Happy New Year

publicerad den 2009-12-31 kl 16:49:08 i kategorin Läsvärt l Kommentera (1)

Årssummering, here I come.

2009. Jag kan inte säga att det har varit det bästa året i mitt liv. Snarare det sämsta. När jag började andra terminen i ettan i januari var jag redan väldigt skoltrött. Jag flydde till böckernas värld och var ganska frånvarande större delen av den terminen. Jag kommer inte ihåg så mycket. Dagen innan valborg fick jag feber och har haft det sedan dess. Hela sista månaden i skolan var jag hemma. Ändå tycker jag att jag klarade av det ganska bra, även om det resulterade i ett IG som jag fick plugga upp på sommarlovet. Sommaren var verkligen behövlig, även om jag inte kunde göra så mycket.
När skolan började igen i augusti blev jag fruktansvärt stressad. Febern var inte borta, och jag var jätterädd att jag skullle bli som jag var terminen innan, frånvarande och tom. Jag kämpade på i skolan, trots febern, och det gick ganska bra. Jag mådde sämre och sämre psykiskt men kände inte att jag hade något annat val än att fortsätta kämpa. En söndag i början av oktober gav jag upp. Sedan dess har jag varit sjukskriven, ätit antidepressiv medicin och gått till ungdomspsykiatrin. Det har varit enormt tungt. Jag har fått kämpa för att ta mig upp ur sängen. Varje dag. Jag vill inte att det här ska låta som en "tyck synd om mig-text", för det är det inte. Ni som känner mig vet att jag absolut inte vill att ni ska tycka synd om mig. Men jag vill att folk ska förstå att jag har haft det svårt och det kan förklara varför jag har varit som jag har varit mot människor i min närhet.
Jag var i skolan på lucia för att titta på luciatåget. Det här kommer låta töntigt, men det var det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Jag skakade när jag närmade mig skolan. Om jag inte hade haft min mamma, bror och gudmor med mig skulle jag helt klart ha vänt och åkt hem. En vecka efter det var jag där igen med min specialpedagog och träffade min mentor. Vi bestämde att jag ska gå på sångensemblen torsdag den 7 januari och komma på möte dagen efter. Redan nu börjar jag känna mig stressad över det.
Jag mår mycket bättre än vad jag gjorde för några månader sedan, men det är långt ifrån bra. Jag måste vara beredd på att det kanske inte kommer funka att börja skolan igen efter jul, och acceptera det om det blir så. Och även om det här har varit det värsta året i mitt liv hittils, så känner jag ändå att jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv genom att det blev så här. En positiv sak med feberutredningen är att jag har fått ta så mycket blodprover nu så jag är inte rädd för sprutor längre. Det är en enorm lättnad! Jag känner att jag kan börja se saker på ett positivare sätt nu, och det känns super.

Nyårsafton blir inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag antar att många inte hör av sig för dom inte vill pressa mig, men nu sitter jag här ensam med min familj och har inga planer alls. Det känns inte så kul. Vi skulle ha varit hos min gudmor, men min bror är sjuk så det blir inget. Jag ska försöka att göra det bästa av den här kvällen ändå. Nyårsafton är ändå överskattad. Men en bild från förra året blir det.



Gott nytt år!

It might kill me

publicerad den 2009-12-29 kl 17:08:12 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hejsan svejsan. Städning av rummet var fruktansvärt nödvändigt idag. Jag som dock blir helt död bara av att bädda sängen pga min feber fick hjälp av min mor att dammsuga. Men själv har jag dammat alla andra ytor och rensat sekretären. Samma spellista på iPod:en har gått runt flera gånger med en salig blandning av Queen, U2, The Script, Lykke Li, David Cook, Paramore, Switchfoot & ABBA, haha. Och kan ni gissa vad spellistan heter? Spellista 1. Otroligt kreativt va?

Förresten, det blev lite mer shopping igår men det orkar jag inte visa.. Men en tröja, BH och färgbomb till håret blev det. På kvällen åkte vi och firade Jocke som fyllde 16 år och Amanda som fyllde 21 år. Trevligt men jobbigt med alla människor. Jag känner att jag försvinner in i inredningen lite.

