Breath of Life

publicerad den 2012-10-31 kl 11:02:17 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon! Idag kommer bli en bra dag, jag känner det på mig! Jag är på extremt bra humör från igår, det var en riktigt mysig dag med mamma & Anton. Dessutom vågade jag mig på att köra bil igen, hem från ICA Maxi i Haninge. Jag hade inte kört på ett bra tag för jag tycker att jag bara blir sämre och sämre varje gång jag kör. Jag får fler och fler motorstopp, och jag får sån panik varje gång. Inte kul. Men igår gick det bra! Jag fick inte ett enda motorstopp på hela vägen. I och för sig slirade jag helt galet på kopplingen så att det började lukta illa om bilen, men det är bättre än att få motorstopp i alla fall.

När vi kom hem så hade vi till allas glädje fått hem beskedet om huruvida vi har fått fjällstugan som vi har ansökt om via pappas jobb! Så nu är det säkert, vi kommer fira jul uppe i Sälen! Det ska bli otroligt mysigt. Även fast jag inte åker skidor, hehe. December kommer bli en episk månad! 

Eftersom att det var mammas födelsedag så var det såklart hon som fick bestämma middag. Vi åt rosépeppargryta med ris och vitlöksbröd. Extremt gott! Vi köpte hem mjölkfria alternativ igår, både matgrädde och vispgrädde på havremjölk. Matgrädden hade vi i grytan igår, och det jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Det smakade inte alls konstigt. Sen bakade jag kladdkakemuffins på mjölkfritt margarin som också blev goda.

Idag väntar mys med Doddsen! Det blir promenad till slottsparken och sen tänkte vi checka grejer vi vill göra i Dublin. Det kommer bli awesome!

PUSS! ♥



Förra gången vi firade jul i fjällen fast i en annan stuga, år 2010.

Grattis mamma!

publicerad den 2012-10-30 kl 18:39:33 i kategorin Inredning l Kommentera (0)

Godkväll. Är det bara jag som verkligen känner av att man har ställt om klockan? Jag tycker att jag blir trött väldigt tidigt på kvällarna. Sen är ju det uppenbara att det blir mörkt tidigare också rätt påtagligt. 

Idag fyller min fina mamma år. Jag & Anton sjöng för henne imorse och hon fick min present. Jag hade köpt olika badskum (vi har ju köpt badkar till det nya badrummet!), bodylotion och peeling. Allting doftade underbart så jag hoppas att jag kan få "låna" lite också, hehe. På eftermiddagen var vi i Haninge Centrum och jag ansökte om nytt pass. På hemvägen åkte vi förbi ICA Maxi, och jag köpte hårprodukter och en kudde, hehe. Nu blir det fan ingen mer shopping förrän Dublin! 



Kudden är betydligt mer lila än vad den ser ut på bilden!


Volympuder från Syoss, någon som har erfarenhet av detta? Är det bra?


Spray Wax från Lee Stafford, samma fråga här; erfarenheter?

Höstlov

publicerad den 2012-10-29 kl 11:43:14 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon godmorgon. Helgen har varit rätt skön. Det var bara Simon & jag som var hemma och båda två har mest tagit det lugnt. Igår var jag på afternoon tea på Grand Hotell med gudmor! Väldigt fancy med champagne och allt. På vägen hem tog jag det lugnt och gick runt lite i stan. Jag måste säga att Stockholm är underbart på hösten och vintern. 

Den här veckan är det höstlov för Anton så både mamma & Anton är hemma. Mysigt tycker jag! Och mamma fyller år imorgon också så då får jag & Anton fira henne i alla fall. 

Jag ska testa en ny grej nu i hopp om att jag ska må bättre av det. Jag ska ta bort alla mejeriprodukter som är gjorda på komjölk ur min kost. Min mage är många dagar i uppror, även fast jag äter laktosfria produkter. Dessutom hoppas jag på att huden ska bli bättre också. Om det passar mig så kommer jag märka resultat inom en månad, så jag får ju såklart testa i en månad innan jag bestämmer mig för om jag ska fortsätta med det eller inte. Jag tror dock inte att det kommer bli jättesvårt i och med att jag inte har mjölk i kaffet och äter väldigt sällan yoghurt. Jag dricker aldrig mjölk som den är. De skillnaderna från hur jag äter nu är att jag inte kan äta ost eller ha grädde eller creme fraiche i maten. Det finns ju dock andra alternativ såsom produkter gjorda på havre, ris och soja, om man verkligen vill ha något sådant. Det enda hindret jag ser är när jag åker till Irland. Då kan det nog bli lite svårt att hitta hela mjölkfria produkter. Men jag får försöka i alla fall! 

