.

publicerad den 2010-06-28 kl 10:28:01 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Ibland blir allt bara svårt.
Jag vet inte varför. Plötsligt orkar jag inte mer. Jag ser inte längre någon mening med att fortsätta. Oftast inträffar det när jag har haft en bra dag, men på kvällen så rasar allt. Det var så förra tisdagen, det var så igår. Hela familjen hade varit ute och solat hela dagen, bara tagit det lugnt. Pappa, Simon & Anton var iväg och fiskade på eftermiddagen. Sen tyckte pappa att vi skulle äta ute, så vi åkte till en pizzeria vid centrum. Det händer inte så ofta. Så dagen hade varit bra. Men sen vet jag inte vad som hände.
Nu känner jag mig tom. Tom på känslor och tankar. Jag mår inte bättre än vad jag gjorde i höstas. Det enda som händer är att jag långsamt börjar bygga upp mina murar igen så att jag kan låtsas. Jag inbillar mig att jag kan lura alla i min närhet att jag mår bättre genom att sätta på mig den här masken som jag bar hela första året i gymnasiet. För jag står inte ut med att såra min familj längre. Jag borde inte vara här. Jag bara förstör och sårar. Mina föräldrar förtjänar inte att ha en dotter som bara mår dåligt hela tiden, som bara gråter. Dom förtjänar så mycket mer, så mycket bättre.

Midsommar

publicerad den 2010-06-26 kl 12:04:50 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (2)

Hejsan svejsan och godmorgon!
Nu är midsommar över för det här året. Om man inte räknar med all mat som fortfarande finns kvar förstås. Jag & Anton började redan igår morse och åkte traktor till en äng och plockade blommor till midsommarstången. Sedan var det ju lunchen som alltid är trevlig. Vi hade vänner till familjen som var här och firade med oss. Kl 15 är det dags att gå till midsommarstången. Mamma, Anton & Jim dansade men jag stod över... Dessutom var det fruktansvärt varmt så jag förstår inte hur dom orkade. Vi satt där på ängen och fikade med bullarna som jag hade bakat dagen innan och tårtan som mamma & Anna gjorde precis innan vi skulle gå. Det var mycket smaskigt, haha. Efter att barnen hade varit med på lekarna som anordnades av föreningens pappor (!) så gick vi hem. Jag hade väldigt hög feber igår så jag tog ytterligare en ipren då och vilade mig i några timmar. Till middagen så var man konstigt nog hungrig igen så grillad fläskfilé satt fint. Till efterrätt hade jag bakat cupcakes som blev supergoda! Jag ska ge er receptet någon gång. Så det var min midsommar. Hur firade ni?
Jag kan också säga att det blev lite mycket vin för mig för jag mådde fruktansvärt illa hela natten. Inte kul..
PUSS

Picnic in the Slottspark

publicerad den 2010-06-24 kl 15:08:53 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)


-

publicerad den 2010-06-22 kl 22:01:09 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Halloj!
Det har jag minsann aldrig använt som hälsningsfras förut, haha!
Imorgon ska jag iväg tidigt. Pissigt. Jag ska till vårdcentralen och ta prover igen, och dom måste tas på morgonen och på fastande mage. Jag får åka med mamma på morgonen, så det är ju tur. Annars hade jag nog dött. Efter det går jag nog till min mormor för att äta frukost och sen skulle dom tydligen ha midsommarfirande på mammas jobb för alla gamlingar som även utomstående får gå på. Och jag känner mig som en sjukpensionär, så det passar mig utmärkt, haha. Det blir alltså inget bloggande förrän imorgon kväll.
Godnattpuss!

