Such a ray of light

publicerad den 2012-02-29 kl 20:55:37 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Allt känns bättre nu. Jag vet inte riktigt vad som förändrades, men helt plötsligt var allt lättare. Jag var hemma på förmiddagen och låg och läste i flera timmar. Det var väldigt skönt och behövligt. Sen tog jag mig iväg på lunchen, och när jag först kom till matsalen kände jag mig helt död. Men efter att ha suttit med Sandie, Robban, Victor och Erik ett tag kände jag bara att humöret förändrades drastiskt till det bättre! Så sjukt underbara människor. Robban hade givit sig fan på att han skulle få mig på bra humör och han lyckades! Även om jag inte mådde bra fysiskt så mådde jag förträffligt psykiskt och det gjorde enorm skillnad. Det är klart att man blir deppig om man stänger in sig på sitt rum och vägrar träffa någon. Dumt gjort. Men sen var jag på en föreläsning på eftermiddagen också, och den var helt otrolig. Jag blev så berörd och skrattade väldigt mycket. Det var Johannes Rosenlundh som var här på skolan och hade sin föreläsning som hette "Jag har något jag måste berätta..." och handlar om homosexuella mäns upplevelser kring att "komma ut". Det var väldigt intressant och han berättade på ett ganska så humoristiskt sätt vilket gjorde det lättare att ta in tror jag. 

Efter föreläsning var skoldagen slut, och jag var nöjd att jag hade varit med på åtminstone halva. Vädret var ju helt fantastiskt så vi tog fram solglasögonen och gick ner till byn. Jag & Sandie gick och handlade, killarna gick på deras onsdagsfika och sedan satte jag & Sandie oss på skolområdet och åt vindruvor. I solen. Vi blev fler och fler som satt där, det var extremt mysigt! Jag började dock frysa ganska snabbt så jag fick låna Fredrics vinterjacka. Ni ska inte tro att jag satt där och frös när jag är sjuk och allt. Så dum är jag inte! Elleeeer? Heheh.. Efter det gick vi alla och lagade mat på olika ställen, jag åt hamburgare utan bröd med pasta och sallad. Väldigt gott! Sen var det matkoma i soffan ett tag innan jag gick till mitt rum och har sedan dess läst tidningen jag köpte i eftermiddags och pratat med mamma i telefonen. 

Det var min dag det! Nu ska jag gå och lägga mig så att jag får lite extra sömn och så hoppas på att jag ska känna mig pigg imorgon. Nedan är en riktigt underbar men samtidigt riktigt hemsk bild på mig & Ida i eftermiddags där vi satt och tittade på solnedgången. Jag ser ut som en michelin-gubbe i Fredrics jacka, haha.



PUSS!

So why am I crying?

publicerad den 2012-02-28 kl 15:58:14 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag vet inte vad det är med mig. Jag har ingen energi till någonting. Inte ens laga mat. Jag har legat vaken större delen av natten med frossa och huvudvärk som inte gick över trots att jag tog huvudvärkstablett. Man kan ju säga att jag var ganska så död när klockan ringde vid sju, men jag gick upp till frukosten för att se om jag mådde bättre. Det gjorde jag dock inte så jag gick tillbaka till rummet och har suttit och tittat på film sedan dess. Jag vet inte, men allt känns förjävligt. Jag vill inte träffa människor överhuvudtaget. 

Annars är det hur mysigt som helst här. Jag ska agera äkta svensk och blogga om vädret, men det är otroligt fint väder nu. Och varmt! Ca 10 plusgrader vilket är helt fantastiskt. Om jag hade mått bättre hade jag kanske uppskattat det mer. Nu känns det mest som att vädret skrattar åt mig. Som att det säger: Du mår dåligt men det är ingen som bryr sig! Speciellt inte jag!

Jag väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket. Tillräckligt mycket för att mamma ska ha hunnit komma hem från jobbet. Vi hörs.

