och ont.

Jag saknar mina pojkar som är hemma i helgen och roar sig! Kom tillbaka!

Pussar & kramar

Första från Ljungskile

publicerad den 2011-09-09 kl 19:18:46 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej,


Det var ett tag sedan. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu. Jag har varit i Ljungskile i snart 2 veckor, och under dem 2 veckorna har jag både mått som bäst och sämst någonsin i mitt liv. Det ni. Snacka om berg- ochdalbana. Det finns i alla fall extremt goa människor här som kommer göra det värt allt annat. Det känns som att jag har fått en hel drös med storebrorsor som tar hand om mig! Synd bara att i stort sett alla har åkt hem över helgen. Vi hade inga lektioner idag så många åkte hem redan igår. Jag ville väl egentligen också åka hem men bestämde mig för att det var bättre att stanna kvar.

Jag saknar alla hemma i Tyresö/Stockholm mycket nu. Det är 2 veckor kvar tills jag ska åka hem, och det känns långt. Och andra sidan har de här 2 veckorna som jag har varit här gått väldigt fort, samtidigt som det känns som att jag har varit här i flera månader. Skumt.

Nu blir det film för min del. Tidig kväll.

PUSSAR!