Här var det livat!

publicerad den 2012-12-21 kl 13:34:28 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Eller? Verkligen inte. Men mitt liv är inte livat just nu. Jag har varit sjuk hela veckan och inte gjort ett skvatt. Extremt, extremt tråkigt. Och tyvärr kommer det inte bli mer livat de närmaste veckan heller för jag åker till Sälen imorgon med familjen och kommer hem dagen innan nyår. Mirre kommer vakta Smulis och huset, räddaren i nöden! Vem vet, jag kanske skriver något mer innan vi åker. Eller inte! Vi hörs när vi hörs!

God jul! ♥

James Arthur; KÄRLEK!

publicerad den 2012-12-14 kl 13:52:00 i kategorin Dagens låt l Kommentera (0)

Jag blev kär när jag var i Dublin. Yes, jag föll huvudstupa. För James Arthur! Vi råkade slå på finalen av X-Factor UK i söndags och jag var hooked från början. Ja, vad ska man säga? ♥

Bumerang - Tatiana de Rosnay

publicerad den 2012-12-14 kl 12:44:19 i kategorin Boktips l Kommentera (0)

Titel (Originaltitel): Bumerang (Boomerang)
Författare: Tatiana de Rosnay
Språk (Originalspråk): Svenska (Engelska)
Antal sidor: 358
Om boken: När Antoine Rey och hans syster Mélanie är på väg hem efter en helg vid Atlantkusten råkar de ut för en bilolycka och Mélanie blir allvarligt skadad. Syskonen har besökt den badort där de brukade tillbringa sina somrar, ett besök som väckt många slumrande minnen. Precis före olyckan var Mélanie på väg att berätta något om deras barndom. Något som länge varit glömt, en hemlighet. 
Andras åsikter om boken: "Bumerang balanserar liksom många bästsäljare mellan melodram och vardagsrealism, men behåller till skillnad från andra trovärdigheten hela vägen." -Svenska Dagbladet "En glödande förening av vardag, mystik och spänning." -Tidningen Kulturen "Enkel, stillsam; i sin vardagliga tragik berör den ändå." -Helsingborgs dagblad "En spännande och underhållande bok, med alla de inslag som riktigt uppslukande berättelser har såsom död, kärlek och hemligheter." -Andra Sahligheter
Mina åsikter om boken: Jag brukar inte gilla den här typen av böcker. Jag vill oftast inte läsa om vardagliga händelser och realism. Det är inte därför jag läser. Jag läser för att fly min från mina egna problem och mitt eget liv, och vill oftast då inte läsa om andras vardagliga problem. MEN, den här boken var riktigt bra. Jag blev extremt berörd av enkelheten och händelserna som så lätt hade kunnat hända mig. Inte allt kanske, men mycket. Jag gillade huvudkaraktären väldigt mycket, och även de andra karaktärerna. De kändes levande och äkta. Den får 4 av 5 i betyg av mig!


Så var man hemma igen..

publicerad den 2012-12-14 kl 12:29:45 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej hej hemskt mycket hej. Jag är tillbaka från Dublin! Vi landade igår vid fyra och kom hem till dörren närmare halv sju. Allt gick smidigt förutom att flyget blev lite försenat. Tydligen skulle vi ha flygit över ett farligt område (jag antar att det var typ oväder eller något) så de var tvungna att ändra flygvägen, och det tog lite tid. Dessutom tog det ju lite längre tid att flyga också i och med att vi fick flyga upp över Skottland. Men allt gick bra så vi var glada. Mer om resan kommer när Doddo har skickat över alla bilder!

Idag tar jag det lugnt hemma, packar upp och sånt, innan jag ska gå och hämta Anton. Jag har saknat min lilla apa! Jag fick världens kram när jag kom hem igår. Och hör och häpna, jag fick t o m en kram av Simon! Kanske ska tillägga att det var när han fick veta att jag hade köpte whiskey till honom, hehe. Men ändå! 

Snart kommer det en bokrecension! 

Kram och puss! ♥

Dublin 9-13 december

publicerad den 2012-12-08 kl 23:14:47 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Nu är det snart dags. Bara att sova några timmar först innan jag ska upp och iväg till flygplatsen för att flyga iväg till Dublin. It's going to be awesome! Guinness, irish coffee och whiskey, here we come! 