C

All that still matters is love ever after

publicerad den 2012-02-26 kl 23:04:10 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej mina kära. Jag är äntligen tillbaka i Ljungskile men som vanligt fylld av ett vemod när jag som vanligt upptäcker hur mycket jag saknar min familj och mina vänner. I början av läsåret var jag väldigt snabb med att kalla Ljungskile hem och att lämna så mycket som möjligt bakom mig. Jag ville inte ha någonting att göra med mitt gamla liv. Efter jul har det förändrats ganska mycket. Jag har insett att jag faktiskt har två hem för tillfället och att även om jag vill utvecklas och gå vidare med mitt liv inte behöver överge allt det gamla. Och att erkänna att jag saknar någon/något inte betyder att jag inte älskar att vara här. För det gör jag! 

Mitt lov var riktigt mysigt. Jag hann med mycket, träffade många utan att det blev stressigt. Jag tog en dag i taget och det blev riktigt bra. Jag tycker att jag hann med både att slappa hemma och att träffa folk. Högmässan imorse var speciellt uppskattad av mig. Jag förstår det inte riktigt själv men när jag står där i kyrkan och sjunger så mår jag så bra så att jag tror att jag ska spricka! Jag älskar det så otroligt mycket. 

Min resa hit kunde ju dock ha gått bättre. Tåget från Sthlm till Göteborg blev en timme försenat. Men de ökade bara tiden med fem minuter hela tiden så man var tvungen att stå och vänta hela tiden. Väldigt osmidigt av dem. Tydligen hade tåget som vi egentligen skulle ha åkt med havererat så de var tvungna att skaffa fram ett nytt. Men detta gjorde att jag missade mitt tåg från Götebrog till Ljungskile och fick ta tåget som gick en timme efter. Tur nog blev det inget strul med biljetten där i alla fall. 

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa ett tag. Skönt att kunna fokusera på något annat än skolarbete såhär innan skolan börjar igen.

PUSS

Dagens låt

publicerad den 2012-02-24 kl 10:08:17 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)


Candy - Gavin DeGraw

Lite underbar musik såhär mitt i pluggandet! Jag ska skriva färdigt min engelskatext snabbt som fasen så att jag hinner spela lite The Sims innan jag åker till Anna. Haha, ja, jag är fortfarande nördig! Det växer inte bort!

PUSS!

The City

publicerad den 2012-02-23 kl 23:37:39 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

HEEEEEEEEEJ! Hur står det till? Med mig är det bra, jag har spenderat kvällen med underbaraste Dodds! Hur är det möjligt undrar ni då, är inte hon i Tyskland? Jo, det är hon, men vi skypade och det är nästan lika bra som att ha henne här! Jag måste försöka göra det oftare, typ när ingen annan använder internet på internatet. Vi ska i alla fall hinna skypa en gång till innan jag åker på söndag. 

Igårkväll var familjen plus mormor ute och åt på en restaurang som heter Söderkisen. Den ligger på Sankt Paulsgatan vid Mariatorget i Sthlm. Otroligt god mat! Och inte så fasligt dyrt heller, inte för att det var jag som betalade, men ändå! Portionerna var stora så jag orkade inte ens äta upp allt. Dit ska jag absolut gå igen.

Idag tog jag det lugnt på förmiddagen och åkte sedan in till stan och mötte gudmor. Vi fikade på Vetekatten på Kungsgatan, afternoon tea! Mumsigt värre. Sedan gick vi till Åhléns, jag köpte ett puder från Lumene. Hoppas att det är bra. Sedan tog jag tunnelbanan till Skanstull för att besöka en hälsokostaffär på Ringvägen men de hade inte det jag ville ha så jag gick tillbaka till Folkungagatan där det ligger en annan hälsokostaffär och hittade det jag letade efter. Jag ville ha Silica, så billigt som möjligt. Nu hittade jag för 89 kr, istället för ca 250 på det andra stället. Hur det kunde skilja så mycket på olika märken har jag ingen aning om. Silica är för hår, hud och naglar men det jag mest vill åt är kosttillskottet för hud. Mamma har ätit det ett tag och hon har fått väldigt fin hy! Så nu får vi se om det funkar för mig också. 

