Utkast: Aug. 31, 2012

publicerad den 2012-08-31 kl 13:51:20 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Hej. Jag sitter på jobbet och fick plötsligt lust att skriva. Det händer inte så ofta längre. Det har regnat precis hela dagen, utan uppehåll. Det har inte ens lugnat ner sig i några minuter. Det öser ner hela tiden. Det blåser ganska rejält också, vilket gör att jag inte kan ha dörren till fiket öppen, det regnar in då. Och av någon outgrundlig anledning så kommer inte folk när dörren är stängd. Det har inte varit någon här på tre timmar. Så här sitter jag, ensam, och väntar på att tiden ska gå. Det går otroligt långsamt! Konstigt nog så sitter jag och funderar över livet. På ett fik i Kärrtorp. Livets tillfälligheter. Eller snarare att det är tillfälligheterna som ÄR livet. Och hur fort det kan tas ifrån oss. Vad vill jag göra med min tid här? Vad är viktigast för mig? Ja, det här är sånt som går runt i min skalle. Samtidigt som en helt annan del av mig sitter och tittar på vad folk har på sig och finner inspiration i det. Vilken färg vill jag att den nya jackan som jag måste köpa ska vara? Suck.

Sovrum

publicerad den 2012-08-30 kl 19:55:00 i kategorin Inredning l Kommentera (0)

Jag har tänkt om lite när det gäller hur jag vill att mitt rum ska se ut. Tidigare har jag velat ha en ganska så skir känsla, mycket vitt och rosa, inte så mycket tunga textilier. Nu har jag gjort en helvändning och vill istället ha det rätt mörkt med mycket textilier. 


Såhär ville jag ha det innan.



Lite såhär vill jag ha det nu. 
Fast med betydligt fler kuddar i olika storlekar och färger! Jag är ju också ett stort fan av ljus i alla dess former, så jag vill gärna ha både ljuslyktor i silver och färgade blockljus. Sovrummet ovan är dock lite för svart för min smak. Jag skulle byta ut byråerna mot vita, mattorna mot lila och slänga dit massor med kuddar i lila och grått. Och gardiner i grå sammet! Bilderna är såklart från Ikeas hemsida :)

I'm not ready to say goodbye

publicerad den 2012-08-29 kl 19:47:03 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll. Life's not so good. Igår åkte jag hem från jobbet för att jag mådde så jäkla dåligt. Sprängande huvudvärk och och extremt täppt i näsan. Jag ringde till läkaren när jag var påväg därifrån men det fanns såklart inga tider kvar, och då kan man inte bara boka en tid till dagen efter. Nej nej, man måste gå upp kl 7 dagen efter och ringa igen. Så det var vad jag fick göra imorse. Jag var hos läkaren halv tolv och han skrev ut Nasonex (kortison-nässpray), Rinexin (avsvällande tabletter) och penicillin. Penicillinet ska jag hämta ut om det inte blir bättre med nässprayet och tabletterna. Det är alltså bihålorna som spökar på mig igen. Jag och mina bihålor är inte bästisar direkt. 