Tisdag

publicerad den 2010-06-22 kl 10:13:00 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon!
Hur är det med er? Med mig är det prima! Jag har inte haft feber sedan jag slutade med penicillinet, d v s förra tisdagen! Jag känner att jag börjar hämta mig lite nu och få orken tillbaka.
Jag har förresten glömt att visa min väska som blev färdig förra veckan! Jag är otroligt nöjd med den! Jag har dock upptäckt efter att ha invigt den igår att "bottenskivan" som ligger inuti inte håller sig på botten. Den vill gärna lägga sig på kanten istället. Så det måste jag fixa på något sätt.. Men vad tycker ni? Är den godkänd för att vara min första väska?
PUSS

Summer Glow

publicerad den 2010-06-21 kl 23:07:34 i kategorin Hud&Hår&Smink l Kommentera (0)

Godkväll :)
Idag var jag på ICA Maxi med mamma och hittade Dove Summer Glow med spf 15! Hur smart är inte det? Man skyddar sig samtidigt som man blir brun! Det kan inte bli bättre! Dessutom köpte jag Veet Spray On Härborttagningscreme. Någon som har testat? Jag har tidigare testat en annan som man använde en plastgrej som såg ut som en rakhyvel, och det var i en pumpflaska. Men här sprayar man alltså på. Jag ska testa båda produkterna imorgon!
Godnatt!

Kärleksvisan

publicerad den 2010-06-21 kl 11:24:15 i kategorin Youtube l Kommentera (0)

Kärleksvisan - Sarah Dawn Finer

För er som inte tittade på konserten för Victoria & Daniel i Konserthuset så måste jag lägga upp den här underbara låten. Hela konserten var förresten underbar. Jag satt och grät i slutet när barnkören kom och sjöng, och även under bröllopsmiddagen när Daniel höll sitt tal. Otroligt vackert.

PUSS

New

publicerad den 2010-06-21 kl 00:34:34 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hejsan svejsan nattugglor.
Som ni ser har jag suttit och fipplat med min design igen. Det är ju så kul! Och jag som är beroende av förändringar tycker att jag är ett enkelt sätt att förändra. Det är dock inte färdigt, men jag orkar inte mer nu. Jag ska köra min bloggrunda en sista gång innan jag går och lägger mig.
Godnatt!

Bakning

publicerad den 2010-06-17 kl 11:27:20 i kategorin Mat&Bak l Kommentera (2)

Godmorgon!
Man kan väl säga att jag har försökt rycka upp mig sen tisdagskvällen, och jag mår väl lite bättre. Jag har ägnat mig åt att läsa och baka! Nu håller jag på och bakar bullar, receptet har jag skrivit i ett tidigare inlägg.
Igår bakade jag dock bröd, och det receptet tänkte jag skriva ner lite fint här!

Dinkelfranska (3 st)
50 g (1pkt jäst) blå
5½ dl vatten, 37 grader
50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller flytande
2 tsk salt
1 kg siktat dinkelmjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör om. Klicka i fettet och tillsätt salt.
2. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 min.
3. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 min.
4. Arbeta degen lätt på bakbordet. Dela degen i 3 delar och forma dem till limpor.
5. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper eller smorda formar.
6. Jäs under bakduk, 30-40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bröden med vatten och gör några snitt med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min.
8. Låt brödet svalna på galler utan bakduk!

-

publicerad den 2010-06-16 kl 11:43:43 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godförmiddag,
Hur står det till med alla? Jag vill säga GRATTIS till min bästaste Josse som fyller 18 år idag! Helt galet är det, och jag är fruktansvärt avundsjuk, haha. Älskar dig <3

Sen vill jag tacka min gudmor för en superkul dag igår och för alla fina saker som jag fick! Jag får foto sen så att alla får se, men jag fick en jättestor ljuslykta eller vad man ska kalla det i fattigmanssilver (som jag äääälskaar!), en påse med doftblad som doftar jättegott och nya blomservetter som jag ska ha till decoupage! Tack! Dessutom köpte jag en stol inne på en antikbod som hette Fattigstugan. Som jag har längtat efter det! Den ska jag måla vit och klä om. Vi var också på Taxinge Slotts kakbuffé och blev så mätta så att vi nästan mådde illa på tårta och kakor.
Så trots att dagen var super så vände allt igår kväll. Jag vet inte riktigt vad som hände. Fast det vet ju jag aldrig. Jag bara grinade och grinade och jag vet fortfarande inte varför. Det var nog flera saker kanske. Min specialpedagog har semester i 5 veckor nu så jag vet inte riktigt hur jag ska klara av det. Jonis & Santi är i USA hela sommaren, jag vet inte hur jag ska klara av det heller. Dom hörde av sig från Tollare Folkhögskola och ville att jag skulle komma på intervju och jag vet inte vad jag ska göra. Det är helt enkelt mycket som snurrar runt i skallen på mig just nu.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag fortsätta på väskan som jag håller på att sy.
PUSS