Nu är det läggdags för mig!

C

Dagens låt

publicerad den 2012-02-22 kl 11:59:35 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)


A Drop in the Ocean - Ron Pope

Mysvecka

publicerad den 2012-02-22 kl 11:40:05 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon! Det här är typ världens mysigaste vecka. I måndags var jag ju i stan med mamma. Vi shoppade, åt lunch på kulturhuset och fikade på mitt favoritcafé Café Art i Gamla Stan. Jag fick med mig ett svart långt linne och en ljusrosa klänning hem. Igår bakade jag cupcakes med Mirre! Sockerchock på högsta nivå. Eller kanske näst högsta. Ingenting slår sockerchocken vi fick när vi bakade cupcakes till Dodds när hon fyllde 18, hehe. Men det var väldigt mysigt i alla fall. På kvällen vandrade vi ner till församlingshemmet och sjöng med tjejerna i en timme. Det är helt sjukt hur bra jag mår när jag är där. Jag saknade dock Dodds väldigt mycket, det kändes väldigt konstigt att hon inte var med. Men annars är det fruktansvärt roligt. Det är nu bestämt att jag ska stanna här till söndag eftermiddag så jag hinner vara med och sjunga på gudstjänsten på söndag förmiddag. Jag ska sjunga min sololåt Forgiven! 

Idag SKA jag faktiskt skriva mina texter som jag har hamnat efter med. Det är bara så otroligt tråkigt. Men nu ska det göras så att jag slipper tänka på det resten av lovet. Ikväll ska vi ut och äta på söder med mormor. Det ska också bli väldigt mysigt. Men nu, LÄXOR!

Ciao!

What if

publicerad den 2012-02-19 kl 13:06:12 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor, jag kan inte ens stå när du inte ser på. Otroligt fint! Det är Joakim Berg i Kent som har skrivit den underbara låten, Utan dina andetag. 

Tänk om det inte hade varit lov veckan som kommer? Då hade jag behövt åka tåg i 4½ timme idag. Så otroligt segt. Men nu är det inte så! Lovet har knappt börjat och det är väldigt skönt. Igårkväll träffade jag Mirre! Vi tänkte först gå ut och gå, men det blev värsta snöstormen så det slutade med att vi gick hem till henne och drack te och tittade på Melodifestivalen istället. Väldigt mysigt! Sen gick jag hem och åt räkor med mor och far. Baguette med räkor och aioli, finns det något godare? Nope. 

Idag ska jag försöka få mina texter skrivna. Jag hamnade lite efter i skolarbetet innan lovet. Jag hade helt enkelt inte orken att göra någonting. Men nu så det skrivas! Eller så tar jag det senare i veckan, hehe.. Imorgon har i alla fall mamma tagit ledigt så vi ska åka in till stan och mysa. Tisdag ska spenderas med Mirre och sedan kören på kvällen. Onsdag ska vi förmodligen ut och äta med mormor, mysigt det också. Torsdag är det afternoon tea med gudmor som gäller, det ska bli otroligt mysigt! Man kan väl säga att min vecka kommer bli mysig, haha. 

PUSS!

Dagens låt

publicerad den 2012-02-18 kl 16:20:57 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)


Utan dina andetag - Carolina Wallin Pérez (original av Kent)

Love will be hard and hearts will be faking

publicerad den 2012-02-18 kl 11:43:49 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon mina underbara! Jag är numera i huvudstaden, eller lite utanför huvudstaden, men sak samma. Tågresan igår gick bra, men jag satt bredvid en kvinna som luktade så förjävligt illa. Inte kul. 