Kram och puss! ♥

I should be so happy

publicerad den 2012-10-26 kl 22:25:40 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (2)

Hej! Mitt humör går verkligen upp och ner som en bergochdalbana nu för tiden. Gårdagen var extremt rolig med körkonsert i Filadelfiakyrkan där Peter Hallström var gästartist. Han var helt otrolig. Jag grinade som ett litet barn när han sjöng Håll mitt hjärta och Kärleksvisan. Herregud vilken röst och känsla. Episkt! Så kvällen var ju jättebra, men när jag kom hem gick luften ur mig. Jag satt och grinade utan att egentligen ha någon anledning. Eller anledning finns det väl alltid när livet ser ut som det gör just nu. Men det var ingenting nytt som hade hänt om man säger så. Jag hade ju haft en helt otrolig kväll, och jag var jätteglad när jag åkte från konserten. Men trots det blev jag väldigt ledsen och uppgiven när jag kom hem. Allting kändes hopplöst igen. Och vissa element i min tillvaro känns på riktigt hopplösa, men många andra vet jag ju inte är det. 

Jag vaknade därför med en konstig känsla i hela kroppen. Som om det var något som var fel, fast jag kunde inte sätta fingret på det. Jag kan fortfarande inte sätta fingret på det jag kände, men känslan är borta för tillfället i alla fall. Mycket har nog att göra med att jag träffade min fina vän Fredric idag. Vi levde ju praktiskt taget som gifta i Ljungskile, förutom den lilla detaljen att vi inte var tillsammans utan bara extremt bra kompisar, haha. Men vi hade i stort sett delad ekonomi (tills jag tröttnade på att handla mat till någon som äter tre gånger som mycket som jag), lagade oftast mat tillsammans (tills jag och Sandie började stänga in oss och äta kycklingsallad, hahaha) och tog hand om varandra. Jag har aldrig blivit så omhändertagen som jag blev av Fredric när jag var sjuk i Ljungskile. Han kom ner med mat till mig från matsalen, lagade mat till mig på kvällen och handlade det jag ville ha. Och våra bakislördagar med varma mackor och Merlin, haha! Låt oss säga att jag minst sagt har saknat honom. Så det var extremt roligt att träffa honom idag! Vi fikade efter att han hade slutat jobbet, och sen följde han med mig och letade födelsedagspresent till min mor som fyller år på tisdag. Det får inte dröja nästan 5 månader innan vi ses nästa gång!


Sandie har tagit denna otroligt söta bild på mig & Fredric, haha!

DUBLIN!

publicerad den 2012-10-24 kl 18:37:43 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej hej! Idag har jag varit på bättre humör än vad jag har varit på länge! Mycket är tack vare att jag & Doddo bokade resa till Dublin igårkväll! Det kommer bli så jäkla roligt! Vi åker 9:e till 13:e december så vi är borta 4 dygn. Och vi lyckades få en riktigt billig resa så allt känns superbra för tillfället! Förutom att jag måste fixa nytt pass, och det kostar ju lite. Typiskt. Tur att man har lite sparade pengar!

Annars då? Ja, jag har städat i stort sett hela dagen. Hela huset fick sig en omgång med dammsugaren och alla ytor torkades av. Välbehövligt kan jag meddela, speciellt i och med att vi har haft hantverkare här som har fixat i badrummet och då gått in med skor. Och byggdammet sprider sig i hela huset. Men nu är det rent i alla fall! Dock var jag tvungen att avbryta mitt städande och gå och hämta Anton på fritids. Det hade tydligen brunnit i ett klassrum i skolan så alla barnen hade fått stå ute utan skor och utekläder. Ingen hade kommit till skada men när jag kom dit stod det både brandbil, polis och ambulans utanför skolan. Och lukten av brandröken var ju värst! Personalen på Antons avdelning hade i alla fall ringt till alla föräldrar och bett alla komma och hämta så fort som möjligt för att barnen var ganska skärrade. Stackars små gosungar! Det är klart att man blir rädd, jag hade fasen blivit extremt rädd! Under alla åren som jag gick i den skolan (10 år!) så brann det aldrig. Men som sagt, ingen skadades så det var ju väldigt tur!