Alla som känner mig vet att det inte finns någonstans jag mår så bra som när jag sjunger i min kör. När jag mådde som sämst hade jag ett uppehåll på kanske två månader, men sen var kören det enda som fick mig upp ur sängen. Det var det min vecka bestod av. Körövningen på tisdagen. Det var hela mitt liv. Kören har varit min fristad. Där har jag kunnat vara mig själv och fått göra det jag älskar att göra; sjunga. Jag har dessutom haft sån tur så att de viktigaste människorna under min uppväxt har varit där med mig. Min körledare Maria är en av mina största förebilder. Hon har funnits där och varit med under så många perioder i mitt liv. Från vilsen högstadieelev till stolt gymnasieelev till deprimerad 17-åring till livlös långtidssjukskriven till kämpande folkhögskolestudent till den jag är idag. Kören har varit ryggraden i mitt liv i 11 år. Först barnkören och sedan min älskade gospelkör. Nu är det slut. Kören är nedlagd, och jag hade ingen aning om hur starkt jag skulle reagera när det var dags att säga hej då till den delen av mitt liv. Igår var vi alla hemma hos Maria för en avslutning, och det kändes rätt okej i början. Jag försökte att inte tänka så mycket på det. När vi sjöng Above All sista gången brast det. Herregud vad den låten har betytt mycket. Och så många gånger vi har sjungit den, både på övningarna och i kyrkan. Sedan grät jag oavbrutet i över en och en halv timme. Det var inte några tysta tårar heller, det var högt jämrande och skakande. Som om någon drog loss en bit av mig. Jag längtade så otroligt mycket under året i Ljungskile efter kören, och nu känner jag mig nästan lite lurad. Jag var nästan där. Målet var i sikte, men någon drog undan mattan under mina fötter. Anledningen till nedläggningen är såklart pengar. Församlingen prioriterar bort körerna då. Jag kan ju säga att jag inte tänker sätta min fot i församlingshemmet igen. Jag fattar inte hur de tänker.

Det är dock inte hej då till sången. Vi har inte riktigt listat ut hur vi ska lösa detta än, men på något sätt måste några av oss fortsätta sjunga. Och jag kommer aldrig sluta hoppas på att Maria ska starta upp kören igen. Nån gång kanske.

Nu ska jag fortsätta kurera mig så att jag blir relativt frisk och kan jobba igen. Tills dess stannar jag i sängen och sörjer en avslutad era i mitt liv. Jag, dramatisk? Nej, verkligen inte. Det har jag aldrig hört förut.

Take care ♥

An embrace

publicerad den 2012-08-26 kl 19:58:29 i kategorin Inredning l Kommentera (0)

Hej hej. Long time no see. Veckan har gått extremt fort såhär i efterhand. Igår var det ju dags för den efterlängtade (eller fruktade) Kärrtorpsdagen, och den uppfyllde verkligen förväntningarna. Jag jobbade tillsammans med min chefs syster, och ingen av oss hade tid att ens dricka ett glas vatten på hela dagen. Det var verkligen helt galet. Men i och med att jag inte var själv så fick jag inte panik utan tyckte mest att det var roligt. Jag hann också förbi loppisen en sväng innan jag åkte hem, och fyndade två tröjor och ett linne för sammanlagt 40 kr. Stört bra! Men jag var minst sagt helt slut igårkväll. Så jag satt och tittade på Vampire Diaries hela kvällen. Sandie ringde också! Det var så skönt att höra hennes röst. Jag pratade med henne idag också, nu har ju folk börjat flytta in på skolan. Det känns helt stört, även för mig. Nu är verkligen vårat år där slut. Nu bor det nya människor i våra rum som kommer uppleva nya saker och inte ha en tanke på vad det betyder för oss som bodde där innan. Det känns väldigt konstigt. Och jag saknar Sandie helt sjukt mycket nu! Men förhoppningsvis kommer hon hit till min födelsedag! :D Det skulle vara världens bästa födelsedagspresent!

Idag har jag varit med mamma och pappa och tittat på kakel. Vi håller ju på och renoverar badrummet pga en fuktskada eller vad det var, så nu ska det väljas nytt kakel. Jag har inte varit särskilt delaktig i den här renoveringen, jag var i Åmål när pappa höll på som bäst. Men nu kände jag att jag var tvungen att dela med mig av mina högt värderade åsikter, hehe. Vi tror i alla fall att vi har bestämt oss nu, och det kommer med all säkerhet bli superfint. Efter vi hade varit i kakelbutiken så gick vi in på Ikea som ligger precis bredvid och jag köpte lite grejer för mitt presentkort som jag fick i studentpresent av vänner till familjen. Det blev tre nya kuddfodral plus innerkuddar i storleken 65x65, ett grått i sammetstyg och två lite mönstrade i lila. Det fanns tyvärr bara bild på det gråa på hemsidan, men det tror jag nog att ni kan visualisera er hur det ser ut, haha. Det blev även tre blockljus, bild nedan.