Dagens planer är tydligen shopping till Antons rum. Jag har tydligen blivit välkomnad hem för att fixa hans rum, haha. Men som alla vet har jag ju ingenting emot home styling så det ska bli kul! Vi ska titta på tapeter och så. Det var väldigt mysigt att komma hem. Mamma hade fixat i mitt rum, dammsugit, bytt sängkläder, bäddat, tänt ljus och lagt in ett doftkuvert så det doftar lavender nu. Extremt uppskattat!

PUSS!

I'm alright

publicerad den 2012-02-16 kl 11:45:15 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Snö, snö, snö. Sandie kommer väl slå ihjäl mig nu, men jag har tröttnat på snön, hehe. Och ja, jag vet att det är mitt fel att det snöar. Så som jag har tjatat om snö, haha. 

Nu måste jag ju uppdatera er om min vecka. I tisdags var det ju som alla vet alla hjärtans dag. Jag såg det som en jävla helvetesdag, men den blev ganska bra ändå. Jag har världens underbaraste vänner och familj! Fredric & Lenjohn hade fixat och trixat med kinderägg. Ni vet de där chokladäggen som innehåller en liten ask med en leksak i? De hade tagit i sär två stycken, lagt i små söta lappar och sedan satt ihop de igen så att man inte ens såg att de hade tagit isär dem från första början. Känslig som jag är började jag nästan grina, haha. Familjen hade skickat ett kort och pärlplattor, oslagbart! Haha! Idag hade jag också fått ett alla hjärtans dag-kort av gudmor! :) Igår hade jag en till helvetesdag. Jag mådde inte bra alls, inte var jag i skolan heller. Men på kvällen var jag & Ida och tittade på när några från skolan spelade fotboll i idrottshallen. Väldigt roligt men vi satt mest och babblade och oroade oss över att få bollen i skallen, haha. Det var väldigt skönt att umgås med en tjejkompis också! Nu när varken Sandie eller Pixie är här blir det bara massa grabbar hela tiden, och det är såklart jättekul men ibland behöver man bara en tjejkompis. 

Idag gick jag upp tidigt för att gå på svenskan. Och jag drog med mig Fredric också som inte ens har svenska längre, haha. Sedan får jag reda på att Thorbjörn är sjuk så lektionen är inställd. Surt som fasen! Jag kunde ha sovit i minst två timmar till.. Men jag var på engelskan i alla fall. Vi fick öva på den engelska delen av högskoleprovet. Väldigt bra! 

Nu är jag hungrig som fasen. Jag ska äta lunch om en halvtimme, stört gott. Eller jag hoppas att det blir något gott i alla fall. Annars ska jag städa lite idag och packa det som kan packas idag, för jag åker till Sthlm imorgon! Det ska bli så otroligt skönt att komma hem en hel vecka. Och träffa min fina som har varit borta superlänge!

PUSS!

A Drop in the Ocean

publicerad den 2012-02-13 kl 17:49:27 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Jag har en sjukt dålig dag. För det första så är det här stället inte detsamma utan Sandie. För det andra har vi ett pisstråkigt projekt med Alif hela veckan. För det tredje står jag och stampar på samma ställe och blir så irriterad på mig själv för det. För det fjärde längtar jag hem. För det femte saknar jag Sandie. Ja, jag vet att det i stort sett var samma sak som det första. Men jag känner mig så galet ensam här utan henne, även fast jag har jättemånga andra vänner. Att det känns förjävligt just nu kan ju dock vara för att alla är och spelar fotboll utom jag. Jag har spenderat eftermiddagen i sängen, förutom vid två då jag var hos Johannes och pratade. Engelskan var inställd för att läraren är i Indien. 

Det känns som att det här kommer bli en lång vecka. Men jag försöker tänka att det inte alls är särskilt långt innan jag får åka hem! Bara 4 dagar kvar!

C

Vanlig helg

publicerad den 2012-02-12 kl 10:39:00 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon. Tiden går så jäkla fort. Jag har aldrig varit med om att ett läsår har gått så fort som här. Nu hoppas jag bara att tiden stannar upp så att jag får tid att tänka. 