Familjen har börjat hyra film väldigt ofta. Vi har kommit på att det är ett väldigt bra sätt att koppla av på och inte tänka på annat som man inte vill tänka på. Så det blir många filmmys-kvällar nu, vilket känns väldigt mysigt. I förrgår tittade vi på Snow White and the Huntsman, och ikväll blir det Mörkt vatten. 

Imorgon har min & Doddos kör konsert i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan i Stockholm! Kom dit och lyssna! Peter Hallström, som bl a har skrivit låtarna Kärleksvisan (Sarah Dawn Finer) och Håll mitt hjärta (Björn Skifs) är gästartist! Det kommer bli awesome! Det är kl 20.00 och det är helt gratis.

PUSS! ♥


Vi kommer bo granne med den här underbara byggnaden, Christ Church Cathedral, i Dublin!

Pain

publicerad den 2012-10-21 kl 20:22:02 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll. Min blogglust är lika med noll. Jag känner att det är så mycket som går åt skogen just nu, och även om jag försöker fokusera på det som är bra så går det inte så bra. Jag dras med ner till mörka och jobbiga platser som det var länge sedan jag var på. Trots det känner jag igen mig så väl. Jag känner igen hopplösheten och panikångesten som om de vore gamla vänner. Men de är inte välkomna! Jag försöker intala mig att jag har kommit långt det senaste året, jag är inte samma person jag var när jag först besökte de mörka platserna. Bara för att jag var nergrävd i två år förra gången betyder inte det att det kommer hända igen. För det kommer det inte. Jag vet bara inte hur jag ska ta itu med känslorna utan att brytas ner totalt. Men det är något jag måste jobba på. 

Veckan har inte varit särskilt rolig. Jag började få ont i nacken i tisdags och sedan blev det bara värre och värre. I torsdags kväll när jag kom hem från kören blev jag så knäckt av det så att jag bröt ihop och bara grinade. Jag kände att jag var så otroligt trött på att vara sjuk hela tiden, och att utöver det ha så ont i nacken och övre ryggen så att jag knappt kunde sätta upp håret. Som tur var började det bli bättre på fredagen och nu gör det bara lite ont när jag vaknar på morgonen men annars är det bra. 

Nu ska jag försöka tänka på roliga saker!

Vi hörs när vi hörs! ♥

Nyscrappat

publicerad den 2012-10-15 kl 19:38:35 i kategorin Gör själv l Kommentera (1)










Dirty Dancing!

publicerad den 2012-10-15 kl 18:49:40 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll. Jag är fortfarande sjuk. Jag har blivit lite bättre när det gället förkylningen, men febern är fortfarande kvar. Och idag har jag varit så trött så att det känns som att jag har halvsovit mig igenom hela dagen. Inte kul!

En anledning till varför jag inte blir bättre kan ju vara att jag inte tar det lugnt. Jag blir så deprimerad av att ta det lugnt, så jag gör inte det så ofta längre. I lördags var det ju Doddos 20-årsfest, som förresten var sjukt rolig, och igår var jag och såg Dirty Dancing på Chinateatern med mamma, Heléne, Anna och Ann-Britt. Den var så jäkla bra! Jag vet inte hur många gånger under föreställningen som jag fick gåshud över hela kroppen, och i slutet fällde jag en och annan tår. Se den! Efter föreställningen åkte vi till en restaurang på Åsögatan som hette Tre Indier, och maten var helt stört god. Jag tog någon form av blandning av saffransris, kyckling, vitlök, rostad lök, cashewnötter, kokos och någon tomatbaserad sås. Och så naanbröd! Extremt gott var det.

Bilder lånade från dn.se.





