Belief

publicerad den 2012-03-29 kl 13:52:08 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Veckorna bara flyger förbi. Snart är även mars förbi, och det skrämmer mig något ofantligt! Det är inte långt kvar nu..

Jag älskar så många saker med Ljungskile Folkhögskola, men en av de härligaste sakerna är att man träffar så många intressanta människor. Igår hade vi besök av en Patriks (en kille i min klass) mamma, som är nyutbildad diakon. Det gjorde mig väldigt sugen på att börja jobba inom kyrkan på något sätt. Idag på engelskan så hade vi samtal med Harry som är vaktmästare här på skolan. Han kommer från Kanada och är nog den mest inspirerande människa jag någonsin har träffat. Han var även i våran klass för några veckor sedan och pratade. Han pratar väldigt mycket om val, beslut som tas hela tiden vare sig vi vill det eller inte. Alla fick dela med sig av ett beslut som vi tagit och konsekvenser det har fått. Båda gångerna som jag har lyssnat på honom så blir jag så berörd. Han pratar inte om något sorgligt på något sätt, men jag känner mig ändå gråtfärdig när det är slut. Man förstår att man faktiskt har ett val, hela tiden. Och att besluten jag tar nu förmodligen kommer påverka hela mitt liv. Beslutet jag tog att komma hit är jag helt säker på kommer påverka hela mitt liv. 

Annars är det bra med mig. Jag längtar hem något så fruktansvärt nu. Jag har aldrig varit ifrån min familj så här länge förut, och det känns. Samtidigt vill jag ta tillvara på tiden här. Det är inte långt kvar nu. ÅNGEST!

C

Crazy gemsam

publicerad den 2012-03-27 kl 19:13:11 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hej, hej, hemskt mycket hej! Igår var nog den mest absurda dagen i hela mitt liv. Vi höll ju i gemsam (samling för hela skolan) och hade våran episka föreställning. Jag kan inte ens förklara vad killarna höll på med, så jag ignorerar att jag är stor som en flodhäst och lägger ut en bild på hur det såg ut när jag sjöng True Colors och de dansade bakom mig. Titta på bilden och försök att inte ramla av stolen av skratt!Efter gårdagens framträdande var jag helt slut och somnade i klassrummet. Ja, jag somnade faktiskt i klassrummet och sov i typ en timme! Helt galet var det. Resten av dagen var jag otroligt trött. Det var ett under att jag klarade mig igenom hela dagen faktiskt!

Idag har också varit en rolig dag. Klassen har varit i Göteborg och besökt en moské plus Johanneskyrkan som drivs av Stadsmissionen. Vi virrade dock bort oss totalt och åkte helt fel varje gång vi satte oss i bilen. Det blev ju inte bättre av att jag satt och sa att vi skulle åt ena hållet, Victor sa ett annat, Andreas sa ett tredje och Robban åkte åt ett fjärde. Jag förbannar Göteborgs gator efter det här! Men det var väldigt roligt, hehe. 

Nu blir det lite pluggande!

PUSS!

We belong together

publicerad den 2012-03-24 kl 12:30:11 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon. Jag sitter och lyssnar på Gavin DeGraw och tittar ut över havet från mitt fönster. Hur kan den här tiden ha passerat? Hur kan det ha gått så fort? Det var meningen att jag skulle ha hunnit tänka det här året. Komma på vad jag vill göra med mitt liv. Det har jag inte hunnit. Jag har haft det hittills bästa året i mitt liv, och jag är inte redo att lämna det än. Fan vad jag älskar det här stället. Jag har aldrig känt mig så hemma någon annanstans, aldrig känt mig så uppskattad, aldrig skrattat så mycket som här. Det känns som att hjärtat ska spricka när jag tänker på alla underbara människor här. De flesta av dem vet säkert inte ens hur mycket de betyder för mig. Nej, nu får det vara nog med att vara sentimental.