Nu blir det mys på rummet med tända ljus och bra musik. Just nu är livet rätt bra!

Kram ♥

Små ord

publicerad den 2012-08-21 kl 18:53:05 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll mina kära. Så har jobbveckan börjat. Och jag är tröööööött! Så otroligt, fantastiskt, stört trött. Pga att bussarna har bytt tidtabell nu så behöver jag dessutom gå upp ännu tidigare än innan. TACK SL! På jobbet laddar vi inför helgens festligheter, det är något som heter Kärrtorpsfestivalen på lördag. Det kommer alltså att vara kaos hela dagen. Jag ser inte fram emot det. 

Det var allt för mig. Det blir inte roligare än såhär just nu, haha.

PUSS!

H&M

publicerad den 2012-08-19 kl 17:53:46 i kategorin Shopping l Kommentera (1)

Detta har jag nyss beställt från hm.com :)


Kofta, 149 kr



Tröja, 99 kr



Byxa, 199 kr



Topp, 99 kr



Klänning, 199 kr



Tights, 39:50 kr



Örhängen, 69:50 kr

Kommer jag ha på mig något annat än svart i höst/vinter? Förmodligen inte :p Men jag planerar att lägga till lite accessoarer i blått och vinrött, hehe. Jag hade förresten en rabattkod också så frakten var gratis och 10% rabatt på hela köpet. Stört bra!

The week

publicerad den 2012-08-19 kl 13:39:43 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Oj så dött det var här då. Det har inte blivit något bloggande alls i veckan, trots att den faktiskt var ovanligt händelserik. I onsdags överraskade Sofia, även kallad Dodds (hehe), mig på jobbet. Hon var med mig sista timmen och sen åkte vi vidare in till stan och åt asiatisk buffé. Det var supermysigt, men jag fick dock ångra det senare! Jag åkte hem vid åtta, gick och la mig vid tio och vaknade igen vid tolv av att jag mådde så jäkla illa. Sen spydde jag hela natten. Det var INTE kul. Så dagen efter jobbade jag inte utan spenderade precis hela dagen i soffan. Men dagen efter var jag tillbaka på jobbet igen. Så jag jobbade fredag och lördag, och igår lyckades jag även försova mig. Jag vaknade några minuter efter nio, och jag skulle vara på jobbet absolut senast halv tio. Det blev minst sagt kaos. Sen blev hela dagen konstig. Jag var helt förvirrad, haha. Idag vaknade jag kl 8, vilket var helt stört. Fast jag gick i och för sig och lade mig tidigt igår. Det var bara jag & Anton hemma, och han skulle upp tidigt och spela fotboll idag så han var tvungen att gå och lägga sig tidigt. Jag kollade på Vampire Diaries och somnade nog runt halv tolv. Förresten, jag hade glömt hur otroligt sorglig slutet av andra säsongen är! Jag grinade som en stucken gris! Usch och fy. 

Idag blir det övningskörning igen. Det svåraste är kurvtagningar, jag kommer tydligen in för fort i kurvorna. Dessutom HATAR jag att parkera. Blääääää. Men nu ska jag fika lite. Kaffe <3

PUSS! ♥

Something Beautiful

publicerad den 2012-08-13 kl 10:56:02 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Varför går lediga dagar så fort? Riktigt dåligt är det i alla fall. Igår sov jag till halv elva, men sen kunde jag inte sova mer. Helt stört. Jag & mamma åkte till Farsta centrum på eftermiddagen och köpte anpassade inlägg till mig så att jag ska slippa få så ont i fötterna. De kostade runt 500 kr på Löplabbet. De var väldigt trevliga och hjälpsamma där, gå dit om ni har ont i fötterna! Jag fick ställa mig på en glaslåda med en spegel i botten så att de kunde se hur jag belastade fötterna. De filmade även när jag gick på ett löpband så att de skulle kunna se hur jag satte ner foten. Nu gäller det dock att vara försiktig i början så att jag inte får ont av själva inläggen också. Det tar tydligen ett tag innan fötterna och resten av kroppen vänjer sig vid inläggen. Förutom att vi var på Löplabbet så shoppade jag också, men det har jag ju redan visat. Bik Bok hade för övrigt helt stört snygga kläder! Hela butiken var fylld! 