PUSS! ♥

Resfeber

publicerad den 2012-12-08 kl 11:13:11 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godmorgon! Hur är det med er? Jag fick sova 9½ timme inatt, vilket var väldigt skönt, tillskillnad från igår natt då jag sov ca 5. Igår var det ju också strömavbrott från kl 7 till 11. Typiskt att det var just den dagen som jag var uppe från halv 7. Men jag tände ljus i hela huset och satt och läste större delen av dagen. Det var riktigt mysigt. Jag började läsa en ny bok för några dagar sedan och tänkte att jag skulle läsa lite för att hinna komma in i boken innan jag åker till Dublin, men i och med gårdagen så blev det att jag läste väldigt mycket så nu är det inte så långt kvar, hehe. Men jag lär ju inte läsa jättemycket i Dublin ändå så det gör inget. 

Kan ni fatta att vi åker imorgon?! Tiden har gått så jäkla fort. Jag har såklart inte ens börjat packa, men i och med att vi bara ska vara borta 4 dygn så behöver man ju inte så mycket. Jag måste bara berätta en rolig (och extremt välkommen) grej som hände igår. Pappa skulle växla pengar åt mig i och med att jag har varit rätt febrig de senaste dagarna, och jag hade redan kontanter som jag skulle växla. I torsdags kväll så fick jag 500 kr av mamma som bidrag, vilket jag absolut inte hade räknat med, så jag blev såklart jätteglad i och med min ganska så begränsade resekassa. Pappa tog med sig pengarna när han åkte till jobbet igår men hade ju ingen aning om att jag hade fått 500 kr av mamma, och så bestämde han sig för att vara extremt generös också så han bidrog också med 500 kr. Så när han kom hem med de växlade pengarna blev jag såklart väldigt förvånad för det var ju mycket mer än vad jag hade räknat med, och så säger han att han bidrog med 500 kr och jag och mamma bara skrattade och berättade att mamma redan hade givit mig 500 kr. Så ibland är det bra att ha föräldrar som inte pratar med varandra under dagen, haha. Min resekassa blev alltså väldigt mycket större! Och ingen är gladare än mig!

Men nu börjar resfebern komma. Jag är ju väldigt flygrädd, så just flygresan ser jag inte fram emot. Tur att den bara är drygt 2½ timme. Men åh vad allt det andra ska bli kul! Och framför allt mysigt. Det ska bli så skönt att komma ifrån allt här. 

Jag skriver nånting ikväll innan jag går och lägger mig! Nu ska jag packa!

Puss! ♥

Astrologi

publicerad den 2012-12-06 kl 13:45:07 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej! Febern är av någon anledning extremt hög idag, 39,9 sist jag kollade. Kan ju vara för mina äventyr ute i snökaoset igår. Men därför ligger jag i stort sett bara i sängen och surfar runt. Jag brukar läsa en astrologiblogg, inte för att jag tror så mycket på det men för att det är kul att se om saker stämmer. Just det senaste stämde skrattretande bra. Det handlade om hur de olika stjärntecknena kommunicerar, och för mig som är Jungfru stod det såhär;

"Det är febril aktivitet vad gäller kommunikation hos Jungfrun, men tro inte att hen inte menar allvar för det. När Jungfrun bestämt sig för något, frågat om något eller begärt svar menar hen nu och är sällan villig att vänta. Att just vänta är inget som Jungfrun gör bra, och måste det ändå ske vill Jungfrun helst vara med i hela din tankeprocess. 

Typiskt drag: Undviker all sorts kallprat och går direkt in på detaljfrågor och personliga erfarenheter.
Bjuder ut: Relativt direkt och utan krusiduller, men tar sällan första steget.
Gör slut: Säger plötsligt stopp och du får ställa dig in på att försöka hänga med i hens tankebana i några timmar innan du förstått varför.
Vill kommunicera: Hela tiden, gärna för att lufta oro, känslor och idéer."

Vill ni också kolla in vad det står om era stjärntecken? Kolla in Astrobloggen på veckorevyn.com!