Gårdagen var väldigt mysig. Jag satt faktiskt med boken ett tag, men internet ville inte samarbeta med mig och utan det kan jag inte göra någonting. Sen käkade jag lunch med Sandie & Adam i klassen. Jag tvingades t o m ut på terassen för att dricka kaffe. Sedan flyttade vi ner till gräsmattan och bara låg där och tog det lugnt i nån timme eller två. Efter det övergav Adam oss för att åka till Sthlm. Vad är det för skit liksom? Hehe.. Men jag & Sandie chillade på mitt rum ett tag innan vi gick ner till byn. Jag gick äntligen till Apoteket och köpte allergitabletter, så nu slipper jag gå runt och nysa och klia mig i ögonen. Sandie köpte något som liknade Silica på hälsokosten, så nu hoppas vi på att det hjälper. 

Kvällen spenderades som många andra kvällar inne på Victors rum. Vi får som sagt låna det när han är borta. Vi tittade på Sex and the City 2 och Lida. Sex and the City är ju extremt rolig, men Lida var ju helt sjuk. Psykologisk thriller som gjorde att jag blev livrädd. Jag var tvungen att kolla på ett avsnitt Vampire Diaries innan jag somnade, haha. 

Idag blir det mer tvättande och förhoppningsvis solande!

PUSS!

I'm alright

publicerad den 2012-03-23 kl 08:31:04 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godmorgon, godmorgon, godmorgon, godmorgon. Den gångna veckan trodde vi skulle bli den segaste någonsin, men istället har den varit precis tvärtom. En vecka har aldrig gått så fort som den här. I måndags hade vi fullt upp precis hela dagen med planering, möte med syo-konsulenten, samtal med Gustav Fridolin som är språkrör för Miljöpartiet och rep inför nästa veckas gemsam. I tisdags gjorde jag och några till högskoleprovet från i höstas, som övning. Jag missade ju datumet så jag kommer inte göra det nu i april, så jag ville se hur det kändes att göra det ändå. Dock hade vi i stort sett inga pauser, så vi gjorde proven med några minuters mellanrum bortsett från en lite längre paus. Mattedelarna gick åt skogen men resten gick bra. Helt okej för att vara första gången tycker jag!

På tisdagkvällen festade jag till det rejält. Vi satt ute hela kvällen, lyssnade på musik, tjötade, drack alkohol och senare hade vi även en brasa. Jag hade kullerbyttstävling med Patrik nedför en backe, ringde till Fredric och bad honom råna en bank till mig så att jag skulle kunna åka till USA med Anna, gick in i skogen själv (ingen vet fortfarande vad jag gjorde där inne, inte ens jag) och gick och lade mig under ett träd när jag blev trött. Men jag hade en rolig kväll, haha. I onsdags mådde jag dock inte alls bra, och det kändes som att hela matsalen kollade på mig & Sandie för att vi var bakis. Dock var det inte helt out of the blue för Adam, Jimmy och John satt och skrattade åt mig. Men jag tog mig i kragen och hade möte med Lisa och Thorbjörn om bokprojektet, och senare gick jag t o m ner till byn. Det ni! Hehe.. 

Igår skulle jag ha skrivit på boken. MEN, jag fastnade i matsalen i en och en halv timme, spelade sedan basket i en timme, hängde i biblioteket, åt lunch, tittade på när Victor städade sitt rum, tvättade Victors tusen miljarder kläder, solade på terassen, åt middag nere vid havet i solnedgången och avslutade kvällen i tvättstugan. Ja, så kan man också spendera en dag.

Idag SKA jag skriva på boken. Men först ska jag gå och äta frukost, själv. Forever alone. Sandie dissar mig för sin säng. Jag är bortbytt mot ett föremål utan medvetande. Stackars mig. 

PUSS!