När vi kom hem var det dags för OS-finalen i handboll. Det gick ju som det gick. Och jag trodde att jag var arg när Sverige spelade mot Danmark i kvartsfinal. Det var ingenting mot nu. Jag har aldrig varit så arg när jag har tittat på sport förut. Jävla domarjävlar som dömer mot Sverige hela tiden. Sen hade vi inte riktigt skotten med oss heller. Vi missade mål eller sköt rakt på målvakten. Då kan man inte vinna mot Frankrike. Men det kändes ändå som att vi hade kunnat vinna. Det var inte så att vi blev utklassade, utan vi var på samma nivå som dem hela tiden. Och det gör det så himla mycket surare! Fan vad arg jag var, hela kvällen. Jag avslutade dock med att kolla på avslutningsceremonin av hela OS, och den var ju galet bra. Spice Girls för fan! Dessutom blev jag extremt rörd när man fick se några av idrottarna som vunnit guld. Tänk att sport kan framkalla så mycket känslor. 

Idag ska jag städa. Jag har inte gjort det sen jag kom hem från Åmål, haha. Det är därför extremt dammigt nu. Jag hittar inte någonting heller för alla kläder ligger på golvet. Rena som smutsiga, hehe. Så det är vad jag ska ta itu med nu!

PUSS! ♥

Shopping!

publicerad den 2012-08-12 kl 15:56:56 i kategorin Shopping l Kommentera (0)



Din Sko, 399 kr




Bik Bok, 299 kr

Sinnessjuka idioter

publicerad den 2012-08-11 kl 21:52:51 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll. Det var några dagar sedan sist, men det enda jag gör är att jobba, och det är inte jättekul att skriva om. I förrgår var dock Jonas från min klass i Ljungskile och hälsade på mig på jobbet! Det var extremt roligt och uppskattat. Han har flyttat upp till Sthlm nu för plugg, så jag hoppas på att träffa honom snart igen! Igår var det inte lika kul att jobba. Det kom in en idiot, och när jag säger (skriver) idiot så menar jag typ sinnesjuk. På riktigt. Som tur var kom Dodds och hennes vän Samuel på eftermiddagen så jag slapp vara ensam. Pappa ville inte att jag skulle vara själv där idag så han satt där hela dagen. Tur att jag bara jobbade 5½ timme idag. Tror ni inte att det kommer in en annan snubbe precis innan jag ska stänga och frågar när jag slutar och vad jag ska göra efter jobbet. Jag höll på att spy, så obekväm var jag. Usch. När jag & pappa var tillbaka i Tyresö igen så övningskörde jag lite, och jag måste säga att jag gjorde enorma framsteg. Jag gick från att bara ha kört runt på en parkering på ettan till att köra några kilometer längs en väg i ett bostadsområde på tvåan och trean. Jag stannade t o m i en korsning och lyckades komma iväg igen utan att få motorstopp, haha. Sjukt stolt!

Nu har ju jag helg och jag planerar att sova bort stora delar av den. Fan vad trött jag är! Jag ska även hinna med en resa till Löplabbet så att jag kan fixa bra skor för en gångs skull. Haha, fattar ni? För en GÅNGS skull. Hahahahahah. Stört kul. Okej, humorn är på topp som vanligt. Jag ska gå och lägga mig nu, haha. 