Nu orkar jag inte mer. Jag lägger mig och vilar ett tag så kanske jag är både piggare och på bättre humör senare.

Trevlig kväll.

Carro has done some serious shopping

publicerad den 2009-12-27 kl 18:02:54 i kategorin Shopping l Kommentera (1)


Kofta, 80 kr från Vero Moda


Paljettlinne, 150 kr från Vero Moda


Body, 90 kr från Monki


Leggings, 199 kr från MQ


Oversizetröja, 74,50 kr från Gina Tricot


Linne, 49,50 kr från Gina Tricot


Tröja, 74,50 kr från Gina Tricot

Det blev dessutom ett par nya jeansleggings från Vero Moda för 159 kr, men det kändes onödigt att ta kort på dom... Jag är SUPERNÖJD!


Julklappar

publicerad den 2009-12-26 kl 23:07:40 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (2)

Godkväll! Jag sitter och kollar på Förtrollad på tv4, men nu är det paus så det får bli ett snabbt inlägg. God jul förresten! Jag har inte prioriterat bloggen under julhelgen, men är väl ganska förståeligt? Jag tänkte bara skriva vad jag fick i julklapp, precis som jag gjorde förra året!

- Hårfön (mamma är trött på att jag tar hennes...)
- Klockradio med iPod-dockningsstation
- Bodylotion, handcreme & shower gel
- Boken En Vampyrs Bekännelser (hmm.. någon som har märkt att jag gillar vampyrer?)
- Pengar (fruktansvärt mycket!)
- Biopresentkort värt 300 kr
- Sminkbox
- Underkläder & strumpbyxor
- 2 pyjamasar (what's up with that?)
- New Moon soundtracket (tjohoooo!)
- Lars Winnerbäck-DVD
- Ljushållare
- Bäddset (det var jag med och valde!)
- Stor mugg (som jag kan dricka min dagliga latte i!)
- Skiva med Eros Ramazotti (av min mormors sambo! HAHAHAHAH!)
- Studiotid för att kunna spela in musik i en riktig studio (av min käre kusin Gabbe!<3)

Det är det som jag kommer på! Jag fick alldeles för många julklappar... Jag vet inte varför jag fick så många! Dessutom fick jag ju en tidig julklapp av mormor när vi gick på julkonsert. Men nu är det nog. Filmen började för längde sedan.

Godnatt!

Dan före dan före dopparedan

publicerad den 2009-12-22 kl 22:05:03 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (3)

Godkväll! Jag vaknade såklart med 39 graders feber imorse, så det blev inget besök till garnaffären. Istället har jag spenderat dagen med sysslor som jag har kunnat göra även fast jag har haft feber, t ex noppat soffan med noppmaskin, slagit in paket, plockat upp lite i mitt rum och så. Jag hoppas att jag är piggare imorgon, för då måste jag göra knäck och kokoskakor, fixa med julpynt, dammsuga och lite annat.

Min farfar ringde idag och sa att dom inte skulle komma på julafton. Farmor och farbror (som är mer än 10 år yngre än pappa) var tydligen jättesjuka i någon influensaliknande sak. Min pappa fyller år på julafton, så dom skulle komma för att fira honom också, men nu skulle bara farfar komma över imorgon och lämna julklappar/presenter. Tråkigt tycker jag, för nu blir det bara mormor och hennes sambo som kommer till oss och äter lunch på dagen. Sedan ska familjen åka hem till vänner och titta på Kalle, äta julmiddag och öppna julklappar. Det kommer t o m en tomte! Haha! I och med att det finns barn närvarande som är 4 och 2 år så är det självklart! Förra året kom dom dock på att det var en av papporna, fast det sa dom inte förrän efter!! Dom ville inte förstöra liksom! Det är väl taktfullt av två 4-åringar?

Måste bara skriva om en rolig sak som min lillebror sa för en stund sen! Jag hade läst saga för honom och släckt lampan i hans rum när han undrade vad mamma gjorde. Jag sa att hon bakade en kaka (vilket hon gjorde) och att vi skulle äta den på julafton. Då säger han "Nää, ni kommer äta den när jag har somnat! Det vet jag för det gör ni alltid!!"! Hahah! Jag försäkrade honom att så inte var fallet, men han trodde inte på mig. Då kom mamma in och frågade om han ville slicka skålen, fast då var han tvungen att borsta tänderna igen. Det ville han förstås. Han tog tre skedar, men sa sedan att det räckte. Då blev både jag & mamma lite förvånade, för skålen var inte tom. När mamma hade gått viskade han till mig "den var inget god...."! Jag gick ut till köket igen och berättade för mamma vad han hade sagt, och gud så vi skrattade!