Saknar

publicerad den 2012-03-18 kl 17:45:59 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)


<3

I believe in you

publicerad den 2012-03-18 kl 09:14:07 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon! Det har varit en riktigt skum vecka. Det kändes som fredag när det var torsdag, lördag när det var fredag och söndag när det var lördag. Idag vet jag inte riktigt vad det är för dag. Förmodligen en söndag till i och med att det är städdag. Jag & Sandie brukar ju dessutom gå på våran skogspromenad på söndagar, men det regnade i förrgår så det känns inte jättelockande att klampa runt där i leran. Vi får ta rundan runt lyckorna istället. 

Jocke var som sagt här mellan torsdag och lördag. Det var mysigt att ha lite extra sällskap i och med att nästan alla har åkt hem. Nu blev vi i alla fall inte helt ensamma. Dessutom har vi hängt med umusarna hela helgen. Men i fredags träffade Jocke min lärare Lisa och jag tror att det gick bra! 

Igårkväll lånade jag & Sandie Victors rum igen och tittade på film. Vi skulle egentligen kolla på alla Twilight-filmer som jag äger, d v s Twilight, New Moon & Eclipse, men jag orkade bara de två första. Båda är nu dock väldigt sugna på att köpa Breaking Dawn part 1 som har kommit ut nu. Men det är det ingen av oss som har råd till..

Dagens planer är alltså städning och promenad. Sen får vi se hur vi får tiden att gå. Jag hoppas ju på att det ska bli varmt igen så att man kan sitta ute och sola!

PUSS!

Besök

publicerad den 2012-03-16 kl 10:52:17 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

DÅLIG UPPDATERING! Jag har helt enkelt inte orkat. Dessutom har jag inte haft något att skriva om. Veckan har gått så extremt fort så att jag inte har hunnit reflektera över vad jag har gjort överhuvudtaget. I förrgår var det dock inte kul. Det blev för mycket på samma gång så det slutade med att jag satt på mitt rum och grinade. Men det kändes bättre efteråt. 

Igår kom Jocke hit! Han ska söka hit till hösten så han är här och checkar läget. Vi var nere och käkade på pizzerian och drack öl igår och sen blev det filmkväll uppe i Hake med mina fina vänner. Det tråkiga nu är ju att nästan alla har åkt härifrån. Robban, Victor, Pixie, Fredric, Philip, Erik. Alla har åkt! Inte okej! Men det är tur att jag & Sandie har varandra i alla fall. Tänk om jag hade varit här själv?! Jag tror dessutom att Andreas ska vara kvar.

Nu blir det fortsatt spelande av Draw Something. Stört roligt! Spela med mig vettja! Man kopplar det till facebook och kan då se vilka av vännerna som spelar. Adda mig!

PUSS!

I'm glad you have been my friend in the time of our lives

publicerad den 2012-03-11 kl 17:13:12 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Ännu en helg har passerat i bakis-dimman. Fest blev det verkligen i fredags. Speciellt när killarna från fritidsledarlinjen kom. De har ett rykte att vara väldigt högljudda, och det kan man verkligen inte säga emot. När de kom steg ljudvolymen till det dubbla och vi som hade varit där innan bara satt och tittade på varandra och skrattade för att det var så sjukt. Kvällen slutade väl på ett ganska så oväntat sätt, och min förmåga att tänka logiskt försvann ut genom fönstret, haha. Men men, det var ju kul i alla fall. 

Gårdagen var inte särskilt kul för mig. Jag mådde riktigt dåligt, extrem huvudvärk. Men det förtjänade jag. Jag & Sandie åkte med Robban ner till byn och handlade bakismat och sedan stängde vi in oss på Victors rum och tittade på film. Nu kanske det låter väldigt konstigt att bara vi två stängde in oss på Victors rum, men det är så att han har en väldigt stor TV (ingen av oss har TV på rummet överhuvudtaget) och Victor var snäll och lånade ut sitt rum när han åkte hem i fredags. Väldigt snällt av honom! Så där satt vi tills Melodifestivalen började då vi flytta ut till vardagsrummet. Loreen vann! Jag blev superglad! :D Sen blev det en tidig kväll för mig, jag gick och lade mig före elva, väldigt skönt!