PUSS! ♥

KAOS

publicerad den 2012-12-05 kl 23:36:14 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hej! Har det varit kaos idag eller har det varit kaos? Herregud. Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har fått över en halvmeter snö, kollektivtrafiken har stått helt stilla och bilar har fastnat ute på vägarna. Det sjukaste var när jag, Doddo och en granne (typ) vid namn Viktor gick mot Strandtorget (typ) och det helt plötsligt blev mörkt för att sen lysa blått över hela himlen och snön, och sen blinkade det till innan det blev helt mörkt igen. Fast inom två minuter så var strömavbrottet över. Riktigt skumt. Det var även en bil som hade fastnat precis vid rondellen så vi hjälpte till att putta igång den. När vi var påväg mot affären sa Doddo "shit vad halt det är här" och jag svarar "jag känner ingenting för jag har mina moonboots på mig" och ser sjukt nöjd ut, tills jag precis då halkar till och får kämpa för att inte ramla. Som vi skrattade! Jag borde hålla min mun stängd, hehe. När jag väl hade handlat och var på väg hem igen så var det en till bil som hade fastnat på samma ställe som den innan så jag försökte hjälpa till där med, men vi var bara två stycken som puttade på och det räckte liksom inte för att rubba en stor bil. Men de fick hjälp av en annan man som skulle dra loss dem med hjälp av sin bil. Det kändes som att alla människor var inställda på katastrof eller något, för alla hjälpte varandra. Den så vanliga, typiska svenska distansen till människor runt omkring var borta. Det var något väldigt fint över hela situationen! Men jag kommer garanterat ha träningsvärk imorgon efter all snöskottning och puttande av bilar. Det enda som gör mig lite orolig med detta väder är att det kan bli problematiskt att ta sig till Arlanda på söndag morgon. Vi ska ju åka kommunalt dit, först buss och tunnelbana till centralen och sen flygbuss ut till Arlanda. Mycket som kan gå fel om man säger så. Det gör mig minst sagt nervös. Men det löser sig väl på något sätt. 

Nu ska jag sova bort min huvudvärk som inte har velat lämna mig ifred på hela dagen. Hoppas att jag mår bättre imorgon!

Be safe! ♥

Ett ljus i mörkret - Agneta Sjödin

publicerad den 2012-12-04 kl 16:14:57 i kategorin Boktips l Kommentera (0)

Titel (Originaltitel): Ett ljus i mörkret (Ett ljus i mörkret)
Författare: Agneta Sjödin
Språk (Originalspråk): Svenska (Svenska)
Antal sidor: 283
Om boken: Romanen handlar om Lucia, flickan vi firar som Sankta Lucia. Lucia föddes på Sicilien 286 eKr och hennes dramatiska liv är en hyllning till ljusets och kärlekens kraft. Hon möter tidigt misären bland Syracusas fattiga och väljer bort rikedom och äktenskap för att hjälpa dem, men hennes godhet leder till tragedi. Kristna förföljs, och när Lucia vägrar att gifta sig med den förmögne Marcus blir han ursinnig. Han förråder henne och anger henne till den romerske ståthållaren. Om inte han kan få henne – ska ingen få henne.
Andra åsikter om boken: "Miljöerna växer för mitt inre, människornas öden berör och det är omöjligt att lägga boken ifrån sig. Budskapet, det som Lucia ville föra fram, att våga tro på sig själv och stå upp för den man är, känns fortfarande lika nödvändigt och mycket aktuellt." -Dagen "Agneta Sjödin skildrar Lucias liv med en varm och jordnära berättarröst. Ljuset i Lucias ögon återfinns också i språket och orden... Agneta Sjödin har med denna roman funnit sin egen berättarröst." -Östgöta Correspondenten
Mina åsikter om boken: Jag tyckte att boken var rätt seg. Berättelsen gick väldigt långsamt, och det kändes som att man var omringad av bomull. Orden var så mjuka så att jag hade svårt att ta in dem. Karaktärerna fick man inte lära känna på djupet, och Lucia känns alltför perfekt. Det var väldigt mycket upprepningar om Lucias tro hela tiden, vilket blev tråkigt att läsa i längden. Boken hade såklart ett starkt slut, men det kunde ju alla som har hört talas om Lucia förutse. Jag gillade alltså inte boken särskilt mycket. Den får 2 av 5 i betyg.

Pussiluss! ♥

Tack mor

publicerad den 2012-12-02 kl 21:13:33 i kategorin Shopping l Kommentera (0)

Intersport, 450 kr

December!

publicerad den 2012-12-01 kl 16:41:38 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej! Äntligen är det december! Det är nog den månaden jag gillar mest på hela året. Och snön kom ju med stormsteg, vi har säkert fått närmare 3 dm här. Var det någon som såg julkalendern imorse? Jag gick upp med Anton och kollade, mys. Sen tog vi det lugnt på förmiddagen och vid tolv gick jag & Anton iväg till julmarknaden vid Tyresö Slott. Vi fick med oss godis och brända mandlar hem, muuuums. När vi kom hem satte vid oss med varm choklad (såklart gjord på sojamjölk för min del) och tittade på Ice Age. Jag skrattar mycket mer än vad Anton gör, hehe. 

Ha en mysig kväll! ♥