GODNATT!

Tandläkarbesök

publicerad den 2009-12-21 kl 20:16:04 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag hade inga hål! Dom tog dock bort jäääääätteeeeemycket tandsten, vilket gjorde ont. Dom är så hårdhänta! Men, som plåser på såren (jag blödde faktiskt) fick jag en polering av tänderna! Så nu är mina tänder fina! Det gör ju så att min blir mer peppad att underhålla tänderna. Dessutom fick jag tips om vissa saker som är bra att göra med dom medicinerna som jag äter/inhalerar. Jag ska t ex äta flourtabletter, och inhalera astmamedicinen innan jag har borstat tänderna, och dricka jättemycket vatten. Väldigt bra att få veta såna saker!

Imorgon tänkte jag ta mig in till stan och köpa mer garn (virknings-junkie) från en litan garnaffär på Ringvägen.

Tjosvejs!

But baby, it's cold outside

publicerad den 2009-12-21 kl 17:31:57 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll i stugorna. Dålig uppdatering sista dagarna, men jag blev sjuk i lördags kväll. Hög feber och fruktansvärt ont i halsen. Samma som mamma och pappa hade förra veckan. Igår mådde jag dock bättre och var på Erik Linders julkonsert med min mormor. Idag hade jag högre feber igen, men var tvungen att ta mig till dagis och hämta Anton ändå. Kl 18 har jag tandläkartid. Kul. Som tur är ska pappa skjutsa mig dit, så jag slipper gå till bussen i kylan. Det är extremt kallt ute! Och imorgon ska det bli ännu kallare! Förresten köpte pappa en 19' TV till köket i lördags. Nu sitter den nästan uppe i taket, så man kan sitta och äta frukost och titta på TV. Mycket praktiskt. Den hade till och med inbyggd DVD! Kul men kanske lite onödigt..

Snart är det jul!


Fråga

publicerad den 2009-12-19 kl 17:15:39 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Nu måste jag få fråga en sak. Ser ni också inlägget från den 26:e oktober högst upp? Eller om jag skriver det här inlägget nu så borde det bli näst längst upp.. Det är fruktansvärt konstigt.

26 oktober

publicerad den 2009-12-18 kl 16:50:39 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hejsan,
Sitter och utforskar bloggen lite, jag fattar inte varför jag inte har gjort det här tidigare. I vilket fall som helst tänkte jag försöka mig på att lägga in ett youtube-klipp. Visst, ingen big deal säger ni, men för mig som har IQ som en struts är det faktiskt en big deal. Vi testar lite John Mayer som Vickivick ska sjunga på konserten vecka 48.

Italiano

publicerad den 2009-12-18 kl 16:29:13 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Ciao,
Jag tänkte plugga lite på min italienskaläxa samtidigt som jag bloggar, haha. Nu ska ni få lära er lite! Jag kommer skriva ner hela texten jag har i läxa, så det kommer bli ett väldigt långt inlägg, för efter är det tänkt att jag ska skriva översättningen.

Luisa vuole comprare una piantina della cittá e Linda ha bisogno di alcune cartoline. Vanno all'edicola e parlano con il giornalaio.
Luisa Cerco

Tråkig kväll

publicerad den 2009-12-18 kl 16:25:08 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej,
Det här var den tråkigaste kvällen på väldigt länge. Jag har aldrig varit den som har haft något emot att vara hemma en lördagkväll och bara ta det lugnt, men ikväll var det riktigt tråkigt. Jag bråkade med min bror, vi hade gäster och han betedde sig som en jäkla soptunna, och sen satt jag inne på mitt rum hela kvällen. Superkul.