Idag har jag & Sandie varit ute på våran söndagspromenad! Vi går genom skogen upp till Skarsjön och sedan bilvägen ner. Det tar väl ca en timme och en kvart eller så. Fast vi gick en längre väg idag så det tog nog närmare en och en halv timme. Väldigt skönt i alla fall!

Nu ska jag tina min lax som jag ska äta till middag. Mums! Ha en mysig söndagkväll!

PUSS!Seg vecka

publicerad den 2012-03-09 kl 14:29:53 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Den här veckan har gått så stört fort. Det känns som att det alldeles nyss var måndag! Men det är ju gött att det går fort. Eller inte. Det beror på hur man ser på det. Man börjar känna av att det inte är så långt kvar nu, och då kommer ångesten över att inte veta vad man ska göra sen. Det tål att tänkas på om man säger så.

Det har inte blivit så mycket bloggande den här veckan. Det har varit upp och ner med humöret. I tisdags var allt på topp. På eftermiddagen hängde jag, Sandie, Victor & Robban på Torp ett tag. Kollade fiskar och så. Haha! Robban köpte Angry Birds, och inte appen utan sällskapsspelet. Det var ganska galet. Man skulle bygga upp olika formationer och skjuta iväg dom små fåglarna med en katapult. Jag var riktigt bra på det! I onsdags gick det neråt med mitt humör. Orken försvann helt och Sandie fick i stort sett släpa ut mig på promenad. Men jag mådde bättre sedan i alla fall. Kvällen slutade med fotboll och öl på Robbans rum. Gårdagen var helt meningslös. Vi gjorde absolut ingenting på hela kvällen. Jag & Sandie satt bara på hennes rum i flera timmar och försökte få tiden att gå. Stört jobbigt. 

Idag blir det festande. Eller det är vad vi vill i alla fall, men det verkar inte som om resten är så jätte på. Men vi hoppas på festande i alla fall! Vi var nyss på systemet så vi är förberedda i alla fall. 

Ha en bra fredag people!

PUSS!

Kompromiss

publicerad den 2012-03-05 kl 18:04:05 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Nämen tjeeenare! För er som hann se mitt förra inlägg; glöm det. Efter lite eftertanke kändes det inte så bra att gå ut så hårt först. Jag känner att det blir lite mycket som jag inte får äta, och det kommer gå ut över skolan i och med att jag inte kommer ha någon ork. För er som inte hann se det förra inlägget innan jag tog bort det; jag tänkte köra på detox i 10 dagar. Men jag har nu bestämt mig för att "bara" köra på nyttig mat, långsamma kolhydrater, inget socker och promenader varje dag. På så sätt får jag nytta av all nyttig mat jag köpte igår men samtidigt inte lika styrd i skolmatsalen. Idag kunde jag ju bara äta sallad och det står man sig inte länge på. 

Skoldagen gick i alla fall snabbt. Vi hade förlängt gemsam med föreläsning. Det var en kille som hade cyklat på en enhjuling genom hela Sverige. Den första tydligen. Han pratade mycket om målsättning och visualisering, ganska så intressant. Men jag fick ett extremt skrattanfall när vi skulle visualisera oss ett äpple och en citron eller vad fasen det var. Tänk er att nästan hela skolan sitter i ett stort rum, och nästan alla sitter och blundar, alla är helt knäpptysta, och så börjar jag att skratta. Och jag kunde inte sluta! Jag satt och skrattade så att jag skakade för att låta så lite som möjligt. Herregud säger jag bara. 

Efter engelskan som slutade kvart i fem var Sandie & jag ute och promenerade. Vi gick längst havet. Synd bara att motorvägen går precis där. Annars hade det varit en perfekt promenad. Nu är jag dock hungrig som fasen, vilket jag i och för sig har varit hela dagen. Både jag & Sandie ska äta kyckling. MUMS!

PUSS!