Förkyld hälsning

publicerad den 2012-10-12 kl 12:31:04 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hej hej. Shit alltså, det är galet hur dåligt man kan må över en förkylning! I förrgår låg jag hemma hela dagen och kände mig näst intill döende. Tror ni inte att de ringde från förskolan som jag är timvikarie på och frågade om jag kunde jobba dagen efter (dvs igår)?! Så otroligt typiskt. Men jag kunde ju inte säga nej första gången de ringde så det var bara att bita ihop. Jag körde på nässpray och ipren, och jag tog mig ju igenom dagen. Och det gick bra! Jag var med 4-åringarna och alla barnen är ju så otroligt söta. En pojke hade dock bestämt sig för att testa mig, ny fröken och allt, så det blev kaos vid maten. Oj oj säger jag bara. Men det roligaste är ju alla frågor man får. Varför har jag rött hår? Vart är mina barn? Varför har inte jag några barn? Varför är inte jag på¨jobbet på helgerna? Varför varför varför :p Men det är roligt! Och alla kramar man får! Sötungar!

Idag var det planeringsdag där så det blev inget jobb för min del. Skönt tycker jag i och med att jag egentligen är sjuk. Det tråkigaste av allt var ju att jag missade körövningen igår. Jag var så sinnessjukt trött efter arbetsdagen så jag däckade i soffan efter middagen. Jag sov nog över 12 timmar. Trött var jag! Så idag ska jag bara ta det lugnt så att jag orkar med Doddos 20-årsfest imorgon!

PUSS! ♥

Guarded - Kevin Daniel

publicerad den 2012-10-09 kl 11:33:00 i kategorin Låttexter l Kommentera (0)

Spotifylänk

I've never been the kind to hold back
Though I'd never felt the burn before
All these years I begged for vengeance
And was only left with wanting more
But I can't be whole until I let all this anger go
A silent strain I've carried long enough

I can't be with you, I don't even want to
I just wish your ghosts were gone
Cause I'm ready to love
I've been guarded long enough

I tried in vain to forget you
Oh I tried everything
But I won't be free until I've made peace with never knowing
What went wrong and was the fault in me?

I can't be with you, I don't even want to
I just wish your ghosts were gone
Cause I'm ready to love
I've been guarded long enough

I'm ready, I'm ready
I'm ready, I'm ready
I'm ready now

I'll live

publicerad den 2012-10-08 kl 10:16:00 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon. Jag har haft en jättemysig helg! Fredagkvällen blev precis lika mysig som jag tänkte att den skulle bli. Lördagen spenderades ute i skogen med pappa & Anton, vi plockade svamp och fikade i solskenet. På kvällen gjorde jag nachos till middag och sen kollade vi på Sagan om ringen. Igår gick jag upp tidigt, mötte upp Doddo vid busshållplatsen och åkte sen in till Filadelfiakyrkan där vi sjöng med kören. Det var intressant, och väldigt roligt! Låtarna är ju sjukt bra, och det gör det extremt roligt. Efter gudstjänsten åkte vi till söder och satte oss på Doddos favoritcafé (som var supermysigt!) Blå Lotus och åt lunch. Jag åt en varm macka med kalkon, soltorkade tomater, färska tomater, rödlök och ost. Väldigt, väldigt gott! Runt två började vi röra oss hemåt, och när jag väl kom hem tog jag det lugnt med mamma som hade varit borta hela helgen. Efter middagen färgade jag mitt hår, och det blev rödare än vad jag hade tänkt mig, men det gör inte så mycket. 

Ikväll väntar mys hos gudmor i stan! Det ska bli väldigt kul att se nya lägenheten. Spännande, spännande!


Anton i fredags, sötunge!


Skalbaggen jag hittade i lördags, även kallad Blå-Erik den lilas släkting, hahah

Lite av svampen vi plockade! Vi hittade ungefär dubbelt så mycket, om inte mer. Pappa hade mycket att rensa sen ;)

R.I.P min plånbok

publicerad den 2012-10-05 kl 16:56:04 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej hej! Den här dagen har gått jäkligt fort! Jag gick upp vid åtta, åt frukost och tog det lugnt ett tag innan jag gick till Strandtorget och köpte busskort (790 kr!!) och åkte sen vidare till simhallen där jag köpte gymkort för 3 månader (1110 kr!!!). Min plånbok gråter. Floder. Tänk Nilen typ. Och herregud vad jag märkte att jag är otränad. Efter 50 minuters träning kunde jag knappt stå på benen och hela världen snurrade. Helt galet var det. Sen åkte jag hem och åt lunch innan jag gick till lillebrors skola och hämtade honom. Vi stannade dock på Strandtorget och fikade och hade sen sån tur så att vi fick skjuts hem av pappa. Myseftermiddag!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Och det ska bli så skönt! Jag ska krama på min lillebror och dricka vin med mor och far. Lyx!