Decemberdag

publicerad den 2009-12-18 kl 16:07:45 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Vilken härlig dag! Det har varit sol! Skönt att snöstormen äntligen drog förbi. Det här passar mig perfekt! Snö, kallt och sol! Jag var ute med min lillebror idag och lekte i snön. Vi åkte pulka och gjorde snöänglar! När vi kom in så hade mamma bakat en sockerkaka. Visst låter det som en perfekt tillvaro? Haha. Sen satt vi och la pussel med Anton.

Nu har jag inget mer att skriva. Ha en bra kväll!

Vinden viner...

publicerad den 2009-12-17 kl 17:24:00 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hejsan svejsan. Ingen uppdatering igår. Det tog längre tid på sjukhuset än vad jag trodde, jag fick göra pricktest också för att se om jag var allergisk mot katt och lite andra grejer. Men det visade ingenting! Det var tur, för jag hade inte gjort mig av med mina katter även om jag hade varit allergisk. När det gällde astman hade jag inte lika tur. Jag måste börja ta medicin igen varje morgon och kväll, plus en kvart innan jag ska anstränga mig. Och om jag är förkyld måste jag ta dubbla doser. Kul liv man har.

Idag var jag i skolan och träffade min mentor. Min specialpedagog var också med, vilket var jätteskönt. Jag var inte alls lika nervös idag som jag var i fredags när jag var där. Kan ju vara just för att jag var där i fredags. Jag trodde inte att jag skulle träffa några av mina vänner idag i och med att dom skulle på Nationalmuséet, men Jonis, Monaya och Fille var där i alla fall. Varför vet jag inte riktigt.

Nu ska jag bara ta det lugnt och äta pannkakor!

Kram

Världens klumpigaste människa...

publicerad den 2009-12-15 kl 21:56:26 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

...är JAG! Vet ni vad jag lyckades med idag? Kliva på en spik. Det gjorde förj*vligt ont. Min bror var dock lite mer snabbtänkt än vad jag var i den situationen, så han la om såret med alsolsprit. Mycket bra tänkt, i och med att jag inte har tagit stelkrampsprutan. Det som var ännu mer förj*vligt var att både mamma och pappa kom hem från sina jobb och var jättesjuka. Över 39 graders feber, båda två! Och min lillebror skulle ha luciatåg på dagis idag, som jag då var tvungen att ta mig till, ensam, i och med att alla andra var sjuka. Så jag kämpade mig till dagis, i stort sett hoppande på ett ben. Smidigt Carro. Smidigt.

Imorgon ska jag till Handens Närsjukhus för någon konstigt grej som jag inte ens vet vad det är. Andas i någon maskin eller något. Vet ej.

Godnatt


Babbel

publicerad den 2009-12-15 kl 11:57:10 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

God förmiddag! Jag sitter i köket och har precis lagt en ansiktsmask, avokado och olivolja den här veckan. Innan dess hann jag med en dusch, och när jag har tvättat bort ansiktsmasken tänkte jag faktiskt sätta mig i fotbad och fila lite på fötterna. När man går på zonterapi som jag gör känns det ganska viktigt att ha fräscha fötter. Lite pinsamt om man kommer dit och dom ser helt hemska ut och så ska den stackars zonterapeuten klämma på dom.

Men i alla fall, efter det ska jag nog försöka sy till det nya tyget som jag ska klä pallarna med!

Hejdå!

Omklädnad av möbler

publicerad den 2009-12-14 kl 19:07:19 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (2)

Tjosvejs! Idag har jag fått en ny idé. Ni vet pallarna jag letade efter? Jag har hittat båda, och nu ska jag klä om dom! Jag gick ut till förrådet igen och hittade ett gammalt, blommigt tyg och ett vitt garn. Eftermiddagen har jag ägnat åt att sitta och fläta långa flätor av garnet som jag ska ha runt själva sitsen. Den ena pallen var dock lite sönder, så jag ska limma det ikväll så kan jag klä om dom imorgon. I'm so exited!

Annars sitter jag och tittar på nya intervjuer med Rob Pattinson, haha.

CIAO

Måndag

publicerad den 2009-12-14 kl 12:20:16 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej! Måndag igen. Veckorna bara springer iväg! Och nu snöar det! När jag vaknade imorse var det helt vitt ute igen! Lycka!

