Bakning
publicerad den 2010-06-17 kl 11:27:20 i kategorin Mat&Bak l Kommentera (2)
Godmorgon!
Man kan väl säga att jag har försökt rycka upp mig sen tisdagskvällen, och jag mår väl lite bättre. Jag har ägnat mig åt att läsa och baka! Nu håller jag på och bakar bullar, receptet har jag skrivit i ett tidigare inlägg.
Igår bakade jag dock bröd, och det receptet tänkte jag skriva ner lite fint här!
Dinkelfranska (3 st)
50 g (1pkt jäst) blå
5½ dl vatten, 37 grader
50 g smör eller margarin, rumsvarmt eller flytande
2 tsk salt
1 kg siktat dinkelmjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör om. Klicka i fettet och tillsätt salt.
2. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 min.
3. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 min.
4. Arbeta degen lätt på bakbordet. Dela degen i 3 delar och forma dem till limpor.
5. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper eller smorda formar.
6. Jäs under bakduk, 30-40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bröden med vatten och gör några snitt med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min.
8. Låt brödet svalna på galler utan bakduk!
Kommentarer
Postat av: Anna - Foto, design m.m ♥
Postat av: FATMA | sångerska
Vad är det bästa med att se på film? :)
Trackback