Fredagskvällen var väldigt trevlig, men kändes ganska onödig i efterhand. Ingen fick väl riktigt som de ville, alla saknade någon, så vi satt väl mest där och tyckte synd om oss själva, haha. Jag mådde dock som jag förtjänade igår, d v s väldigt dåligt. Huvudvärk från helvetet och somnade lite varstans. Annars var det riktigt mysigt igår! Jag & Sandie var nere och käkade pizza och sen hängde vi i Kamrat på kvällen med Pixie och Erik. Vi tittade såklart på Melodifestivalen! Jag gillade dock ingen så mycket så att jag röstade. Ingen var i klass med Loreen förra veckan. Men Ulrik Munther var helt okej tyckte jag. Sen satt vi uppe i Hake med Simon, Ida & Viktor ett tag innan jag gick och la mig. Trött som fasen. 

Idag ska Sandie åka hem till Åmål. Jag blir superledsen bara jag tänker på att vara här i en vecka utan henne. Som om det inte var nog med att ha ett jäkla projekt med Alif-klassen. Riktigt tråkigt! Jag kommer tjöta sönder Fredric den här veckan, haha. Dagens planer är att skriva svenskatexten så jag slipper göra det i veckan. Jag ska tvätta också, jag kommer bara inte ihåg vilken tid så det måste checkas. 

Ha en mysig söndag!

PUSS

Man kan inte bara ge upp

publicerad den 2012-02-09 kl 16:46:57 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

DET ÄR TORSDAG PEOPLE! Nästan den bästa dagen på veckan. Jag har bara svenska och engelska, slutar alltså kvart i tolv. Men idag har jag varit med på Matte B-lektionen. Jag satt och hjälpte Victor & Philip. Riktigt trevligt faktiskt! Annars lyckades jag skämma ut mig rejält på lunchen idag. Hur det hände är inget jag vill dela med mig av, haha. Låt oss bara säga att jag var knallröd i ansiktet i en halvtimme efter. Herregud alltså. 

Veckan har spenderats med hemtentan i Psykologi A. Jag blev färdig igår, trodde jag i alla fall, men det visade sig att jag hade glömt att svara på en fråga, vilket är det jag ska göra nu. Eller snart i alla fall. Annars har jag & Fredric varit nere och handlat. Intresseklubben antecknar, haha. 

Inte så mycket bloggbart som händer annars. Härligt att det är fredag imorgon! Och det är bara en vecka kvar till sportlovet!

PUSS!

Trööööööött

publicerad den 2012-02-06 kl 14:00:39 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

En ovanlig måndag. Det är vad det är. Allt känns jättekonstigt, men det kan nog vara för att jag bara sov 3 timmar i natt. Det var nämligen Super Bowl i natt! Jag satt uppe med Sandie, Robban, Fredric, Viktor och Andreas och kollade hela matchen. Den slutade nån gång efter fyra men i och med att jag hade druckit kaffe för att hålla mig vaken så kunde jag inte somna på en gång. Sjukt segt när klockan ringde kl 8. Vi gick inte på frukosten utan väntade med att äta till fikat som var kl kvart i tio. Då var man hungrig, som faaaasen. Lunchen skrattade jag mig igenom, hehe. Allt är roligt när man är så här trött. Nu tänkte jag försöka börja med hemtentan i psykologi men vi får se hur det går med den saken. Jag måste i alla fall hålla mig vaken för jag har engelska kl 15.20. Sjuuuuukt seeeeegt! 

Någon måste ha mer kaffe om hon ska ta sig igenom den här dagen. Och det är jaaaaag!

PUSS

Skum helg

publicerad den 2012-02-05 kl 15:05:23 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej. Det har varit en riktigt konstig helg. Det mesta har känts fel. Fredagen var den skummaste kvällen på länge. Det var t o m två killar från journalistlinjen som var med och festade. Det har ALDRIG hänt förut. Kvällen avslutades med Disneylåtar till kl halv fem, haha. 