Kram! ♥

All We Are

publicerad den 2012-10-05 kl 00:09:04 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godkväll! Jag ska börja kalla torsdagar för "energitorsdagar", för det är precis vad de är. Jag blir så glad av att träffa Doddo och jag blir så glad av att sjunga! Det känns som att jag äntligen börjar landa här i Stockholm, och det känns bra. Idag mötte jag Doddo vid Gullmarsplan och gick på Systemet, vilket är obligatoriskt när man fyller 20, och sen begav vi oss hem till Samuel för en snabb middag. Alldeles för snabb för vi hann knappt äta och så fick vi springa till tunnelbanan men blev ändå sena till körövningen. Men det gick ju bra ändå. Körövningen var jätterolig och på söndag väntar första gudstjänsten. Dock så är det tydligen pingstkyrkan som håller till i Filadelfiakyrkan, så det blir minst sagt intressant att se hur gudstjänsten blir. Först tänkte jag inte gå, för jag känner inte alls att jag kan stå för deras tro, men efter lite funderande så har jag kommit fram till att jag ska vara med ändå. Måste ju checka läget liksom.

Nu ska jag soooova! I Ljungskile är det insparksfest nu, så jag hoppas ni har det kul! Och att ni ska upp riktigt tidigt imorgon på lektion, moahahahah.

PUSS! ♥

Nej det är ingen vanlig dag..

publicerad den 2012-10-04 kl 12:29:33 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

För det är Doddos födelsedag!

GRATTIS älskade vän! ♥





Mys

publicerad den 2012-10-03 kl 13:10:11 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej hej! Jag fattar inte vart dagarna tar vägen. Nu när jag är hemma så gör jag inte särskilt mycket på dagarna, så det känns mest som att de senaste tre dagarna har varit en enda lång dag. Skumt.. 

Idag är en mysdag! Jag tänkte gå en liten promenad nu, sen sätta mig inne med en stor mugg kaffe och läsa nya Plaza Kvinna som ramlade ner i brevlådan igår och senare ska jag hem till Nea och träffa tjejerna. Det kommer bli myyyyys! 

Höstpussar! ♥

På tal om höst..

publicerad den 2012-10-02 kl 21:35:00 i kategorin Bilder l Kommentera (0)







Färdig!

publicerad den 2012-10-02 kl 21:26:21 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Hej! Nu är jag färdig med den nya designen, för tillfället i alla fall, hehe. Det roligaste är att sitta och pilla med typsnitt, storlek på text och placering. Det jobbigaste är helt klart headern. Det kanske syns? Haha.. Jag orkade inte lägga ner tid på den. Men jag blev rätt nöjd med helheten!

Idag har jag tagit det lugnt. Mestadels av tiden har jag suttit med designen, annars har jag pratat i telefon och tittat på TV. Ibland har man det bra, hehe.. Jag fick hem utdraget från belastningsregistret idag så nu är det fritt fram för att börja jobba på förskola och fritids! Jag står som timvikarie på förskolan Hästhagen här i närheten och även grundskolan Hanvikens skola, fritidsdelen (sedan idag!). Så nu hoppas jag på att någon blir sjuk så att jag får jobba, haha! 

Jag lagade mat också! Kycklingwok bestående av kyckling, wokgrönsaker, vitlök, kokosmjölk, ostronsås, sambal oelek och lite lime. Till det hade vi ris och mango chutney. Muuuuuums! Efter middagen var jag ute och gick en sväng runt området med mamma. Det är så fantastiskt väder nu! Jag älskar hösten.

PUSS! 

Under konstruktion

publicerad den 2012-10-02 kl 11:51:27 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej! Nu håller jag faktiskt på med designen (jag luras inte denna gången!) så det kommer se lite konstigt ut här ett tag. Tålamod tålamod!

PUSS! ♥