Nu sitter jag i vardagsrummet, tittar lite halvt på TV och dricker mitt förmiddagskaffe. Jag tänkte gå ut till förrådet och leta efter en speciell pall. Jag har hittat en uppe på vinden, men jag har för mig att vi har haft en till likadan. Jag är dock inte säker.

Nu borde jag faktiskt göra någonting, istället för att bara sitta här och dricka kaffe, haha.

PUSS

Lucia

publicerad den 2009-12-13 kl 11:12:10 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Jag kan inte ens säga godmorgon, för jag har varit uppe i 4 timmar! Jag älskar traditioner, och för mig så går det inte att bryta en tradition. Om man bryter en tradition så känns det inte som vanligt. Därför gick jag såklart upp kl 7 för att titta på luciatåget på SVT! När jag väl hade satt mig i vardagsrummet och saaaaankta luciiiiiaaaaa hördes vaknade även mamma och pappa och gjorde mig sällskap. Så himla mysigt var det! Det var ju såklart fortfarande mörkt ute. Snön som kom igår har dock försvunnit... Men det ska bli kallt igen på tisdag och då ska det även snöa! Men jag blev verkligen överlycklig när jag kom ut i köket igår och såg att det snöade jättemycket! Det var helt vitt ute! Efter middagen gick jag, mamma, pappa & Anton ut och hade snöbollskrig, haha! Det är verkligen lycka! Sen kom även Simon ut, men då gick jag in för att inte riskera att få en snöboll rakt i ansiktet eller innanför jackan. Han kan vara ganska brutal, haha.

Idag hade jag tänkt att städa lite, för att få lite mer julstämning. Men jag gör det förstås med julmusik i bakgrunden! Just nu är det Brian McKnights skiva I'll Be Home For Christmas. Finns ingen bättre än Brian. Sen ska vi iväg och fika hos mammas väninna, som flyttade i höstas, på advents-/luciafika.

PUSS

Hahahahahah

publicerad den 2009-12-12 kl 18:24:39 i kategorin Twilight l Kommentera (1)


HAHAHAHAHAHAH! Jag var bara tvungen att lägga ut den! Hittade den såklart på http://thetwilightsaga.se

Ny header

publicerad den 2009-12-12 kl 18:14:45 i kategorin Youtube l Kommentera (1)

Jag bestämde mig för att fixa in nya bilder i headern. Och det blev ganska bra faktiskt. Jag använde Picasa istället för Paint, så bilderna blev inte alls lika pixliga som i den förra.

Och så måste jag bara få påpeka (efter att ha upptäckt idolskivan från förra året på Spotify) att Loulou Lamotte äger alla. Lyssna på det nedan, och försök sedan att säga att hon är sämre än Kevin Borg, som faktiskt vann.


Loulou Lamotte - Love Me Still

Sankta Lucia

publicerad den 2009-12-11 kl 15:43:54 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godeftermiddag! Jag kan inte förstå att jag var faktiskt var i skolan idag. Jag var där med min mamma, lillebror och gudmor i ca 25 min, men jag var där. Jag var så fruktansvärt nervös innan så att jag trodde på allvar att jag skulle spy. Hela mitt väsen skrek neeeeeeeeeeeeeeej när jag närmade mig skolan. Men jag överlevde. Herregud. Jag överlevde.

Jag var där för att titta på luciatåget, och det var verkligen superfint. Även om jag inte riktigt kunde njuta av sången och julstämningen, jag kunde i stort sett bara fokusera på mig själv, ni vet, att andas och så. Det blev dock lättare när flera vinkade och log mot mig. Det är sjukt hur mycket ett leende kan göra.

När luciatåget var slut åkte jag, mamma & Anton till ett café vid Skanstull, fikade och satt där tills kl 10, då en garnaffär i närheten öppnade. Vi gick dit för att se om dom hade garnet som jag har letat efter ett tag. Det visade sig att just det garnet hade utgått förra året. Kul. Men hon som jobbade där hjälpte mig att hitta ett som var väldigt likt. Dock passade en av färgerna som jag köpte inte alls med dom som jag hade hemma, så jag får väl byta det.

Väl hemma åt vi lunch och gick sedan till handelsträdgården och köpte lite nya blommor. Jag ska göra en ny blomgrupp!

Nej nu får det vara nog med bloggande för dagen.

Ha en superbra fredag!