Euphoria

publicerad den 2012-03-04 kl 15:02:23 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Heeeeeeej! Vilken otroligt härlig söndag det är! Jag vaknade till kaffe och frukost, det är rätt bra att ha Fredric ibland :) Vi satt och tittade på TV hela förmiddagen men sen tog jag & Sandie tag i dagen och gick ut. Vi gick till Skarsjön! Promenaden började med en helvetesbacke, men sen var det väldigt mysigt. Vi var väl ute i en timme och en kvart kanske. Jag hade tvätt-tid kl 14, och vi kom tillbaka 13.59, hehe. Tajming på högsta nivå! Så jag slängde in två maskiner och hoppade sedan in i duschen. Nu sitter jag på mitt rum och tycker att livet är helt okej ändå! Förutom möjligtvis engelskatexten som jag måste skriva tills imorgon. Det känns inte helt okej, haha. Men den ska jag skriva snart. 

Igår var jag som sagt och köpte tulpaner! Nu är dom stört fina! Bild nedan!
Hahah, jag på våran skogspromenad!

PUSS!

This Saturday

publicerad den 2012-03-03 kl 19:15:51 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll mina kära. En väldigt seg lördag idag, men det är det som är så skönt med att vara här! Vi gör absolut ingenting på lördagar. Jag vaknade runt halv elva, käkade frukost, hängde lite med Erik, städade och försökte tvätta av mina skor. Det gick sådär kan jag säga. Jag smetade mest ut smutsen, men det kändes ändå som att det blev en liten förbättring i och med att det inte är så skarpa kanter längre. Nu är hela skorna ljusbruna, haha. Det här var alltså efter mitt, Robbans, Victors & Eriks äventyr i skogen i höstas då jag fick hjärnsläpp och gick i lera med vita converse. Lite senare på dagen gick vi i alla fall några stycken ner till byn och handlade. Jag köpte tulpaner! Ljusrosa! :) De är superfina! Men jag tar bild imorgon när de har börjat slå ut lite. 

Eftermiddagen spenderades med Sandie & Fredric på mitt rum. Vi lyssnade på musik och tog det lugnt. Som vanligt! 

Nu är jag själv på rummet och tar det lugnt ett tag innan Melodifestivalen börjar. Jag fick stört ont i huvudet men jag tror att det är för att jag har druckit för lite idag så jag sitter och häller i mig vodka här. SKOJA! Heheheheheh. Jag sittet och dricker vatten. Faktiskt. På riktigt. Och så tog jag en huvudvärkstablett också. Jag lovar.

Haha, skumt inlägg det här blev. Men hoppas att ni har en härlig lördagskväll i alla fall!

PUSS!

Svenskatext

publicerad den 2012-03-03 kl 13:42:12 i kategorin Läsvärt l Kommentera (0)

Hej! Min senaste svenskauppgift handlade om August Strindberg. Vi läste en kortnovell som heter Ett halv ark papper. I texten är det en ung man som läser en lapp med telefonnummer och minns två år av sitt liv. En av uppgifterna till texten var att skriva en egen text på ett liknande tema, d v s sparade telefonnummer, sms, brev osv. Jag tänkte dela med mig av det jag skrev. 

Jag har sparat allihopa. Alla sms jag fick från honom ligger fortfarande kvar i inkorgen. 1574 stycken. Jag har läst igenom alla ett antal gånger. På något sätt känns det som om han fortfarande är här då. Jag kan följa vårat förhållande, hur det utvecklades från vänskap till något betydligt mer. Första smset lyder "Fika kl 16 imorgon?". Det var första gången vi träffades själva, utan vänner omkring oss. Några sms senare kommer mitt favoritsms, det som jag har läst flest gånger. I det står det "Jag tror att jag gillar dig.". Jag kan fortfarande komma ihåg känslan det gav mig när jag läste det första gången, och andra och tredje och fjärde. Nu kniper det bara i bröstet, som om hjärtat drabbas av samma tragiska öde som han. Jag tycker nästan att jag känner vikten av tåget som kör över det. Ett år var allt jag fick med honom innan han valde att lämna mig på den här platsen som bara kan beskrivas som helvetet. Samma plats var med honom paradiset. Ett lite senare sms var "Grattis på födelsedagen min ängel!". Min senaste födelsedag var den bästa i mitt liv. Han hade ordnat med allt och tusen gånger mer. Jag fortsätter att bläddra igenom alla ord som jag värderar högre än mitt eget liv. Hans sista sms lyder "Förlåt mig min ängel.". Tårarna rinner nedför mina kinder när jag tänker på allt jag har förlorat. Mitt liv. Jag talar rätt ut, till honom:
- När du tog ditt liv tog du också mitt.