PUSS! ♥

Living In The Moment

publicerad den 2012-08-07 kl 21:33:46 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Heeeej. Idag har varit en rätt bra dag. Jag sålde mer första halvtimmen på jobbet än vad jag gjorde på hela lördagen. Dessutom var det trevliga människor som var och fikade hos mig idag! Då blir det mycket roligare att jobba. Jag hade även med mig körkortsboken, så även om det inte var kunder hela tiden så kände jag ändå att jag la tid på något meningsfullt. Mamma, Anton & mormor kom in ett tag och fikade också. Trevligt trevligt! När jag kom hem åt jag middag, supergod räkomelett, och sen var jag ute och promenerade en sväng med mamma. Nu har jag duschat och känner mig ganska så redo för morgondagen! :) Jag önskar bara att jag hade lite mer tid hemma. Om jag hade jobbat 8 timmar per dag, d v s slutat kl 15, så hade det varit perfekt. Nu åker jag hemifrån kl 6 och kommer hem nån gång mellan 18 och 18.30. Det är jävligt långa dagar om ni frågar mig. 

Nu ska jag mysa lite med Anton innan jag går och lägger mig. Seee yaa!

PUSS! ♥

Nyshoppat

publicerad den 2012-08-06 kl 22:09:49 i kategorin Shopping l Kommentera (0)

Godkväll! Nu har mina två lediga dagar passerat och imorgon ska jag jobba igen. Känns inte jättekul faktiskt. Men helgen har i alla fall varit mysig! I lördags var jag ute på en kvällspromenad med Mirre, och det var ju ett tag sedan vi sågs så det var trevligt. Igår slappade jag hemma, spelade keyboard och sjöng, solade och tittade på OS. Riktigt bra dag, hehe. Idag tog jag det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen åkte jag, mamma & Anton till Sickla och jag shoppade lite. Nödvändiga saker som nya trosor, leggings, sminkborttagning för vattenfast mascara, svart och svart mjukiskjol. Förutom det köpte jag även ett par svarta jeansleggings på Vila och en stencool skjorta på Vero Moda.





Skjortan är inte alls något som jag någonsin trodde att jag skulle köpa, men jag gillade den verkligen! Men det jag hade velat ha från H&M fanns inte i den butiken. Jag blev galet besviken. Jag får kolla butikerna i stan i veckan. Då ni! Shoppande på högsta nivå kommer ske efter ett år av inget shoppande alls!

Nu ska jag gå och lägga mig och titta på handboll innan jag somnar! Sverige - Frankrike! 

PUSS! ♥

Gåvan - Cecelia Ahern

publicerad den 2012-08-05 kl 22:58:16 i kategorin Boktips l Kommentera (0)

Hej! Jag har kommit på att det var fruktansvärt dumt att skriva ett inlägg om böcker innan jag har läst dem, så från och med nu blir det ett lite längre inlägg om varje bok jag läser när jag har läst ut dem!

Titel (Originaltitel): Gåvan (The Gift)
Författare: Cecelia Ahern
Språk (Originalspråk): Svenska (Engelska)
Antal sidor: 269
Om boken: Ibland kan en gåva komma från det mest oväntade håll. Varje dag för Lou Suffern en kamp mot klockan. Han måste alltid vara på flera ställen samtidigt; han har knappt hunnit ut ur ett möte förrän han måste vara på ett annat. Han försummar sin fru, glömmer sin fars sjuttioårsfest och har aldrig bytt en blöja på sin ettårige son. På väg till jobbet en tidig vintermorgon träffar Lou den hemlöse Gabe. Lou bli nyfiken på honom och ser till att han får ett jobb på firmans postavdelning. Men snart börjar Lou ångra att han hjälpt Gabe. Hans blotta närvaro gör Lou illa till mods - och hur är det möjligt att Gabe faktiskt lyckas vara på två ställen samtidigt? Men Gabe har en gåva till Lou - en gåva som på ett mystiskt vis kommer att förändra honom för all framtid. Gåvan är en rörande och varm berättelse om kärlek, saknad, hopp och nya möjligheter. Med charm, humor och en liten dos magi ger Cecelia Ahern oss än en gång en medryckande historia som talar till hjärtat.
Andras åsikter om boken: "...En rörande berättelse... Gåvan flätar samman magiska element i en modern tappning, och kommer garanterat tilltala läsare som är på jakt efter en magisk historia." -Booklist "Charmerande... Gåvan är som en varm och mjuk tröja." -Associated Press "En strålande roman för drömmare." -Woman
Mina åsikter om boken: Jag gillar verkligen sättet som Cecelia Ahern skriver på. Det är precis rätt mängd miljöbeskrivningar för att man ska kunna se bilden framför sig men utan att det blir tråkigt. Gåvan gillade jag för att man fick följa just Lou, och inte hans fru t ex. Jag gillade att huvudkaraktären var en man, och att han hade tydliga "brister". Jag gillade huvudkaraktären helt enkelt! Men det var inte en bok som jag fastnade i såsom jag kan göra med vissa böcker. Så den var helt okej. Den får 3 av 5!