Fullt upp

publicerad den 2010-06-15 kl 09:31:50 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon godmorgon!
Så härligt väder det är idag! Sol för en gångs skull! Idag ska jag spendera dagen med gudmor min. Vi ska b la åka till Taxinge Slott utanför Nykvarn och äta från deras kakbuffé (moahahah!) och till en liten butik som heter Mångfaldens Hus som också ligger där någonstans. Jag var inne på sajten igår, och det ser lovande ut! Shabby Chic säger man ju aldrig nej till.
Jag var ju hos Jennie igår och fixade håret! Blonda slingor och klippning blev det, och jag är supernöjd! Som alltid när jag har varit hos henne! Jag tänkte att ni skulle få se bilder, men... Ja, ni kan ju tänka er hur det blir när man ska ta foto på sig själv. Man ser dum ut. Eller i alla fall jag. Så det blir inget foto än.
Jag måste också bara berätta om igårkväll. Farmor och farfar kom förresten och fikade! Fast det var inte det jag skulle berätta om. Mamma och pappa var ute och joggade så jag & Simon skulle lägga Anton. Jag hade precis hällt upp en tallrik yoghurt till honom när han råkar välta hela tallriken så allt rinner ut. Det stod även ett fyllt vattenglas bredvid som han också lyckades välta. Så Simon och jag får ju fullt upp med att torka och Anton står där, mitt i allt, och skrattar. lyckas Simon ha ut en kaffekopp som stod på diskbänken också! Och gissa vad som händer då. Jag svimmar. Utan förvarning! I vanliga fall brukar det svartna för ögonen så jag brukar hinna sätta mig ner, men inte då. Jag faller ihop på golvet och det nästa jag minns är att Simon försöker prata med mig och få i mig vatten. Stackars Simon. Han fick verkligen fullt upp... Resten av kvällen mådde jag lite illa och hade ont i huvudet, men nu mår jag bra!
Så nu ska jag göra iordning mig för snart kommer min gudmor och hämtar mig!
PUSS&KRAM

Hair

publicerad den 2010-06-13 kl 22:58:45 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll.
Dagen har spenderats på 2 olika kalas. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle orka gå på det sista, men det gjorde jag! Fast när jag kom hem så la jag mig i sängen och rörde mig inte ur fläcken på 2 timmar, haha.
Imorgon ska jag till Jennie och fixa håret! Det blir blonda slingor och klippning. Det ska bli så skönt att kunna ha utsläppt hår igen! Jag har haft uppsatt sedan jag var och klippte mig sist...
Godnatt!

Boktips

publicerad den 2010-06-11 kl 23:22:01 i kategorin Läsvärt l Kommentera (0)