Min älskade Julia

publicerad den 2009-12-10 kl 21:26:21 i kategorin Mina bilder l Kommentera (2)


Fika med underbaraste Julia idag, jag är så glad att jag har dig. <3


Jag tog bilden från din facebook, hoppas det inte gjorde något...


Misslyckande

publicerad den 2009-12-09 kl 21:05:33 i kategorin Mina bilder l Kommentera (2)

Allt går inte som på en räls. Speciellt inte när man är psykiskt störd som jag. Det var meningen att jag skulle till skolan idag, för första gången på... över 2 månader... men så blev det inte. När det väl var dags gick det inte. Jag kunde inte förmå mig att åka dit. Jag hoppas på att kunna åka dit på luciafirandet på fredag istället, och då med mamma & Anton.

I och med att jag inte var på topp så var det superbra att jag hade planerat fika med bästaste Josse, och vi bestämde att vi skulle träffas på Claras. Där satt vi ett bra tag och jag drack min dagliga latte. Minst en latte om dagen, det är min melodi. Och minst 2 koppar vanligt kaffe med mjölk. Alltså minst 3 koppar allt som allt. Mycket intressant.


Lycka

publicerad den 2009-12-09 kl 14:20:35 i kategorin Youtube l Kommentera (1)


Bild: dn.se

Jag tycker synd om er som missade Regina Spektor på Cirkus i Stockholm. Det var helt otroligt! Förstår ni känslan när hon spelade Samson som ett av extranumrena? Jag kan inte beskriva det som annat än lycka. Jag hittade en video från igår, men låten Laughing With, och i början presenterar hon även bandet.


Me, me and me

publicerad den 2009-12-08 kl 15:41:57 i kategorin Mina bilder l Kommentera (1)









Hahah, där har ni några egopics på mig. Jag har gjort mig i ordning, jag & mamma ska in till stan snart. Jag hoppas att vi har tid att svänga förbi Centralstationen och lyssna på Caroline af Ugglas kör som ska sjunga där. En av mina bästa vänner, Mirre, sjunger i den kören! Så jag tänkte ringa henne när jag är i stan och fråga hur länge det håller på. Fast vi borde hinna ändå, konserten börjar inte förrän kl 20. REGINA SPEKTOR! Helt galet.

PUSS

Intressant fakta

publicerad den 2009-12-07 kl 21:04:01 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godkväll! Idag har jag i alla fall gjort lite saker. Jag hade tid hos min frisör-vän Jennie kl 11, så jag gick hemifrån 10.15. För er som tror att jag bor flera mil från frisörsalongen kan jag berätta att jag inte gör det. Men närmaste busshållplats ligger 20 min bort, och det tar 15 min med bussen. Och så måste man gå igenom hela centrum för att komma till salongen, och det tar några minuter, så jag kom 5 min innan. Hahah, mycket intressant va?

Jag blev som vanligt väldigt nöjd med klippningen. Hon tog lite mer än förra gången, så det är lite kortare än förra gången. Det är så ofattbart skönt att bli av med håret! Dessutom sa hon att min hårfärg var jättefin och den passade mig! Det ni! Det är mer än vad dom sa på Kicks det!

Sen tog jag bussen hem, åt lunch (hemmapizza från igår och vitlöksbröd, mums!) och kokade sedan knäck. Det tar ju ca 1 timme, så då hade jag sysselsättning ett tag. Sedan gick jag och hämtade min lillebror på dagis och tittade sedan på Lejonkungen med honom. Den filmen är så ofattbart bra.

Imorgon blir det till att ladda för konserten på kvällen. Jag ska på Regina Spektor med mamma!

GODNATTPUSS

Knäck

publicerad den 2009-12-07 kl 14:14:16 i kategorin Mat&Bak l Kommentera (0)

Jag sitter just nu i köket är i full gång med att koka knäck. Jag tänkte dela med mig av receptet!

Ca 80 st
- 2 dl grädde
- 2 dl socker
- 2 dl sirap
- 2 msk ströbröd
- 1 tsk smör eller margarin
- 1 dl hackad sötmandel                                      

1. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.