Gårdagen började med att jag blev väckt av ett helt gäng som ville gå ner till byn och käka pizza. Så jag gjorde mig i ordning på rekordtid och följde med. Pizza är aldrig så gott som när man är bakis. Resten av dagen låg jag soffan och tyckte synd om mig själv. Perfekt lördagssysselsättning. Sen kollade vi ju såklart på Melodifestivalen! Mina två favoriter gick vidare, för en gångs skull. Loreen var överlägset bäst, men Dead by April var väldigt bra dom också. 

Idag har jag inte gjort någonting vettigt. Men jag planerar att göra det! Jag ska gå ner och handla med Sandie lite senare, och sen städa, och kaaaanske börja med hemtentan. Jag vet att jag verkligen borde, men jag har läst igenom frågorna och känner bara "NEEEEEEEEEEEJ". Men nu måste jag dricka kaffe för mitt huvud sprängs snart. Inte kul.

PUSS!

Fredag!

publicerad den 2012-02-03 kl 14:25:37 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Goddag mina kära vänner! Det är fredag idag! JIPPI HURRA! Dock var jag precis inne på klassens blogg och hittade hemtentan som ska vara klar nästa fredag och det förstörde mitt mood lite. Jag har ju varit borta några dagar under det här temat, och det får jag sota för nu. Men men, det tar jag itu med tidigast på söndag! 

Kvällens planer är festande! Nu blev ni förvånade va? Haha eller? Det är som det brukar vara! Men alla är på väldigt bra humör idag så vi hoppas på ett lyckat festande utan några större missöden. Som om det är möjligt på det här stället, haha. 

Det är så vackert här. Speciellt nu när det är snö och is överalllt. Det glittrar precis överallt! 

Ha en underbar fredag!

PUSS!

Veckan

publicerad den 2012-02-02 kl 09:07:01 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Några dagar sedan sist. Jag har inte haft något att skriva om. Eller ingen ork att göra det i alla fall. Jag mår inte så bra idag så jag är inte på lektionerna. Förkyld, halsont och feber. Men jag gick upp till frukosten i alla fall. Jag vaknade och var hungrig som fasen. Nästan så att jag mådde illa. Så jag var tvungen att gå till frukosten! Det var dock lättare sagt än gjort. Ni som har varit här vet att det är en djävulsk trappa från huset jag bor i till resten av skolan. Den är nu helt täckt av is och snö, så det är extremt lätt att ramla och slå sig rejält. Andreas ramlade förra veckan och hans hand var dubbelt så stor i några dagar. Som tur är har jag inte ramlat än! Men jag känner på mig att det kommer hända förr eller senare. Med min vanliga tur så händer det väl när massa andra ser också, haha.

Veckan har gått väldigt fort tycker jag. Måndagen spenderades i Grundtvigsalen där det var film och sedan snack med en av skådespelarna. Tisdagen var ganska så händelselös i skolan men kvällen var mysig med tacos och sällskapsspel. Igår hade vi för en gångs skull intressanta diskussioner i skolan, och på eftermiddagen tittade vi på umus föreställning. Jag har aldrig varit på något så flummigt i hela mitt liv. Riktigt skumt. Eftermiddagen gick åt till att plugga och sen babbel hos Sandie. Kvällen spenderades uppe i Hake med underbara människor. Vi spelade spel igen också! Ticket to Ride heter det. Stenkul! Man ska bygga järnvägar, göra uppdrag och ha sig. Kvällen avslutades med päronyoghurt med Fredric. Så jag har haft en mysig vecka än så länge!

Idag missar jag svenskan och engelskan. MEN, som jag har pluggat i dom två kurserna så kommer jag inte efter i alla fall. Nu blir det filmtittande för min del!

Trevlig torsdag!