Hej igen!
Jag har en liten bok som kallas läsdagbok där jag skriver ner alla böcker jag läser. Jag tror i och för sig inte att jag någonsin glömmer att jag har läst en viss bok, men det är kul att kunna titta tillbaka på alla böcker som man har läst! Därför är det något som jag verkligen rekommenderar. Du kan göra en egen i ett vanligt skrivblock, eller köpa en färdig i bokhandeln. Nu tänkte jag dela med mig av mina bästa boktips!
P.S I love you
Cecelia Ahern
Holly och Gerry har knappt börjat sitt liv tillsammans när Gerry plötsligt insjuknar i cancer och dör. Holly vet inte hur hon ska kunna fortsätta leva utan honom. Det visar sig att hon inte behöver det. Varje månad kommer det brev från hennes döde make som han skrev innan han dog. Hans brev hjälper henne att komma upp på fötter igen och fortsätta leva, trots sin sorg.
Boken är helt enkelt underbar. Såklart fruktansvärt sorglig, men underbar. Några kanske har sett filmen, men som jag alltid säger; LÄS BOKEN! Den är alltid bättre. Nästan alltid i alla fall.
Gömda, Asyl och Mias Hemlighet
Liza Marklund
Maria Eriksson träffar en man som hon omedelbart blir förälskad i. Hon föder senare deras dotter Emma. Relationen spårar ur, hon blir fysiskt och psykiskt misshandlad. Hon lämnar mannen och lever sedan i flykt länge. Det är omöjligt att beskriva den här bokserien utan att berätta för mycket, men den är otroligt gripande och jag blev väldigt berörd. Du kommer garanterat sträckläsa dom. Det finns även en till bok som handlar om dottern Emma, men den har jag inte själv läst. Den heter Mias systrar. Från början sades det att alla böckerna var skrivna efter en sann historia. Nu har det avslöjats att allt inte var sant, men en del av det. Oavsett om just det här har hänt på riktigt eller inte kvittar tycker jag. Liknande saker har hänt, och det är hemskt.


Nästa sak på min lista
Jill Smolinski
24-åriga Marissa har skrivit en lista på 20 saker som hon vill göra innan hon fyller 25, t ex flyga helikopter, gå ner massa i vikt och förändra någons liv. Marissa dör i en bilolycka och listan hittas av June som satt i samma bil som Marissa men överlevde. June bestämmer sig för att hedra Marissa genom att göra alla sakerna som är kvar på listan innan Marissa skulle ha fyllt 25.
Jag måste säga att jag tycker att omslaget är ganska felvisande. Det här är en bok som betyder något. Det är inte en vanlig chit-litt bok om uttråkade hemmafruar eller singlar i 20-årsåldern. Den här boken har en mening, och jag älskar den. Den är helt och hållet underbar. Jag både skrattade och grät när jag läste den. Jag beordrar er att läsa den om ni inte redan har gjort det!
Tusen strålande solar
Khaled Hosseini
Mariam och Laila bor i Kabul, bortgifta med samma man. Våldet härjar på gatorna och hemma. Trots den stora åldersskillnaden kommer de nära varande och blir som systrar. Dom kämpar för sina egna liv men också för nästa generations.
Jag hade tidigare läst Flyga Drake som är skriven av samma författare, och den föll mig inte riktigt i smaken. Jag tyckte inte att den var så bra som alla andra verkade tycka. Den här boken dock, den är fantastisk. Den är otroligt gripande och skildrar ett Afghanistan i krig, men också kvinnans kärlek till sin familj. Den är fruktansvärt bra.



Genom dina ögon (The Host)
Stephenie Meyer
Den här boken är omöjlig att beskriva utan att få folk att inte vilja läsa den. Det hela är ganska svårt att greppa i början. Det är själar som invaderar världen och tar över människokroppar. I vanliga fall så försvinner människosinnet när själen planteras in i kroppen, men inte i Melanie Stryders fall. Hon blir kvar i huvudet samtidigt som själen Vandraren tar över kroppen. Det låter ganska krångligt, men i slutändan så är det en lovestory. En underbar lovestory! Jag älskar den här boken av hela mitt hjärta! Så jag ber er att ge den en chans. Fortsätt läsa även fast ni inte fattar någonting i början och den är seg. Den blir så otroligt mycket bättre! Och för er som känner igen författaren, ja, det är samma som har skrivit Twilight men dom hör inte ihop alls.

Så, nu får det vara nog för den här gången! Nu ska jag lägga mig och läsa, hehe.

Godnatt!