2. Låt blandningen koka utan lock i 30-45 min. Rör då och då.

3. När smeten blivit tjock och bubblig är det dags att pröva om den är färdig. Droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Dropparna ska hålla ihop och kunna rullas till kulor.

4. Tillsätt ströbrödet i den kokande smeten. Låt den koka ytterligare ca 5 min.

5. Rör ner matfett och mandel.

6. Klicka smeten med två teskedar i veckade pappersformar.

7. Låt knäcken kallna och stelna.

2:a advent

publicerad den 2009-12-06 kl 11:36:32 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godmorgon. Är det bara jag som älskar att fira advent? 2:a advent ska firas med julmarknad och fika.

Oj då, jag skrev ovanstående mening för en timme sen! Jag glömde att jag hade börjat skriva ett inlägg.. Hahah, förvirrad eller vad? Nu ska jag, mamma & Anton åka iväg till julmarknaden!

PUSS

Pissdålig dag

publicerad den 2009-12-05 kl 18:03:35 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (2)

Hej. Dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Ingen klippning, inget garn, ingen knäck. Toning blev köpt efter mycket om och men. Jag ska berätta om min dag.

Jag åkte till salongen där min vän Jennie jobbar, men jag visste inte att dom bara hade öppet till 15 på lördagar, så hon har förstås inte tid idag. Imorgon är det stängt, men jag fick tid kl 11 på måndag så det är utmärkt det med. Sedan gick jag upp till tygaffären där jag skulle köpa mer garn till min virkning. Jag fick garnet jag virkar med i julklapp förra året, men jag gillade inte färgerna, så jag bytte. Därför kommer jag ihåg att det var just där mamma hade köpt det. När jag gick dit idag hävdade dom att dom absolut inte hade haft just det där garnet förut. Dom var fruktansvärt otrevliga och ville inte hjälpa mig alls. Jag gick ut därifrån med en klump i halsen, ni vet när man kämpar för att inte börja gråta? Jag är ju väldigt känslig just nu.. Jag gick vidare till Kicks för att köpa toning, men jag visste inte vilken jag skulle ta för att få det resultatet jag ville, så jag frågade hon i kassan. Då säger hon att det inte spelar någon roll vilken toning eller färg jag köper, mitt hår kommer fortfarande vara fult och flammigt. Förstår ni att det blev en sak för mycket? Hon sa att mitt hår alltid kommer vara fult. Jag gick ut därifrån, in i första bästa klädbutik med provrum, satte mig i ett provrum, ringde till mamma och grät. Det kändes så himla hopplöst. Hur mycket jag än försöker så går det inte. Sedan var det väldigt svårt att ta sig ut ur det där provrummet. Och näst intill omöjligt att ta sig ur hopplösheten som jag kände.

Mamma kom och hämtade mig i alla fall, och hela familjen åkte och handlade. Min bror var ovanligt snäll och förstående, jag fick t o m låna hans mobil och spela spel på. Mamma köpte toning till mig, så jag tänkte hinna tona håret innan jag ska till Jennie i alla fall.

Ikväll ska vi ha en familjekväll. Mys framför TVn med godis. Mamma köpte Flickan som lekte med elden, så jag antar att vi ska titta på den. Jag hoppas att det är lika bra som ettan.

Hejdå

Plans

publicerad den 2009-12-05 kl 12:08:50 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Jag har lite saker som jag ska hinna med idag. Därför borde jag nog sätta igång nu. Men i alla fall.

- Gå till Jennie och kolla om hon har tid att klippa mig idag
- Köpa garn
- Köpa toning
- Göra knäck!

Det börjar dock med en dusch!

CIAO

Ansiktsmasker för alla!

publicerad den 2009-12-04 kl 21:48:02 i kategorin Gör själv l Kommentera (0)

Hejsan svejsan! Som alla vet så är jag ett big fan av ansiktsmasker, och oftast köper jag färdiga (jag är lat) men idag gjorde jag en själv. Jag tänkte gå igenom lite om vilka ingredienser som passar till vilken hudtyp. Själv har jag torr hy, så jag gjorde mask 1 för torr hy. 