PUSS! ♥

Första arbetsveckan avklarad

publicerad den 2012-08-04 kl 20:45:55 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (0)

Godkväll! Jag vet att det är lördag idag, men för mig är det fredag. Jag är nu ledig i två dagar, och det ska bli så otroligt skönt att få sova ut. Jag har varit rejält förkyld den här veckan men har såklart jobbat ändå, så jag har varit helt slut när jag har kommit hem på kvällen. Men nu börjar jag känna mig bättre! Första arbetsveckan är i alla fall avklarad, även om jag inte direkt jobbade i tisdags. Idag var jag själv hela dagen, bortsett från några minuter när chefen min var där och lämnade en äppelkaka. Mestadels av tiden sitter jag bara och läser i min bok, och det är ju rätt gött att få betalt för att sitta och ta det lugnt. MEN tiden går så ofantligt långsamt. Jag jobbar ju 10 timmar per dag, förutom lördagar då jag jobbar 5½, men det känns som att jag är där i 20 timmar typ. Idag hade jag öppet i 5 timmar och hade väl 6 kunder på hela dagen. Men det blir nog bättre sen när skolorna börjar.

Nu ska jag ut och gå med Mirre! Vi hööööörs!

PUSS! ♥

1a augusti

publicerad den 2012-08-01 kl 21:18:25 i kategorin Vanligt babbel l Kommentera (1)

Godkväll! Så var det augusti, och det betyder mycket mer för mig än vad det brukar. Idag jobbade jag första dagen på Mitt Fik i Kärrtorp. Det gick rätt bra för att vara första dagen tycker jag! Jag lärde mig kaffemaskinen, hur man gör latte, cappuccino och espresso, ringa och beställa bröd och kaffebröd, göra mackor, värma pajer och paninis och ta betalt i kassan. Sen är bara kruxet hur jag ska fixa att göra allt samtidigt, hehe. Plus att plocka bort disk och diska. Det kommer ju gå i omgångar, vissa tider kommer det mycket folk och andra tider kommer det inga alls. Då ska jag hinna baka också. Och så tänker ni er det här i 10 timmar. Herregud säger jag bara, haha. Men det kommer nog gå bra. Om ni har vägarna förbi, eller helt enkelt inte har någonting att göra så får ni jättegärna komma dit och hålla mig sällskap! Och fika såklart. T-banan till Kärrtorp, direkt åt vänster från tunnelbanan. Det går inte att missa! Jag jobbar tisdag till lördag, så det är bara att komma :)

Jag har precis kommit på att jag inte får särskilt mycket fritid nu. Idag kom jag hem lite före 18, och då fick jag skjuts till Tyresö centrum. Alltså kommer det ta längre tid sen när inte Annika är med och stänger och kan skjutsa mig. Så vi säger att jag kommer hem lite innan 18.30. Det blir middag när jag kommer hem, dusch och sen har jag väl 2 timmar innan det är läggdags. Och så upp igen vid 5. Det är ganska sjukt.

Jag har dessutom blivit förkyld. Extremt dålig tajming, som vanligt. Undra om det finns något somk har sämre tajming än mig? Jag tror fan inte det. I alla fall så ska jag kurera mig nu med ett glas C-vitamin och en whiskey. Sen blir det sängen. Jag har sinnessjukt ont i fötterna och behöver mycket sömn i natt.

Ha det bra!

PUSS! ♥