Feber igen

publicerad den 2010-06-11 kl 22:01:32 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll på er.
Dom flesta befinner sig nog ute och firar sommarlovet, eller firar mina fina vänner Julia & Frida som precis har fyllt 18. Men inte jag. Jag sitter här i mitt rum, lyssnar på sorgliga kärlekslåtar och tycker synd om mig själv som den sjuklingen jag är. Jag har haft feber i 2 dagar nu, och jag är mycket mer påverkad av febern nu än vad jag var för några månader sedan. Men nu är febern nog ett bra tecken. Jag äter ju penicillin på borrelian, och feber är ju ett tecken på att kroppen bekämpar infektionen, så jag ska väl bara vara tacksam för febern egentligen. Fast det är jag inte. Inte det minsta. Som sagt så har Julia & Frida födelsedagspartaj ikväll som jag just nu missar.
Nu tänkte jag ta en dusch, men jag återkommer med lite boktips så här i sommarlovstider!
Puss

Kärlek

publicerad den 2010-06-10 kl 14:37:38 i kategorin Läsvärt l Kommentera (0)

Hejsan svejsan kära läsare.
Det är en bra dag idag! I alla fall än så länge. Jag har suttit och spelat spel med min bror i 1 timme, men nu lämnade han sin syster för att gå till en kompis. Hur kan man göra så? Hur kan man hellre vilja vara med en kompis än med sin syster? Haha..

Helt plötsligt har jag insett hur otroligt mycket mitt hjärta är fullt av kärlek. När jag tittar på min yngsta lillabror så känns det som att hjärtat ska svämma över med kärlek. Igår var ju min andra bror på balen och jag blev som en mamma till honom. Jag pratade alkohol med honom innan, fast mer på ett systerligt sätt än ett mammigt sätt, och jag oroade mig när jag gick och lade mig för att han inte hade kommit hem. Jag försökte intala mig själv att jag inte kom hem förrän 2 när jag var på balen, fast vi spenderade ju större delen av kvällen på Strandbadet och inte på balen.. Jag hoppades att han skulle lita tillräckligt mycket på mig för att höra av sig om det hände något. Jag hade så otroligt gärna viljat ha körkort igår så att jag hade kunnat säga: hör av dig så hämtar jag dig. Det känns som att han verkligen har mognat dom sista månaderna, och även om jag aldrig skulle säga det till honom för jag vet att han bara skulle tycka att det var otroligt pinsamt så älskar jag honom jättemycket. Trots att han fortfarande kan vara fruktansvärt irriterande ibland, haha..

Jag önskar att jag kunde ge min familj allt. Jag önskar att jag kunde ge min yngsta lillebror alla leksaker i världen, att jag kunde ge min andra bror en riktigt bra elgitarr, att jag kunde ge min mamma en perfekt trädgård att pyssla med och ett eget spa och att jag kunde ge min pappa ett garage fyllt med alla verktyg som han kan tänkas behöva och en sprillans ny sportbil. Jag önskar att jag kunde ge dom så mycket pengar så att dom aldrig behöver oroa sig för ekonomin mer. Men som det är nu kan jag inte ge dom någonting annat än min kärlek. Den har jag dock mycket av.

Ingen i min familj kommer läsa det här, så jag antar att dom inte får veta hur mycket jag älskar dom. Jag är inte den som säger orden. Jag hoppas att dom vet det ändå.

Puss och kram

I would have stayed up with you all night

publicerad den 2010-06-09 kl 14:21:37 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)

Snygga killar i kostymer

Snygga killar i solglasögon, haha.

Jag ÄLSKAR skolavslutningar! Alla är så fina! Speciellt killarna som har kostym...

Nytt

publicerad den 2010-06-07 kl 20:40:34 i kategorin Shopping l Kommentera (0)

Den blåa, 80 kr, Monki


150 kr, Monki


150 kr, Monki


199 kr, Gina Tricot


199 kr, Gina Tricot


395 kr, Åhléns

Fråga mig inte vad som flög i mig när jag köpte borsten. Jag måste ha blivit besatt av en alien, för nu kan jag inte komma på en enda anledning. Gick inte att lämna tillbaka heller. Klantigt.