Ja, det var den texten. Kommentarer?

C
Jag har sparat allihopa. Alla sms jag fick från honom ligger fortfarande kvar i inkorgen. 1574 stycken. Jag har läst igenom alla ett antal gånger. På något sätt så känns det som om han fortfarande är här då. Jag kan följa vårat förhållande, hur det utvecklades från vänskap till något betydligt mer. Första smset lyder ”Fika kl 16 imorgon?”. Det var första gången vi träffades själva, utan vänner omkring oss. Några sms senare kommer mitt favoritsms, det som jag har läst flest gånger. I det står det ”Jag tror att jag gillar dig.”. Jag kan fortfarande komma ihåg känslan det gav mig när jag läste det första gången, och andra och tredje och fjärde. Nu kniper det bara i bröstet, som om hjärtat drabbas av samma tragiska öde som han. Jag tycker nästan att jag känner vikten av tåget som kör över det. Ett år var allt jag fick med honom innan han valde att lämna mig på den här platsen som bara kan beskrivas som helvetet. Samma plats var med honom paradiset. Ett lite senare sms var ”Grattis på födelsedagen min ängel!”. Min senaste födelsedag var den bästa i mitt liv. Han hade ordnat med allt och tusen gånger mer. Jag fortsätter att bläddra igenom alla ord som jag värderar högre än mitt eget liv. Hans sista sms lyder ”Förlåt mig min ängel.”. Tårarna rinner nedför mina kinder när jag tänker på allt jag har förlorat. Mitt liv. Jag talar rätt ut, till honom:
När du tog ditt liv tog du också mitt

Thank God it's Friday!

publicerad den 2012-03-02 kl 16:56:53 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

It's friday people! Och det är så galet gött här i Ljungskile nu! Vädret är helt underbart så vi har suttit ute på terassen från lunchen tills nu. Efter nån timme kom Adam på att man kunde köpa lättöl i matsalen, så då blev allt helt plötsligt perfekt! Vi blev fler och fler, musik tillkom och allt var fruktansvärt härligt. Jag blir så glad så att jag inte vet vart jag ska ta vägen! 

Annars hade vi en väldigt lärorik förmiddag. Vi håller på med religion nu och vi hade lektionen i föreläsningsform, istället för diskussioner som vi brukar ha. Och det var stört skönt att bara få sitta och lyssna och anteckna. Det kändes verkligen som att man fick ut någonting av det. 

Gårdagen var också stört mysig. Vi satt ute på terassen då också, och jag var ute och gick en timme, ner till havet. På kvällen satt jag & Sandie hos Adam och tittade på Prison Break-filmen. Även fast vi visste hur den skulle sluta så grät jag & Sandie floder. Adam satt och skrattade åt oss, haha. Sedan började vi titta på Kung Fu Panda 2 men gav upp efter ca en timme för jag var så trött så att jag höll på att somna. 

Jag har alltså haft ett par väldigt mysiga dagar! Kvällen ska troligen spenderas på Turisten, Ljungskiles hotell, där vi ska dricka öl. Perfekt dag!


Bild tagen från Adams facebook! Från terasshänget! Jag sitter och gömmer mig bakom Sandie, hehe.

PUSS!