Torr hy
Banan (verkar mjukgörande)
Avocado (återfettande)
Persika (återfuktande)
Papaya (kraftigt mjukgörande)
Aprikos (innehåller fruktsyror som är bra mot torr och oren hy)
Äpple (innehåller fruktsyror som är bra mot torr och oren hy)
Honung (återfuktande)
Havregryn (innehåller oljor med en hög andel fleromättade fettsyror och är fettgivande)

Ex. på ansiktsmasker för torr hy
1) - 3/4 banan
- 1 msk honung
- 5 msk havregryn

2) - ½ näve vindruvor, kärnfria, tvättade och finhackade
- ½ dl flytande honung
- 1 äggula

3) - 1 äggula
- 1 avocado
- olivolja efter behov

Fet hy
Äggvita (uttorkande)
Citron (verkar sammandragande, bleker även fräknar)
Jordgubbar (rengör djupt)
Ananas (bra mot akne, löser upp det som binder smuts och hudceller)
Päron (rengör och torkar ut)
Grapefrukt (uttorkande)
Lera (rengör djupt, kraftigt uttorkande)

Ex. på ansiktsmasker för fet hy
1) - 6 jordgubbar
- 3 msk äppelvinäger
Låt stå i ca 1 timme. Sila sedan bort vinägern och tillsätt stärkelse om det behövs.

2) - ½ dl saft från krossad ananas (köps på burk)
- 30 ml kaolinpulver

3) - Smula havregryn till 2 dl mjöl
- 2 msk olivolja
- 3 msk citronsaft
- ev vatten

Gurksaft och aloe vera kan lindra irriterad hud. Kamomill kan också vara bra mot akne.

Om du, som många andra, har blandad hy kan du blanda ingredienser som gynnar torr och fet hy.

Det var allt för mig!

CIAO

Kaffeberoende

publicerad den 2009-12-04 kl 17:20:35 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

God eftermiddag. Jag är fruktansvärt trött idag. Varför vet jag inte. Det kan vara för att jag drömmer otroligt konstiga drömmar, men dom känns superverkliga. I natt t ex drömde jag att både jag & Frida var störtförälskade i Fredric. Vart kommer det ifrån liksom? Helt orealistisk. I förrgår natt har jag för mig att jag var hemma hos Blondinbella med Robert Pattinson. Det måste ju ändå ta priset för orealistiska drömmar.

Jag, mamma & Antom var i Farsta Centrum idag. Jag köpte en svart kjol, mycket användbar. Garnet som jag skulle köpa fanns inte, så jag får kolla i Tyresö Centrum imorgon. Mamma skulle köpa en röd julstjärna att ha i fönstret i köket, men det fanns inte heller. Det är fruktansvärt utplockat bland julsaker i affärerna nu! Inte ens ett decemberljus fanns det så långt ögat kunde nå.

Jag har blivit stenberoende av kaffe. Jag får ont i huvudet om jag inte dricker det på en hel dag. I och med att vi var iväg på förmiddagen och inte kom hem förrän vid två så hade inte jag druckit kaffe enligt mitt dagliga schema. I vanliga fall dricker jag en superstor kopp på förmiddagen, en superstor kopp efter lunchen och en superstor kopp någon gång på eftermiddagen. Om sedan mamma & pappa dricker kaffe på kvällen så dricker jag en kopp då med. Fast då blir det oftast en normalstor, istället för en superstor. Intressant va?

PUSS

Några meningar

publicerad den 2009-12-03 kl 22:42:27 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Dålig uppdatering nu, jag vet. Men jag har faktiskt haft viktigare saker för mig! Som att städa garderoben t ex! Och klippa och klistra ihop en s k dreamboard! Fast det blev nog mest saker som speglar mig och mitt liv. Idag har jag också klätt om en av mina smålampor. Jag hade lite tyg över från när jag sydde kuddarna, det blev jättefint!

Imorgon är mamma & Anton lediga, precis som alla andra fredagar, så vi ska åka till Farsta Centrum på förmiddagen. Varför vet jag inte riktigt, men jag ska passa på att köpa mer garn. Jag håller på att virka en filt, haha. Har man tid så har man.

Godnatt!

Nyshoppat

publicerad den 2009-12-01 kl 17:09:17 i kategorin Shopping l Kommentera (1)


Body, 200 kr Monki                                                            Mascara, 99 kr KICKS

Det blev även ett par byxor, en BH och ett par svarta leggings från H&M!