When you're gone I miss you

publicerad den 2010-06-07 kl 20:04:17 i kategorin Mina bilder l Kommentera (1)

Ni betyder otroligt mycket <3

Sleepy

publicerad den 2010-06-07 kl 12:05:27 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon.
Jag är väl inte direkt den som ska klaga när det gäller sömn, i och med att jag kan sova hur länge jag vill dom flesta dagarna, men idag är jag faktiskt fruktansvärt trött. Anton kom in till mig kl 2 i natt och ville sova i min säng. Försök säga nej till det! En liten 5-åring som kommer i pyjamas med sin kudde och vill lägga sig bredvid en. Det går inte. Men det resulterade i ingen sömn alls för mig. Trots att jag har en 120-säng, tekniskt sett borde vi få plats, så ligger han hur nära mig som helst och sparkar mig i sömnen. Inte kul. Mamma skulle iväg vid 9 till frisören, dagis är stängt idag så hon har tagit ledigt, så jag var tvungen att gå upp då för att passa Anton. Han vaknade vid 8, så jag fick alltså sova i 1 timme då i alla fall. Nu har mamma åkt iväg med honom till frisören och sen ska dom tydligen till BVC för 5-årskontroll och vaccination.
Intressant att jag redogör för min mammas och lillebrors dag va? Superkul.
Jag fick för mig att möblera om lite i mitt rum i förrgår (big surprise!). Jag sköt in sängen mot väggen, flyttade på lite pallar, tog in ett litet bord, flyttade på korgstolen, och vips så såg det mycket bättre ut! Jag blev faktiskt väldigt nöjd. Det enda som jag saknar nu är en fotölj som man kan krypa upp i. Korgstolen kan man ju sitta i, men inte krypa upp i. Den är lite för liten för det. Så om ni har en fotölj som ni inte använder så vet ni vem ni ska gå till. Mig alltså.
PUSS

Fredag

publicerad den 2010-06-04 kl 09:29:35 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon.
Jag vet att det bara blir sämre och sämre uppdatering på den här lilla bloggen, och jag ber om ursäkt för det, men jag var under ytan ett tag. Det blir för mycket, för fort. När jag väl mår bra så är det lätt att glömma att det inte var länge sedan jag var sängliggande och stirrade i taket. Men så helt plötsligt händer det något som gör att jag inte orkar mer. I tisdags skulle jag på intervju till en folkhögskola, och jag kom t o m iväg, men när jag närmade mig så fick jag en panikångestattack och vände. Efter så kände jag mig så fruktansvärt misslyckad. Jag klarar inte av någonting längre. När jag pratade med min pedagog så bröt jag ihop totalt.
Dagen efter så skulle jag ha varit på min andra intervju, men jag åkte inte dit. Jag har insett att det är för tidigt, jag är inte redo. Jag måste förbereda mig mycket längre om det ska funka att börja plugga igen. Men i onsdags i alla fall så bestämde jag att jag skulle träffa mamma i centrum för att köpa present till min kusin som tog studenten igår. Jag glömde bort tiden så jag fick springa till bussen men missade den ändå. Då bröt jag ihop igen. Jag kan inte ens ta mig till bussen utan att grina.
Så det har varit en jobbig vecka för mig. Därför var jag inte på skolans konserter, och det ber jag om ursäkt för för jag hade lovat att jag skulle vara där. Igår var vi som sagt på studentmottagning, och det är inte helt smärtfritt det heller. Tankarna går på högvarv. Jag kommer aldrig ta studenten. Det är klart att det känns sorgligt.
Idag ska jag in till söder och träffa min pedagog. Jag ska försöka att inte stressa och gå iväg i tid så att jag slipper springa till bussen, haha.
Ha en bra dag!

Egopic

publicerad den 2010-06-03 kl 21:56:20 i kategorin Mina bilder l Kommentera (0)

Innan jag åkte iväg till kusins studentmottagning

Eclipse-soundtrack

publicerad den 2010-06-03 kl 10:23:17 i kategorin Twilight l Kommentera (0)

Klicka HÄR för att lyssna på Eclipse-soundtracket.

-

publicerad den 2010-06-01 kl 11:02:07 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godmorgon, godmorgon.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag känner mig ganska tom. Jag klarar inte vad det här nu. Det är för tidigt.